Το 2021 ήταν η χρονιά των εμβολίων και το 2022 θα είναι η χρονιά του συστήματος κοινωνικής αξιολόγησης.

Τον Ιανουάριο του 2022, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου, του οποίου ηγείται επί του παρόντος ο Sajid Javid, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή που υποτίθεται ότι θα βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική τους δραστηριότητα.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα, οι χρήστες θα φορούν συσκευές που θα φοριούνται στον καρπό τους και θα μπορούν να δημιουργούν εξατομικευμένες συστάσεις για την υγεία, όπως η αύξηση των βημάτων τους, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών ή η μείωση του μεγέθους των μερίδων.

Οι χρήστες θα συγκεντρώνουν πόντους για συμπεριφορές που η κυβέρνηση θεωρεί υγιείς, οι οποίες θα τους δίνουν “ανταμοιβές”. Η κυβέρνηση λέει ότι οι ανταμοιβές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν “συνδρομές σε γυμναστήρια, ένδυση ή κουπόνια τροφίμων, εκπτώσεις σε καταστήματα και εισιτήρια κινηματογράφων ή θεματικών πάρκων”.

Η εταιρεία, γνωστή ως HeadUp, έχει επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος κοινωνικής πίστωσης, ενώ η κυβέρνηση διεκδικεί άλλα 3 εκατομμύρια λίρες, επίσης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, για να παρέχει τα ίδια τα κίνητρα. Αν και στην πραγματικότητα, φυσικά, τα 3 εκατομμύρια λίρες προέρχονται από τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Η HeadUp διαθέτει γραφεία σε όλο τον κόσμο και η ομάδα της HeadUp διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της τεχνολογίας υγείας και των ασφαλίσεων. Η εταιρεία έχει συνεργασίες με τις Apple, FitBit, Garmin, καθώς και με τον αμερικανικό στρατό, κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής και υγείας και τώρα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδίαζε να εισαγάγει στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευση της τηλεοπτικής διαφήμισης προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά που μεταδίδονται πριν από τις 9 το βράδυ. Τα επηρεαζόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν σοκολάτες, μπιφτέκια, αναψυκτικά, κέικ, γλυκά, παγωτά, μπισκότα, ζαχαρούχους χυμούς, πατατάκια, τσιπς και πίτσα. Και από το τέλος του 2022 θα υπάρξει απαγόρευση της διαφήμισης άλλων ανθυγιεινών τροφίμων – δημητριακών πρωινού, γιαουρτιού, έτοιμων γευμάτων, κοτομπουκιών και ψαριών σε πατάτες. Δεν θα προβάλλονται διαφημίσεις για “λιγότερο υγιεινά” τρόφιμα εκτός της ρυθμιζόμενης περιόδου.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει τώρα να ελέγχει τι τρώτε, να παρακολουθεί τις δαπάνες σας στο σούπερ μάρκετ και την καθημερινή σας άσκηση. Αν η κυβέρνηση μπορεί να σας ανταμείψει για να κάνετε αυτό που απαιτεί από εσάς, μπορεί επίσης να σας τιμωρήσει αν αρνηθείτε να το κάνετε, ειδικά αν δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα.

Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι οι εργοδότες να αρχίσουν να απαιτούν από τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τη νέα εφαρμογή και να ζητούν να δουν το ιστορικό της διατροφής και της προπόνησής τους πριν προσφέρουν σε κάποιον δουλειά; Οι παμπ και τα εστιατόρια θα πρέπει πιθανότατα να ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού όλων των ατόμων πριν από την είσοδό τους. Θα πρέπει επίσης οι άνθρωποι να αλλάξουν το ιστορικό της διατροφής και της άσκησής τους πριν μπορέσουν να αγοράσουν ένα μπέργκερ;

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας και το Υπουργείο Οικονομικών της Αυτού Μεγαλειότητας έχουν συστήσει μια ομάδα εργασίας για το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας για τον συντονισμό της έρευνας σχετικά με ένα πιθανό ψηφιακό νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το σύστημα θα αντικαταστήσει τελικά τα μετρητά και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να γνωρίζει τι ξοδεύετε, πότε το ξοδεύετε, πού το ξοδεύετε και σε τι το ξοδεύετε.

Σχόλιο του συντάκτη του The Big The One: Όταν η Κίνα ήταν η πρώτη που εισήγαγε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης πριν από χρόνια, ήταν σαφές σε όλους ότι η ΛΔΚ είχε επιλεγεί ως πεδίο δοκιμών για τα νεοεκπαιδευμένα ποντίκια. Το μόνο ερώτημα ήταν, πότε αυτό το σύστημα θα γινόταν ευρέως διαδεδομένο; Όπως μπορείτε να δείτε – το 2022 θα είναι το έτος έναρξης της αντίστροφης μέτρησης για το σύστημα, γιατί όπως έγινε σαφές από το παράδειγμα του ελέγχου της πανδημίας – όπως σήμερα στη Βρετανία, έτσι και αύριο θα είναι παντού.

Το δεύτερο φυσικό και λογικό ερώτημα είναι: είναι καλό ή κακό; Φυσικά, αυτή τη στιγμή όλοι οι μαχητές της ελευθερίας ουρλιάζουν με χαρά για το πώς όλα αυτά είναι κακά και πώς το κράτος ανακατεύεται στην προσωπική τους ζωή και όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι διαμαρτυρίες είναι πολύ αστείες. Έπρεπε να είχατε σκεφτεί τα μυαλά σας νωρίτερα, όταν χτίζατε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν το σύστημα, παίρνατε υποθήκες, αγοράζατε ωραία gadgets και ούτω καθεξής. Οι συνωμοσιολόγοι πριν από 20 χρόνια μας έλεγαν, δείχνοντάς μας στα δάχτυλα που θα καταλήξουν τα πράγματα, αλλά η απάντηση ήταν: φορέστε καπέλα από αλουμινόχαρτο. Αλλά τώρα η κατάσταση είναι κοντά στο σημείο, όπου απολύτως όλοι θα περπατούν είτε με βραχιόλια, είτε με κολάρα ταυτόχρονα και κάποιες γελοίες παιδαριώδεις διαμαρτυρίες με σημαίες είναι παράλογες. Το τρένο έφυγε και μια νέα ατμομηχανή βγήκε από το πίσω μέρος της γραμμής για να μας μεταφέρει στον Θαυμαστό Νέο Κόσμο.

Ωστόσο, σε αυτόν τον θαυμαστό και νέο κόσμο βλέπουμε κάποιους λόγους για αισιοδοξία. Το κοινωνικό σύστημα αξιολόγησης προϋποθέτει όχι μόνο ηλεκτρισμό και επικοινωνία, αλλά και μια μάλλον εξελιγμένη υποδομή – παραγωγή κολάρου, πύργους, κάποιου είδους “κέντρα” για τη διανομή αυτού ή εκείνου του μελομακάρονου. Σε έναν κόσμο μετά τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο αυτό σίγουρα δεν θα ισχύει, ίσως σε 400-300 χρόνια από τώρα. Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον, οι παγκοσμιοποιητές δεν σχεδιάζουν ακόμη να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε ερείπια, κάτι που είναι ήδη σπουδαίο για την εποχή που διανύουμε, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

thebigtheone.com

loading...