Αποκαλύπτονται 29.000 δισεκατομμυριούχοι των Pandora Papers
Το φως της δημοσιότητας είδε μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν για τον μυστικό πλούτο και τις συναλλαγές ηγετών, δισεκατομμυριούχων και πολιτικών προσώπων, οι οποίοι μέσω υπεράκτιων εταιρειών κρύβουν τα υπάρχοντά τους και φοροδιαφεύγουν. Αν και κάποιοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι όλα έγιναν υπό το «βλέμμα» του νόμου και πως τίποτα δεν είναι κρυφό, η δημοσιογραφική έρευνα που αποκαλύπτει τα πλούτη των εύπορων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλοί ηγέτες έχουν κρύψει περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.

Σύμφωνα με την έρευνα Pandora Papers της ICIJ, που δημοσιεύεται σε μεγάλα ΜΜΕ διεθνώς, ηγέτες -όπως ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, οι πρόεδροι της Κένυας και του Ισημερινού- έχουν κρύψει περιουσιακά στοιχεία σε υπεράκτιες εταιρείες, με στόχο τη φοροδιαφυγή.


Ο φάκελος που διέρρευσε αφορά σε αποκαλύψεις για 35 νυν και πρώην ηγέτες και περισσότερους από 300 αξιωματούχους και γνωστές προσωπικότητες. Περιλαμβάνονται, επίσης, περισσότεροι από 400 πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί - όπως δικαστές, δήμαρχοι, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο βασιλιάς της Ιορδανίας συγκέντρωσε κρυφά 70 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ.

Από την έρευνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ούτε η κρυφή ερωτική ζωή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, η ερωμένη του οποίου ζει σε κατοικία αξίας 4,1 εκατ. δολαρίων στο Μονακό!

Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει και εκείνο του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και της συζύγου του, που αποκαλύπτεται πως απέκτησαν 312.000 λίρες. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, το ζεύγος αγόρασε offshore εταιρεία με την οποία αποκτήθηκε γραφείο στο Λονδίνο.
Τόνι Μπλερ


Στα Pandora Papers εντοπίζει κανείς και το όνομα του Τσέχου πρωθυπουργού, Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα υπεράκτια επενδυτικά κεφάλαια με τα οποία απέκτησε δύο βίλες των 12 εκατ. λιρών και οι δύο στη Νότια Γαλλία.

H Σακίρα και ο Νίκος Αναστασιάδης στη λίστα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Guardian και BBC, που συμμετέχουν στην έρευνα, η πριγκίπισσα Λάλα Χάσνα του Μαρόκου βρέθηκε να κατέχει σε δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών μία επιχείρηση μέσω της οποίας είχε αγοράσει ιδιωτική κατοικία αξίας 11 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, κοντά στο Kensington Palace. Η δημοφιλής τραγουδίστρια Σακίρα είναι ανάμεσα στα ονόματα της λίστας Pandora Papers. Ωστόσο, ο δικηγόρος της δηλώνει ότι όλοι οι λογαριασμοί της Σακίρα έχουν δηλωθεί και επιπλέον δεν της προσφέρουν κάποια προνομιακή φορολογική μεταχείριση.

Ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, αξιοποιεί offshore εταιρείες για να πραγματοποιεί επενδύσεις και να διαχειρίζεται τον πλούτο του. Επίσης, ο Ινδός πρώην άσος του κρίκετ Σαχίν Τεντουλκάρ φιγουράρει ανάμεσα στα ονόματα.

Άλλα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, του supermodel από τη Γερμανία Κλόντια Σίφερ, των υπουργών Οικονομικών Ολλανδίας, Βραζιλίας και Πακιστάν κ.ά., οι οποίοι κατέφυγαν σε offshore εταιρείες προκειμένου να κρύψουν τον πλούτο τους για να μη φορολογηθούν, δημιουργώντας, παράλληλα, περιουσίες εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων.
Κλόντια Σίφερ


Σύμφωνα με την έρευνα, νομική εταιρεία που ίδρυσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, φέρεται να παρουσιάζει «εικονικούς» ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς κατόχους μιας σειράς από offshore! Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένας Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η κυπριακή εταιρεία διαψεύδει την πληροφορία αυτήν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ακόμη ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, ένας δισεκατομμυριούχος που εξελέγη το 2017, καθώς υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ότι θα πατάξει τη διαφθορά. Τα στοιχεία που διέρρευσαν αποδεικνύουν ότι το 2009 ο Μπάμπις διοχέτευσε 22 εκατομμύρια δολάρια σε δίκτυο εταιρειών, για να αγοράσει μια έπαυλη κοντά στην Κυανή Ακτή. Η έπαυλη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο πισίνες και ιδιωτικό κινηματογράφο. Σύμφωνα με την τσεχική ιστοσελίδα Investigace.cz, η ιδιοκτησία των εταιρειών αυτών δεν περιλαμβανόταν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων που είχε υποβάλει ο Αντρέι Μπάμπις. Ο ίδιος δεν έδωσε απαντήσεις.

Και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι φαίνεται πως έχει εταιρεία με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Έναν μήνα πριν από τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2019, ο πρώην ηθοποιός που έγινε πολιτικός είχε πωλήσει το μερίδιό του στην εταιρεία Maltex στον Σεργκέι Σεφίρ, στενό φίλο και συνεργάτη του.

Επίσης, η οικογένεια του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, αγόρασε 17 ακίνητα, καθώς και ένα κτηριακό συγκρότημα γραφείων στο Λονδίνο, αξίας 33 εκατ. λιρών (περίπου 38,5 εκατ. ευρώ).

Και ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενιάτα, γόνος πολιτικής δυναστείας που εξελέγη με «σημαία» την καταπολέμηση της διαφθοράς, φέρεται ως ιδιοκτήτης -μαζί με τη μητέρα του- κρυφής εταιρείας στον Παναμά.

Πώς έγινε η έρευνα

Στην έρευνα, που διενήργησε το διεθνές δίκτυο International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), συμμετείχαν δημοσιογράφοι από 150 κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Συνήθως, στις εταιρείες αυτές διακινούνται μεγάλα ποσά, με αποτέλεσμα ο δικαιούχος να αποκρύπτει την πραγματική του περιουσιακή κατάσταση από τις φορολογικές Αρχές της χώρας του. Σε πολλά κράτη η λειτουργία των offshore εταιρειών δεν είναι παράνομη, αλλά οι συναλλαγές αυτές των πλουσίων και ισχυρών ασφαλώς προκαλούν πολλά ερωτήματα περί του «νόμιμου και ηθικού».

Σύμφωνα με το διεθνές δημοσιογραφικό δίκτυο ICIJ, τα Pandora Papers δείχνουν ότι είναι πολλοί οι ισχυροί που, αντί να καταπολεμούν το σύστημα των offshore εταιρειών, προσπαθούν και οι ίδιοι να επωφεληθούν από αυτό.

....................................................................................

Παρακαλώ πολύ, συνδυάστε την παρακάτω ολόφρεσκια είδηση με το μήνυμα του Γεώκων (14/9/21, αρ. 2), που αφορά την κατάρρευση της κυβέρνησης της Κύπρου επειδή θα βγουν φοβερά στοιχεία διαφθοράς με τράπεζες...


GEWKWN   

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 14/9/2021 Αρ. 1

ΜΗΝΥΜΑ Αρ. 2  ένα φοβερό μήνυμα που αφορά την Ελλάδα την Κύπρο και όλο τον πλανήτη

Παιδιά μου από εδώ και πέρα,  θα έχουμε μια πολιτική ‘’αναστάτωση’’ στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, στην Κύπρο θα πέσει η κυβέρνηση όπως και στην Ελλάδα, πρώτα όμως θα γίνει στην Κύπρο και θα είναι ξαφνικό, τότε θα κάνει πίσω το κεφάλαιο όπως και στην Ελλάδα, στην Κύπρο ίσως θα δούμε μια πολύ μεγάλη προδοσία που θα έχει σχέση με τις τράπεζες.Στην Κύπρο παιδιά μου όπως σας είπα θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, διότι θα βγουν κάποιες αλήθειες και θα γίνει ένας μεγάλος χαμός  

Αυτό που θα ξεκινήσει με τις κυβερνήσεις θα είναι πολύ γρήγορο, δηλαδή όλες οι κυβερνήσεις θα αλλάξουν πρόσωπα γιατί θα προσπαθήσουν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια, όμως ο κόσμος δεν θα τους πιστέψει και θα εξεγερθεί, θα αγριέψει, θα εξεγερθεί απέναντι στους πολιτικούς, ακόμη και εναντίον της αστυνομίας, και του στρατού, ο ½ στρατός θα πάει με το μέρος του κόσμου το ίδιο και η αστυνομία και θα δούμε πράγματα και θαύματα……. .θα τα δείτε όλα αυτά διότι έρχονται γρήγορα και με σφοδρότητα.

Ο θάνατος ενός πολιτικού προσώπου θα φέρει….. στρατιωτική εισβολή ‘’εισβολή’’ σε ένα άλλο κράτος,  αυτή όμως η εισβολή δεν θα γίνει στην αρχή από αυτούς που θα φορούν πράσινα μπερέ, αλλά από αυτούς που θα φορούν πολιτικά ρούχα αλλά στην πραγματικότητα θα είναι στρατιώτες εκπαιδευμένοι, για να καταστρέφουν την χώρα που θα εισβάλουν, ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ πόσο σύντομα όμως δεν γνωρίζω

Θα ξεκινήσουν από την Αμερική, εκεί θα έχουμε πολιτικές αλλαγές την μια θα πέφτει ο ένας και θα ανεβαίνει ο άλλος και μετά θα γίνετε το αντίστροφο, αυτό θα συνεχίζετε για ένα μήνα, θα είναι ένας πόλεμος πολιτικός και εμφύλιος……

Θα σταματήσουν (τα γεγονότα) για λίγο στην Γαλλία, θα ακούσετε μια Βρετανία που θα είναι όπως το λέτε εσείς, στα ‘’κάγκελα’’ και ξαφνικά θα ακούσετε μια Ιταλία που θα καταρρεύσουν τα πολιτικά συστήματα ….

