Πολεμική δήλωση από Τ.Γκουρντενίζ: «Νέα εισβολή στη Σμύρνη η επέκταση στα 12 ν.μ. από Ελλάδα»


Ο επινοητής της «Γαλάζιας Πατρίδας» με θράσος θέλει να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

O απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος είναι ο βασικός επινοητής της «Γαλάζιας Πατρίδας», δηλαδή του δόγματος με βάση το οποίο η Τουρκία αρπάζει την μισή ελληνική υφαλοκρηπίδα και το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, παρομοίασε σήμερα μία μελλοντική επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. με μία νέα «ελληνική εισβολή στην Σμύρνη».


Βέβαια όταν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί «κόκκινη γραμμή» α 6 ναυτικά μίλια, κατά δήλωση του εν ενεργεία υπουργού Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, τότε οι Τούρκοι είναι φυσιολογικό να εκφράζονται με τέτοια θρασύτητα.

“Η επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο, αποτελεί επιστροφή στην εισβολή στην Σμύρνη στις 15/5/1919. Αυτή η ενέργεια φυλακίζει την Τουρκία στην ξηρά.


Όχι οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος όλος να έρθει εναντίον μας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα άμυνας και αντίστασης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι τόσο αδαής”


Συνεπώς ο Τούρκος απόστρατος θεωρεί κατατάσσει τη νόμιμη άσκηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ως προσπάθεια ελληνικής εισβολής στην Τουρκία.


Σημειώνεται ότι πέρσι ο Γ.Γεραπετρίτης είχε δηλώσει: «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια».


Οι τουρκικές δηλώσεις πρέπει να απαντώνται με την ανάλογη σκληρότητα γιατί αλλιώς παγιώνεται μια κατάσταση χαμηλού ηθικού στην ελληνική κοινωνία η οποία δεν είναι ποτέ προετοιμασμένη για να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν εξ'ορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :