Και έζησαν αυτοί χαρούμενοι και ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο καημένος ο Οδυσσέας…

 Ήταν η Κίρκη, η “Αναστασία” της αρχαιότητας;

Όλοι έχουμε ακούσεις τους θρύλους για την κακούργα μάγισσα Κίρκη, που μεταμόρφωνε τους άντρες σε γουρούνια. Κανείς βέβαια δεν σκέφτηκε ότι όλοι αυτοί ναυτικοί που σταματούσαν στο νησί της, ίσως να ήθελαν και κάτι “παραπάνω” από μια γυναίκα ολομόναχη. Και επειδή δεν μαζεύονταν κατέληγαν γουρούνια.

Λέμε τώρα… Μια θεωρία βρε αδερφέ. 

Η Κίρκη λοιπόν ήταν αθάνατη, κόρη της Ωκεανίδας Πέρσης και το θεού Ήλιου. Τόσο αυτή όσο και τα αδέρφια της, θεωρούνταν κατώτερες θεότητες, μέχρι που ανακάλυψαν ότι όλο το σόι μπορούσε να ρίξει ξόρκια και τους φοβήθηκε μέχρι και ο Όλυμπος. 

Η Κίρκη ζούσε στην Αία, ένα νησί με δεκάδες ζώα και η ίδια είχε ιδιαίτερη αγάπη στα λιοντάρια, γιατί η μοναξιά δεν παλευόταν. Να σου όμως που σκάει ο Οδυσσέας και ξεκινάει το ειδύλλιο.  Όταν ο Όντυ την έκανε για Πηνελόπη μεριά, η Κίρκη γέννησε τον γιο του τον Τηλέγονο και τον έστειλε να βρει τον πατέρα του.

 Όπως έχουμε αναφέρει και σε πιο παλιό post ο Τηλέγονος τα έκανε μαντάρα στην Ιθάκη και κατά λάθος σκότωσε τον πατέρα του. Γύρισε όμως στην Αία με την χήρα του Οδυσσέα, Πηνελόπη και τον γιο του Τηλέμαχο. 

Στην αρχή η Κίρκη θεώρησε ότι ήταν κόλπο για να τους σφάξει ο Τηλέμαχος οικογενειακώς αλλά τελικά ανακάλυψε ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Ίσα ίσα που η ίδια τα έφτιαξε με τον Τηλέμαχο γιατί ο γιος του Οδυσσέα ήταν κούκλος και από τη  χαρά της έκανε τον γιο της, το νέο της σύζυγο και την πεθερά αθάνατους. 

Και έζησαν αυτοί χαρούμενοι και ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο καημένος ο Οδυσσέας…

loading...