Τι να πρώτογράψω για αυτό το λιβέλημα, ντροπή.. Τίτλος; “Μελλοντικοί άνθρωποι”. Και προτείνεται σε παιδιά 11-13 ετών.

Παγίδευση δυνατοτήτων εξέλιξης. Μία προπαγάνδα μπουρδας για να παγιδευτεις οικιοθελώς και να είσαι ένα καθοδηγούμενο τίποτα. Αν αυτά τα έχουν στα σχολεία, πρέπει να μην πάει κανένα παιδί.
Το διάστημα που αποφασίζεις τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις.. Καλό είναι να αναδεικνύονται αυτά, να καταλαβαίνουμε με τι είδους ‘ανθρώπους’ έχουμε να κάνουμε.
Εξώφυλλο; Οι λέξεις ‘Σωστό’ στη μια πλευρά και ‘Λάθος’ στην άλλη. Επιστήμη εναντίον Ηθικής. Ανθρώπινες βελτιώσεις, γενετική. Και δείχνει ένα κεφάλι να τρώει ‘χημεία’ ενώ παράλληλα γράφει σε ένα πληκτρολόγιο που δεν φαίνεται QWERTY row αλλά κάτι περίεργα ‘οικουμενικά’ σύμβολα.
Μαγνητικό βίο τατού. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί βελόνα όπως με το τατουάζ, απλά βάζεις το βίο μελάνι με ένεση και μετά με μαγνήτες παίρνει το σχήμα και χρώμα που θες. Έτσι δουλεύει και το φωτοτυπικό και ο εκτυπωτής.
Βιοϊατρική, με ανθρώπινα μέλη που μπορούν να εκτυπωθούν ανάλογα με την ανάγκη. Ακόμη και φαγητό! Και δείχνει κάτι μπιφτέκια. Ντιλίβερι από εκτυπωτή.
O συγγραφέας του ‘βιβλίου’ μιλώντας στα παιδιά:
“Θα σε πείραζε να έχεις νανορομπότ μέσα σού; Εάν ήξερες πως σε βοηθούσαν; Φοβάσαι πως κάποιος θα μπορούσε να βάλει τα νάνομποτ χωρίς την γνώση η άδεια σου;”
Σε άλλη σελίδα ‘διδάσκει’ η μάλλον καλύτερα προπαγανδίζει πως η συνείδηση είναι αποθηκευμένη στο μυαλό. Και μέχρι το 2050 θα μπορούμε να μεταφέρουμε τη συνείδηση σε υπολογιστή.
σσ. Διαφωνώ με το παραπάνω. Αυτά που αισθάνεται η ψυχή όταν λέει ή να κάνει κάτι δεν μπορούν να το ‘αναπαράγουν’. Αυτές δεν είναι παρά ματαιόδοξες προσπάθειες για να ‘ζήσουν αιώνια’. Όσο καλή και να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται ποτέ να ‘παντρέψει’ τον εγκέφαλο με τη συνείδηση ΚΑΙ τη ψυχή. Έχοντας κάποιο κώδικα που θα αντιδράσει όπως θα αντιδρούσες δεν μπορεί να θεωρηθεί δείγμα ζωής. Είναι άψυχος κώδικας περιορισμένων δυνατοτήτων..
Μωρά κατά παραγγελία. Ναι. Το χειρότερο το άφησα για το τέλος. Γιατί να μην διαλέγουν οι γονείς, ομορφιά, καλό σώμα και προπάντων υγεία; Αυτά δεν κάναν οι Ναζί;
Θέλετε να μοιάζει σε εσάς η στον αγαπημένο σας σταρ; Μπορείς να προσθέσεις γονίδια και από άλλους οργανισμούς. Φανταστείτε παιδιά που λάμπουν στο σκοτάδι σαν μέδουσες, ή ‘υπερηχητική’ ακοή όπως οι νυχτερίδες; Μήπως ανίχνευση ηλεκτρικού φορτίου όπως ο καρχαρίας ή πόρους θερμότητας όπως το φίδι;
Πηγή:
https://www.amazon.com/Whats-Issue-Future…/dp/0711244545
loading...