Αντεπίθεση από τους πολίτες: Εκταφές νεκρών για να δουν εάν πέθαναν από Covid-19 – Η απάντηση της κυβέρνησης Μαζικές μηνύσεις από πολίτες

 Στην αντεπίθεση έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες, καθώς καταθέτουν μαζικές μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα ζητούν εκταφές νεκρών για να διαπιστώσουν εάν όντως πέθαναν από κορωνοϊό. 

«Ζητούν ακόμη και εκταφές νεκρών, επειδή δεν πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους πέθαναν από COVID-19», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής με τους «ειδικούς» να προσπαθήσουν να τα «μπαλώσουν». κάνοντας λόγο για «εξασθενημένους οργανισμούς» ή «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις»!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όπως είχε πει και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην αρχή της πανδημίας δεν είναι όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό, αλλά καταγράφονται ως θάνατοι Covid-19, ενώ και ο ίδιος ο ΕΟΔΥ τους αναφέρει ως θανάτους με κορωνοϊό, με τους περισσότερους μάλιστα νεκρούς να έχουν υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον δύο αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές.

Η πρώτη αφορά μια γυναίκα 79 ετών που κατέληξε στις 18 Μαρτίου στο νοσοκομείο ΚΑΤ και η δεύτερη έναν άντρα 67 ετών ο οποίος επίσης κατέληξε στο ΚΑΤ από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του το κράτος απάντησε στις μαζικές μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών, με τον εισαγγελέα να δίνει εντολή στις αστυνομικές αρχές να συλλαμβάνεται όποιος μηνύει εκπαιδευτικούς που επιβάλλουν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε σχετική παραγγελία προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, απαιτεί να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία για ανεμβολίαστους γονείς που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών με μηνύσεις.

Προηγήθηκε σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ζήτησε από τους εισαγγελείς σε όλη τη χώρα να διερευνήσουν και μάλιστα άμεσα αν οι ενέργειες αντιεμβολιαστών συνιστούν αξιόποινες πράξεις.

Από την Εισαγγελία δίνεται η εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνεται για ψευδή καταμήνυση όποιος βάζει στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς που τηρούν τα πρωτόκολλα επιβολής των πολιτικών της κυβέρνησης.

loading...