Κ. Ιατρίδης: Δεν γίνεται να εκπονούμε Εθνική Στρατηγική για τους ΛΟΑΤΚΙ κι όχι για το Δημογραφικό

 

Πως δικαιολογεί τη συμμετοχή στο κείμενο «προσωπικοτήτων» που χαρακτηρίζεται ομοφοβικό

Δεν γίνεται να εκπονούμε Εθνική Στρατηγική για τους ΛΟΑΤΚΙ κι όχι για το Δημογραφικό, υποστηρίζει σε κείμενό του ο πολιτευτής της ΝΔ Κώστας Ιατρίδης. Ο πτέραρχος ε.α. είναι μεταξύ των «160 προσωπικοτήτων» που συνυπέγραψαν επιστολή με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιστολή τους με τίτλο «Υπογεννητικότητα, διαχρονικές αξίες ελληνικού πολιτισμού και εξωτερικές απειλές υπαρξιακής σημασίας για τη χώρα μας» που δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδο στην «Εστία» χαρακτηρίζεται από μεγάλη μερίδα του Τύπου ομοφοβική, αναχρονιστική και ρατσιστική, καθώς οι «160» δεν καταγράφουν απλώς τις προτάσεις τους, αντιθέτως προσπαθούν να περιορίσουν τα διεκδικούμενα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Η επιστολή ήρθε ως αντίδραση στο πόρισμα Σισιλιανού, το οποίο τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα.

«Πρέπει η επιδίωξη όλων μας να είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας συνείδησης και η καλλιέργεια του πατριωτισμού», υπογραμμίζει σε κείμενό του μετά τις αντιδράσεις ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τη ΝΔ το 2019 και υπεραμύνεται όσων αναφέρονται στην επιστολή.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «[…] το κείμενο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια κραυγή αγωνίας, προβληματισμού και έντονης ανησυχίας γι’ αυτά που συμβαίνουν και αυτά που θα συμβούν, αν δεν αφυπνιστούμε και δεν ενδιαφερθούμε για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως και για Εθνικά μας θέματα και την Πατρίδα μας! Το κείμενο βέβαια αυτό δεν στρέφεται εναντίον κανενός, όλοι έχουν δικαιώματα, ο καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως επιθυμεί και αυτά είναι σεβαστά.

Δεν γίνεται όμως να εκπονούμε Εθνική Στρατηγική για τους ΛΟΑΤΚΙ, (καθότι η κοινωνική αποδοχή ομοφύλων προτιμήσεων είναι δεδομένη «εν ελευθερία βουλήσεως» του ατόμου), και να μην έχουμε Εθνική Στρατηγική για τα Ελληνοτουρκικά, για το Δημογραφικό, για την παράνομη Μετανάστευση, ή ακόμη και για τον κορωνοϊό. Όταν μάλιστα η χώρα μας αντιμετωπίζει υπαρκτούς, ορατούς και θανάσιμους κινδύνους! Και η λέξη Ενότητα δυστυχώς είναι άγνωστη στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Και επειδή κάποιοι το χαρακτήρισαν ως Εθνικισμό, τουρκοφαγία, ελληνικό επαρχιωτισμό, εσωστρέφεια, κρυφό ή φανερό αντιευρωπαϊσμό, αποστροφή στον φιλελευθερισμό και τα δικαιώματα, κάτι που δεν ισχύει και είναι ψευδέστατο, και μάλιστα με προσβλητικό τρόπο χαρακτηρίζει λίαν απαραδέκτως, όλους αυτούς που το υπογράφουν ως ανέκδοτο και “Μίκυ Μάους” της πολιτικής, και πολλούς άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, θα απαντήσω με τα λόγια του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη το 2009:

“Στην σημερινή εποχή η χώρα μας”, έλεγε τότε ο Μίκης, “αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους λόγω της παγκοσμιοποίησης, της οποίας κύριοι στόχοι, μεταξύ άλλων, είναι ο αφελληνισμός μας, καθώς και η εξάλειψη της ιστορικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας ταυτότητας. 

Πρωταρχική μας επιδίωξη, επομένως θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας συνείδησης και η καλλιέργεια του πατριωτισμού. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δίκαια της Πατρίδας μας! Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του Λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, ούτε ελληνικός επαρχιωτισμός , ούτε αποστροφή στα δικαιώματα, Είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!”».

https://www.xronos.gr

loading...