ΗΠΑ: Η Αριζόνα μηνύει τον Τ.Μπάιντεν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό! «Είναι αντισυνταγματικός»

 Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Μαρκ Μπρνόβιτς ανακοίνωσε ότι η πολιτεία μηνύει τον Τζο Μπάιντεν και τους αξιωματούχους της κυβέρνησής του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του κορωνοϊού χαρακτηρίζοντάς το εντελώς αντισυνταγματικό. 

“Ο γενικός εισαγγελέας Μαρκ Μπρνόβιτς ανακοίνωσε ότι το γραφείο του μηνύει τον Πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους αξιωματούχους στη διοίκησή του για την αντισυνταγματική εντολή εμβολίου για τον COVID-19 για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, ομοσπονδιακούς εργολάβους και ιδιωτικές επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους. Αυτή είναι η πρώτη μήνυση στη χώρα που έχει κατατεθεί κατά των ριζοσπαστικών ενεργειών της κυβέρνησης Μπάιντεν που απαιτούν εμβόλια για τον COVID-19 », ανέφερε το δελτίο Τύπου.

“Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ζητά από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Αριζόνα να κηρύξει αντισυνταγματική την πολιτική εμβολιασμού και τεστ της κυβέρνησης Μπάιντεν και να ξαναδώσει το δικαίωμα λήψης αποφάσεων υγείας στους πολίτες της χώρας στους οποίους και ανήκει”, δήλωσε ο Mark Brnovich.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα που απαιτούν από τους περισσότερους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν και ενθάρρυνε τους μεγάλους εργοδότες να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους ή να τους υποβάλλουν σε εβδομαδιαίες εξετάσεις.

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για τα δύο τρίτα περίπου των Αμερικανών υπαλλήλων που εργάζονται σε εταιρείες με περισσότερα από 100 άτομα. Οι εργαζόμενοι που δεν συμμορφώνονται μπορεί να υπόκεινται σε πρόστιμα 14.000 δολαρίων ανά παράβαση.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο και μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα».

Μετά από αυτή τη δήλωση, η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε τότε την πρόθεσή της να μηνύσει τη διοίκηση Μπάιντεν για μέτρα εμβολιασμού.

loading...