Εχουν σταλεί λανθασμένα sms για τρίτη δόση;





της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea

Στα κινητά τηλέφωνα όσων έχουν προτεραιοποιηθεί για αναμνηστική δόση έχει αρχίσει να φτάνει το SMS από το emvolio.gov.gr.

Ειδοποίηση για την τρίτη δόση αναμένεται να πάρουν 285.000 πολίτες.

Το μήνυμα που στέλνεται

«Σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού, έχετε προτεραιοποιηθεί για αναμνηστική δόση. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για να κλείσετε ραντεβού την 14/9» αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, Για την τρίτη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για ανοσοκατασταλμένους, διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών μετά τη δεύτερη δόση.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι και άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση, μεταξύ των οποίων και οι υγειονομικοί.

Ωστόσο, δεν υπάρχει προς το παρόν μια τέτοια απόφαση. Ειδικότερα, όπως δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι διαμένοντες σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και όσοι είναι άνω των 60 ετών, μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση ακόμη και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

H ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης ανοίγει αύριο μόνο για τους ανοσοκατασταλμένους

Είναι λάθος τα sms που εστάλησαν;

Ομως όπως έχουμε ενημερωθεί έχουν σταλεί sms σε άτομα που ΔΕΝ πληρούν κανένα κριτήριο από αυτά που έβαλε η επιτροπή

Ετσι έχουμε γνώση sms που έλαβε γυναίκα 55 ετών που δεν έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, άρα ΔΕΝ βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή και δεν μένει σε μονάδα ηλικιωμένων!!! Την δεύτερη δόση δε την έκανε προ τριμήνου. 

Οπως είναι κατανοητό αν στέλνονται τα sms χωρίς κριτήρια τότε πέρα από την αναστάτωση που μπορούν να προκαλέσουν στα άτομα που τα λαμβάνουν υπάρχει ο κίνδυνος οι πραγματικά έχοντες ανάγκη της τρίτης δόσης να μην την κάνουν ή να κάνουν κάποιοι εμβόλιο, που δεν θα έπρεπε να κάνουν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 

Ο ΠΟΥ για την τρίτη δόση

Τέλος να θυμίσουμε ότι η χορήγηση μιας τρίτης, αναμνηστικής δόσης εμβολίων για τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2 στο σύνολο του πληθυσμού δεν δικαιολογείται στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι τα εμβόλια παραμένουν πολύ αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσησης, ακόμη και απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα, εκτιμούν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της FDA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ.

https://medlabgr.blogspot.com/

loading...