Game of Chefs – Βανέσα Βενέτη: Λύγισαν οι κριτές με την εξομολόγηση της τρανς παίκτριας .. Έχω να δω το παιδί μου 4 χρόνια επειδή είμαι trans

Η trans ακτιβίστρια Βανέσα Βενέτη που εμφανίστηκε στο χθεσινό επεισόδιο Game of Chefs, μίλησε για τις διακρίσεις σε ατομικό αλλά και εργασιακό επίπεδο, στις οποίες υπόκεινται άτομα της κοινότητας.

«Έχω ένα παιδί, είναι δέκα χρονών, και δεν μπορώ να δω το παιδί μου εδώ και τέσσερα χρόνια γιατί είμαι τρανς. Ακτιβιστικά φωνάζω ότι τα τρανς άτομα είμαστε όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι», ανέφερε η Βανέσα Βενέτη.

«Την πρώην σύζυγό μου την είχα ερωτευτεί, δεν ήταν ότι το έκανα για να κρυφτώ μέσα από έναν γάμο. Την αγαπούσα, παντρευτήκαμε, ήρθε το παιδί. Για κάποιους ανθρώπους που χάνουμε από τη ζωή μας έρχονται πολλοί άλλοι που είναι δίπλα μας με την αλήθεια μας».

Υπογραμμίζοντας την σημασία της τρανς ορατότητας, η Βανέσα Βενέτη είπε πως είχε μιλήσει στην κόρη της για την φυλομετάβαση σε μικρότερη ηλικία.

«Έχω μια κόρη που είναι δέκα χρονών, της έχω μιλήσει για το transition, για την ταυτότητα του φύλου μου», δήλωσε η ίδια.

Πλέον έχει διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ τους και δεν την βλέπει καθόλου.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια που έχω ξεκινήσει την φυλομετάβαση, μόνο και μόνο γιατί είμαι trans. Ανυπομονώ να την ξαναδώ, ζω για κείνη, δεν ζω για μένα», δήλωσε η Βανέσα.

Στην ερώτηση των σεφ για τον αν η κόρη της γνωρίζει για την μετάβαση της ανέφερε:

«Της είχα μιλήσει, όταν ήταν έξι χρονών. Της το είχα πει σαν παραμυθάκι, ότι σε κάποιους ανθρώπους που είναι στεναχωρημένοι όταν έχουν γεννηθεί σαν αγοράκια ενώ μέσα τους αισθάνονται κοριτσάκια, πηγαίνει η τίνκερμπελ που είναι η αγαπημένη μας νεράιδα και τους ρίχνει μια μαγική νεραϊδόσκονη, και σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι γίνονται κοριτσάκια.»

«Τι σου είπε λοιπόν η μικρή;», ρώτησαν οι σεφ.

«Καλύτερα θα ναι να είσαι κι εσύ κοριτσάκι. Για τα παιδιά είναι απλό», ανέφερε.

Κλείνοντας, έκανε αναφορά στους εργασιακούς αποκλεισμούς των trans ατόμων, σχολιάζοντας για την αγορά εργασίας ότι «πολλές φορές τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα».

loading...