Στις εκλογές της Γερμανίας η κυβέρνηση της Μερκελ θα καταποντιστεί αλλά δεν θα μπορέσουν να βγάλουν ένα πολιτικό κόμμα αλλά θα είναι από πολλά πολιτικά κόμματα και το ένα θα πολεμά το άλλο μέχρι την καταρρεύσει της Γερμανίας σε μικρά κρατίδια.

Αυτό θα είναι η αιτία της καταστροφής της Γερμανίας, θα πληρώσει η Γερμανία για όλο το αίμα που έχυσε στον Α’ και Β’ παγκόσμιο πόλεμο και για τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο …τον οικονομικό.

Μετά από την Γερμανία θα δούμε την κατάρρευση την οικονομική της Ιταλίας εκεί στην Ιταλία θα έχουμε εξεγέρσεις και εμφύλιο……

Μετά από αυτό ξαφνικά θα ακούσετε για προβλήματα στην Σερβία, θα μεταφέρει προβλήματα εκεί η Νέα Τάξη για να κρατούν απασχολημένη την Ρωσία

Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπως είπαμε θα ξεσπάσει κάτι, τώρα, και θα ανάψουν τα αίματα εκεί πέρα και θα αναγκαστεί η Ρωσία να μπει με μεγάλη σφοδρότητα στην Γεωργία, πρώτα  θα ακούσετε για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και μετά για την Γεωργία.

Θα ακούσετε πάλι για την Αρμενία, θα ακούσετε για την Ιταλία, θα ακούσετε για την Αλβανία και μετά θα ακούσετε την διάλυση της Τουρκίας

Θα έρχεται το ένα μετά το άλλο με σφοδρότητα, ο κόσμος δεν θα προλάβει να πάρει ανάσα, δεν θα προλάβει να δει τι του συμβαίνει, και θα είναι σε μια κατάσταση ΣΟΚ

Κάτι με πυρηνικά θα συμβεί στην Γερμανία, είτε από ατύχημα πυρηνικού εργοστασίου η πυρηνικής επίθεσης, στην Γερμανία θα πάθουν ενα μεγάλο κακό αυτό το διάστημα, δεν γνωρίζω ακριβώς τον χρόνο αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Γερμανία θα δοκιμαστεί πολύ, οι ξένοι θα φύγουν για τις πατρίδες τους και οι Γερμανοί θα πάνε σε μικρές ομοσπονδίες, θα φύγουν από τον κεντρικό άξονα που λέγετε Γερμανικό κράτος και θα δημιουργήσουν μικρά κρατίδια

Θα ακούσετε ξαφνικά μια ισοπέδωση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά αυτό θα είναι για πολύ λίγο διότι μετά θα βγουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο εκλεκτοί άνθρωποι, άνθρωποι του Θεού, θα βγουν αυτοί που θα έχουν στην διάνυα τους πνεύμα Θεού και θα πάνε την Ελλάδα και την Κύπρο για 6 μήνες η για ένα χρόνο σε ένα στάδιο πολύ ήρεμο, για να μπορέσει ο κόσμος να ανακάμψει, να ανασάνει, για να μπορέσει να βρει τα πατήματα του, για να μην είναι ο κόσμος σε σύγχυση και να τρελαίνεται.

 ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, θα έχουν  εμφυλίους πολέμους και τα άλλα κράτη θα μπουν σε παγκόσμιο πόλεμο

Αυτό το χρονικό διάστημα οι δικοί σας πολιτικοί θα φύγουν όπως οι ύαινες και όπως τα τσακάλια όταν έρχεται ο κίνδυνος, αλλά δεν θα προλάβουν διότι πολλοί από αυτούς θα δουν την δικαιοσύνη του ανθρώπου μέσω του Θεού, θα δουν την οργή του Θεού πάνω τους για όλα αυτά που κάνουν.

Τα εμβόλια θα σταματήσουν ξαφνικά γιατί μετά από τα εμβόλια σας ετοιμάζουν το οικονομικό κραχ και μετά από αυτό θα έχετε τους πολέμους.

Οι τράπεζες θα έρθουν κάποια στιγμή και θα ζητήσουν συγγνώμη σε όλους αυτούς που τους έχουν εκμεταλλευτεί διότι θα φοβούνται για την ζωη τους, και την κατάρρευση τους και θα επιστρέψουν πίσω στους ιδιοκτήτες όσα δεν πρόλαβαν να πουλήσουν.

Σημείωση: το τρίτο μέρος του Μηνύματος θα το στείλω μετά από μια μέρα, το Γ’ μέρος αφορά τους Αρχιερείς και ιερείς που πρόδωσαν τον Χριστό και εγκατέλειψαν το ποίμνιο στους λύκους, είναι ένα φοβερό μήνυμα και προειδοποίηση προς του Αρχιερείς και ιερείς, θα τρομάξετε όταν το διαβάσετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :