Αποκάλυψη των New York Times - Οριστικό: O Τ.Μπάιντεν έδωσε εντολή για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των κρατικών υπαλλήλων - «Αυτό αποφασίσαμε»


O Τζο Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του κορωνοϊού των ομοσπονδιακών υπαλλήλων αλλά και των εργοληπτών που έχουν συμβόλαια με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Η εντολή Μπάιντεν θα αφορά όλους τους υπαλλήλους του εκτελεστικού τομέα , συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον Λευκό Οίκο. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να εμβολιαστούν όσοι εργάζονται σε Ομοσπονδιακά Γραφεία και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων- συνολικά πάνω από 4.000.000 άνθρωποι.


Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times η προεδρική εντολή δεν θα αφορά τους εργαζομένους στο Κογκρέσο και στην ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη. Σημειώνεται  ότι μέτρο είχε αρχίσει να συζητείται από τον Ιούλιο στις ΗΠΑ , λόγω της διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. 


Σύμφωνα με τους New York Times, που αποκάλυψαν το θέμα, η κίνηση αυτή του Τζο Μπάιντεν είναι μέρος μίας νέας, επιθετικής στρατηγικής που έχει ως στόχο να πιέσει τον ιδιωτικό τομέα, τις Πολιτείες και τα σχολεία να επιβάλουν πιο αυστηρές πολιτικές για τον εμβολιασμό και τα τεστ για τον κορωνοϊό.


Όπως είναι γνωστό, αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει τον εμβολιασμό στους εργαζομένους τους, χωρίς να έχουν την σχετική υποχρέωση  


Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε την Τετάρτη ευρεία σύσκεψη με τους ειδικούς για την επιδημία - και το επιτελείο του θεωρεί  τον εμβολιασμό ως την μοναδική άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :