Ετοιμάζουν την «ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»! Εκτοξεύονται οι τιμές στα πάντα! Άντε να δίνουν ένα «πιάτο φαΐ» σε «εμβολιασμένους», vid

 «Θύελλα» σε τρόφιμα, ενέργεια – Στα πάντα!!! Το άρθρο του el.gr που δείχνει τον τελικό σκοπό! Πόσοι το θυμούνται;;;

Όσα ζει ο πλανήτης τους τελευταίους μήνες δεν είναι τυχαία, με τις διεθνείς τιμές του καφέ, της ζάχαρης, των σιτηρών, του ρυζιού, των ζωοτροφών, αλλά ακόμη και των τυροκομικών προϊόντων να ακριβαίνουν και να δημιουργούν ήδη πληθωριστικές πιέσεις σε βασικά τρόφιμα και στην Ελλάδα –ήδη τον Ιούλιο καταγράφηκαν αυξήσεις έως και 16,32% σε προϊόντα διατροφής, όπως τα σπορέλαια– οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά χάρη στην πράσινη ανάπτυξη!

Τα προαναφερθέντα έρχονται να προστεθούν στις υπέρογκες ανατιμήσεις σειράς άλλων πρώτων υλών –πλαστικών, μεταλλευμάτων, χημικών, ενεργειακών προϊόντων– και των πολλαπλάσιων ναύλων για την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα, δημιουργώντας την τέλεια καταιγίδα.

Πολιτικοί ξεκίνησαν να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την «θύελλα» που έρχεται! Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, στο 1.36 του παρακάτω βίντεο κάνει λόγο για 100.000.000 νεόπτωχους σε όλον τον κόσμο, με την Ελλάδα να κινδυνεύει να έχει μερίδιο από αυτόν τον αριθμό, αφήνοντας να εννοηθεί πως μόνο οι… εμβολιασμένες χώρες θα γλυτώσουν.

Όπως αναφέρεται, η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και μεταφορικό κόστος στις τελικές τιμές καταναλωτή θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2022. Μάλιστα, ακόμη κι αν υπάρξει διόρθωση των τιμών, αυτές, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, θα παγιωθούν σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το 2020.
Ήδη στην Ελλάδα έως τώρα στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), έχουν καταγραφεί ανατιμήσεις σε σύγκριση με το περυσινό καλοκαίρι στα βρώσιμα έλαια (σπορέλαια) κατά 16,32%, σε αρνί και κατσίκι κατά 13,21%, στα νωπά λαχανικά  κατά 8%, στα νωπά ψάρια κατά 6,58%, στα νωπά φρούτα κατά 5,19%, στα φρέσκα θαλασσινά κατά 4,39%, στα τυριά κατά 3,54%, στη μαργαρίνη και σε άλλα φυτικά λίπη κατά 3%, στο ελαιόλαδο κατά 2,61%, σε πίτσες και πίτες κατά 2,08%, στα ζυμαρικά κατά 1,83%, στις παιδικές τροφές κατά 1,73%, στα κατεψυγμένα ψάρια κατά 1,73%, στο αλεύρι κατά 1,69%, στις πατάτες κατά 1,21%. Και μόνο το γεγονός ότι έχει αυξηθεί υπέρμετρα η τιμή των καυσίμων, αυτό σημαίνει αυτομάτως ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντων, καθώς αυξάνεται τόσο το κόστος παραγωγής όσο και το κόστος μεταφοράς. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020 καταγράφηκε αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου κατά 72,32%, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 20,25% και στη βενζίνη κατά 16,8%.
Αύξηση τιμών παρατηρείται και στο ΦΘΗΝΟ, μέχρι πρότινος, ψάρι, όπως η σαρδέλα και ο γαύρος, τρόφιμα αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως σχολιάζεται το γεγονός ότι τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε σειρά πρώτων υλών γεωργικής και ζωικής παραγωγής αυξήθηκαν εκ νέου ύστερα από μία σχετική μείωση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σημαίνει ότι η μεγάλη άνοδος στις τιμές καταναλωτή ουσιαστικά τώρα ξεκινάει, δεδομένου μάλιστα ότι τελειώνουν και τα όποια αποθέματα υπήρχαν.
 Με τέλεια καταιγίδα μοιάζει και το τοπίο που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά στον κλάδο της ενέργειας, με τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού να πιέζουν ασφυκτικά εταιρείες, νοικοκυριά και κυβερνήσεις που καλούνται να διαχειριστούν ένα γενικότερο κύμα ανατιμήσεων και πληθωριστικών πιέσεων που απειλεί την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Το διπλό ράλι των τιμών φυσικού αερίου και ρύπων (CO2) που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, και συνεχίζεται χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης, έχει εξωθήσει τις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος σε υψηλά ιστορικά επίπεδα και η πίεση πλέον μεταφέρεται από τους ηλεκτροπαραγωγούς και τους προμηθευτές στην κατανάλωση προκαλώντας «σοκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν επώδυνες αυξήσεις σε μια συγκυρία που προσπαθούν να ορθοποδήσουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.  
Οι τιμές ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Γερμανίας διαπραγματεύονται στα 120 ευρώ η μεγαβατώρα και έχουν ωθήσει τον πληθωρισμό τον Αύγουστο κατά 3,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο φέτος, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008. Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στην Ισπανία, όπου ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε σε νέα υψηλά των τελευταίων ετών, λόγω της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε ήδη σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις για τους καταναλωτές, ενώ προώθησε και νομοθεσία για τα υπερκέρδη των παραγωγών. Μόλις πρόσφατα εξάλλου η αρμόδια υπουργός της Ισπανίας, Τερέζα Ριμπέρα, ζήτησε από την Ε.Ε. να εισηγηθεί μέτρα για τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές ρεύματος αλλά και των τιμών ρύπων. Η Ελλάδα, λόγω και της υψηλής ζήτησης που προκάλεσε ο παρατεταμένος καύσωνας σε συνδυασμό και με τη χαμηλή παραγωγή ΑΠΕ λόγω άπνοιας, αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» Ευρώπης τον Αύγουστο, καταγράφοντας στη χονδρική αγορά την υψηλότερη μέση τιμή στα 121,72 ευρώ η μεγαβατώρα.
Με άλλα λόγια, η «τέλεια καταιγίδα» – έτσι την ονομάζουν οι ειδήμονες και τα μέσα ενημέρωσης- αφενός θα λειτουργήσει εκβιαστικά για τα εμβόλια ή το υπερεμβόλιο που ετοιμάζεται (να το κάνουν όλοι για να σωθεί η οικονομία), αφετέρου φανερώνει πως ο νέος κόσμος για όσους πουν «ναι» σε αυτά που θα προσφερθούν, θα είναι πτωχευμένος, ενώ φυσικά τα μέτρα περιορισμού και διαχωρισμού θα παραμείνουν! Η επιβράβευση για τα εμβόλια ή το υπερμβόλιο θα είναι τα «βασικά προς το ζην» ή όπως λέει ο λαός «ένα πιάτο φαΐ».
Θυμηθείτε: «Δεν έχω ιδιοκτησία, ούτε ιδιωτικότητα! Η ζωή είναι τέλεια»! Όσα φέρνει ο κλιματικός νόμος στην Ελλάδα
Με πληροφορίες από Καθημερινή
loading...