ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ οι εξελίξεις!!! Παρέμβαση και στους δρόμους της Ελλάδας: Να μειωθούν τα αμάξια υπαγορεύει η Ατζέντα 2030 , πάρτε ποδήλατα, vid

 Ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα, καθώς με αφορμή τον COVID, δείχνουν να έχουν όρεξη για «τρελές» επιβολές πράσινης πολιτικής...

Και ξαφνικά συγκοινωνιολόγοι και ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν την κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας, καθώς και άλλων μεγάλων πόλεων, εξαιτίας δήθεν του κυκλοφοριακού, το οποίο προκαλούν εν πολλοίς πράσινα έργα, ζητώντας την μείωση της αυτοκίνησης, όπως υπαγορεύει η Ατζέντα 2030 αλλά και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πως θα πράξει

Συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Πρώτου Προγράμματος και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», σε συνεργασία με το ΕΜΠ.


Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι, εάν δεν ληφθούν μέτρα, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη και θα οδηγήσει, όπως διατείνονται, ακόμα και σε απομείωση της αξίας των ακινήτων. Η επιστροφή στην κανονικότητα οδήγησε σε αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, τονίζεται και όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο σήμερα, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο συγκοινωνιολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Τζούρας, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020:


Η αύξηση του φόρτου στον Κηφισό είναι 10% με 15% και στη Λεωφόρο Κηφισίας ξεπερνά το 30%.

Οι καθυστερήσεις κατά τις πρωινές ώρες αιχμής στον Κηφισό ξεπερνούν τα 25 με 30 λεπτά και στην Αττική Οδό φτάνουν τα 10 με 15 λεπτά.

Καθυστερήσεις καταγράφονται και στον Περιφερειακό Υμηττού, με συνέπεια να εντείνονται καθημερινά ο εκνευρισμός και η κούραση οδηγών και επιβατών.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν, ο μεγάλος «χαμένος» από την πανδημία ήταν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι επικυρώσεις εισιτηρίων βρίσκονται περίπου στα 3/4 σε σχέση με το 2019. Έχουμε δηλαδή το 1/4 των καθημερινών επικυρώσεων, που λογικά έχει πάει στο αυτοκίνητο.


«Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, έχει δημιουργήσει την κατάσταση που ζούμε (σ.σ. άρα κακώς αυξήθηκε η κινητικότητα;;;), Τι μας λένε», τόνισε ο κ. Τζούρας.


Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών φέρονται να δείχνουν ότι το 94% των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών έχει πληρότητα κάτω του 50% και μόνο στο 2% η πληρότητα ξεπερνά το 65%.


«Υπάρχει όμως μια διαφοροποίηση κατά τις ώρες αιχμής. Δηλαδή, τα λεωφορεία περνούν πολύ γεμάτα κατά τις ώρες αιχμής και είναι σχεδόν άδεια τις υπόλοιπες ώρες. Η κινητικότητα δεν έχει μόνο χωρική διάσταση, αλλά και χρονική», επισήμανε.


«Είναι αδιέξοδη η κατάσταση. Η Αθήνα, στην οποία έχει επενδύσει κάποιος αγοράζοντας ένα σπίτι, “πεθαίνει”, και το σπίτι αυτό σε λίγα χρόνια θα έχει τη μισή αξία», επισήμανε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος-πολεοδόμος, Θάνος Βλαστός.


«Αυτό που συμβαίνει σήμερα θα μας ταλαιπωρεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα επόμενα χρόνια. Πάμε προς τα πολύ χειρότερα» εκτίμησε, περιγράφοντας διάφορες «βαρβαρότητες» που ζούμε στις πόλεις, με πρώτα «θύματα» τα παιδιά και τους ανήμπορους ή τους ηλικιωμένους.


Ζήτησε να παραδειγματιστούμε από αυτά που συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι πολίτες επικροτούν πολιτικές για τον περιορισμό του αυτοκινήτου και την αύξηση πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων.


Για να πειστούν οι πολίτες πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα, γίνονται ρεπορτάζ για το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε δρόμους πόλεων, χωρίς να αναφερθεί όμως πως εν πολλοίς αυτό οφείλεται σε πράσινα έργα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :