Δελτίο ΘΥΕΛΛΗΣ…! Οι πρώτοι Έλληνες στον δρόμο για το ρεύμα!!! ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ οι πολυεθνικές, vid
Τα «αρπακτικά» των διεθνιστών έτοιμα να αναλάβουν την παραγωγή και το τάισμα των πολιτών με προϊόντα εργαστηρίου!!!


Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αισιοδοξεί για την παροδικότητά της ακρίβειας, στις διεθνείς αγορές οι τιμές πετρελαίου και αερίου απογειώνονται, οι κεντρικοί τραπεζίτες φοβούνται υψηλότερο και μεγαλύτερης διάρκειας πληθωρισμό και τα χρηματιστήρια πέφτουν, κάτι που δείχνει πως η κρίση της Κίνας μας έρχεται, αν δεν αλλάξει κα΄τι δραστικά!

H ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι η μοναδική στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που επιμένει πως η ακρίβεια είναι παροδική, την ώρα που στην Αγγλία βγαίνουν μαχαίρια για λίγα λίτρα βενζίνης.


Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε το κυβερνητικό μότο, ενώ για τις ενεργειακές ανατιμήσεις παραδέχτηκε ότι «ίσως κρατήσουν περισσότερο» (από το παροδικό -Αλλά πόσο ακριβώς είναι το «παροδικό»;).

Διατείνεται μάλιστα ότι το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από 17 χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο, ο σημερινός ευρωπαϊκός χάρτης των τιμών χονδρικής ρεύματος τον διαψεύδει: η Ελλάδα έχει την 9η υψηλότερη τιμή χονδρικής μεταξύ 19 χωρών με χρηματιστήριο ενέργειας (βλέπε γράφημα), ενώ τον Σεπτέμβριο υπήρξαν τουλάχιστον τρεις μέρες που ήταν πρώτη και με διαφορά.


Πέραν τούτου, την κυβερνητική αισιοδοξία για την ακρίβεια και την εξέλιξη και διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, αντικρούουν τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις των ισχυρότερων συντελεστών της διεθνούς οικονομίας.


Ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα κλιμακωθεί και θα μείνει ψηλότερα περισσότερους μήνες από όσο αναμενόταν, λόγω της πίεσης από τις ενεργειακές αυξήσεις και από το μεγάλο μποτιλιάρισμα στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα.
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έκανε ρεκόρ τριετίας, πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, το Brent ήδη προσεγγίζει τα 80 δολάρια. Σύμφωνα με εταιρείες διεθνιστών είναι θλεμα χρόνου να προσεγγιστεί το όριο των 90 δολαρίων, πλήττοντας πρωτίστως τις εμπορευματικές μεταφορές με άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των αγαθών καθώς και στα νοικοκυριά λόγω πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων αυτοκινήτων.
Τεράστιες είναι οι αυξήσεις υπάρχουν στις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες κινούνται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009. Η λειτουργία του φυσικού αερίου ως βασικού καυσίμου θέρμανσης στην Ευρώπη έχει προκαλέσει φαινόμενα χρεοκοπιών ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, ενώ αυξάνει και τις τελικές τιμές ρεύματος.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν την Τρίτη πτώση από μισή έως και δυόμισι ποσοστιαίες μονάδες (-1,76% το ελληνικό).

Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, η συννεφιά στην παγκόσμια οικονομία είναι βαριά. Αν και εφόσον ξεσπάσει καταιγίδα, η κυβέρνηση θα έχει τα ανακλαστικά να προσαρμοστεί ή θα επιβάλλει ακόμα εμβόλια;;;

Στο πορτοφόλι των πολιτών έχει αρχίσει να καταγράφεται το «κύμα» ακρίβειας που «σαρώνει» την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά.

Το καλάθι του σούπερ μάρκετ έχει ήδη αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10 ευρώ την εβδομάδα για μία οικογένεια, «στριμώχνοντας» ακόμη περισσότερο τις οικονομικές δυνατότητες.

Ήδη, οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έβγαλαν αγροτοκτηνοτρόφους και συνταξιούχους στον δρόμο σε μέρη της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και του Σωματείου Συνταξιούχων Αργολίδας συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και ζήτησαν περισσότερη οικονομική βοήθεια των ασθενέστερων Ελλήνων για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις. Απείλησαν μάλιστα ότι αν παραμείνουν αυτά τα τιμολόγια θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις εργασίες τους αφού είναι ασύμφορο να εργάζεσαι χωρίς να έχεις κάποιο εισόδημα. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;;; ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ;;;Αντίστοιχες εικόνες στην Καλαμάτα! Όπως αναφέρεται οι αυξήσεις στο ρεύμα, στις τιμές των ζωοτροφών, στα αγροτικά εφόδια και στο πετρέλαιο εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, αφήνοντας χωρίς εισόδημα τους αγρότες, ενώ καθιστούν απαγορευτική την παραγωγή για την επόμενη χρονιά!!! Ως εκ τούτου η εθνική παραγωγή θα σταματήσει, θα αναλάβουν μεγάλες πολυεθνικές με τρόφιμα εργαστηρίου και η κυβέρνηση θα λέει ακόμα πως η κρίση είναι παροδική!!!ΣΠΑΡΤΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια :