Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και Ιστορία : Τι μπορεί να προσμένει η ανθρωπότητα και ο Ελληνισμός από τον νέο παγκόσμιο ηγέτη-πλανητάρχη Βλαντιμίρ Πούτιν ;

Ιστορικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Αμερική έχει χάσει πλέον την παγκόσμια ηγεμονία. Στην σημερινή εργασία γεωστρατηγικής θα δούμε ποια είναι τα νέα δεδομένα, καθώς και τι δύναται να αναμένει ο Ελληνισμός, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία. Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος (Contact : [email protected]).

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί και έχει καθιερώσει τον ήλιο της Βεργίνας ως επίσημο εθνικό-κρατικό σύμβολο της Τουρκίας !!!Αυτό όμως μεταξύ πολλών άλλων ανθελληνικών ενεργειών, δεν ενοχλεί καθόλου τον φιλέλληνα και Ορθόδοξο Χριστιανό Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης αρκετοί νεοέλληνες επί χρόνια διαμαρτύρονται δικαίως για την χρήση του ήλιου της Βεργίνας από τα Σκόπια, όμως δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα για την τοποθέτηση του στις Τουρκικές σημαίες από τον πρόεδρο Ερντογάν !!!

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνας μας τοποθέτησε το αρχαίο Μακεδονικό οικόσημο, για να δείξει την δύναμη του, την κατάκτηση της Ελλάδας στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την στενή σχέση του με την Ολυμπιάδα την μητέρα του Αλέξανδρου.


Ο Ερντογάν καθιέρωσε ως Εθνικό σύμβολο της Τουρκίας τον ήλιο της Βεργίνας !!! Ποια είναι η στενή σχέση Ολυμπιάδας και Ερντογάν ;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής- Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία.

Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο.

Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών από την Ρωσία του Πούτιν. Παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο και σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός του αιώνα μας μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του.

Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία.

ΡΩΣΙΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλέον ο νέος πλανητάρχης και τα δεδομένα αρχίζουν να αλλάζουν.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει.

Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν θέλει το Ιράν και την Συρία στην νέα ένωση που δημιουργεί μαζί με την Κίνα, την Βραζιλία κλπ. Συνεπώς είναι αδύνατον να επιτεθεί το Ισραήλ στον Ιράν. Όπως εδώ και χρόνια προστατεύει η Ρωσία την μαρτυρική Συρία από τις Ισραηλινές επιθέσεις, το ίδιο θα κάνει υποχρεωτικά και με τον Ιράν εάν και εφόσον χρειαστεί.

ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν είναι οι κορυφαίοι πολιτικοί του αιώνα μας. Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν, για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον αντιπερισπασμού, με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη καλύτερα την κατάρρευση του ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες -πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία.

Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Τούρκο πρόεδρο μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Πούτιν κάλεσε αμέσως τον Ερντογάν για να δείξει ότι συμπαρίσταται.

Τότε ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπου υπέγραψε για την συμφωνία κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συμφώνησε να συνεχιστούν οι εργασίες για το Ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Τουρκία. Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι δύο στρατιωτικοί που κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο το 2015, κατέληξαν στην φυλακή κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα !!!

Η υποστήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να κυριαρχήσουν στην Συρία, έκανε τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να προωθήσει τα Οθωμανικά-αυτοκρατορικά του σχέδια σχετικά με την Συρία, ήταν μια συμφωνία με τη Ρωσία.

Από έτος 2016 ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει περισσότερες συναντήσεις με τον Πούτιν, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Η Ρωσία έχει μετατραπεί από την αντίπαλος της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας, σε σημαντικότατο σύμμαχο !!!

Η Τουρκία μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική συγκατάθεση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί “Ευρασιατιστές”, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.

Η απόφαση για την αγορά των S-400 είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την αγορά αυτή ως την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία του Τουρκικού έθνους. Και το κόστος που πλήρωσε η Άγκυρα δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.

Με την αγορά των πυραυλικού συστήματος S-400, η Ουάσιγκτον έβγαλε τους Τούρκους από το πρόγραμμα F-35. Εν συνεχεία ακολούθησε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια για την Τουρκική βιομηχανία όπλων.

Πολλοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πιστεύουν ότι η Αμερική είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά την Αμερικανική κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, εις βάρος του προέδρου Ερντογάν. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν περί πραξικοπήματος.

Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν . Αν και σύμμαχοι εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, στην Συρία.

Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!! Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε κάποιες φορές στην Τουρκία, βομβαρδίσει τον κυβερνητικές δυνάμεις, με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας, και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,

Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ενρτογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας. Αν και οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στην μαρτυρική Συρία εις βάρος του Συριακού έθνους, τυπικά παραμένουν σε αντίθετες παρατάξεις. Το ίδιο ισχύει για την σύγκρουση στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία, την Λιβύη και την Ουκρανία. Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα για πολλοστή φορά.

Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και ο μεγαλύτερος γεωστρατηγικός εταίρος αναδείχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ένα έθνος-κράτος, συμμάχησε ταυτόχρονα με δύο χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο. Η Ρωσία του Πούτιν υποστηρίζει παράλληλα την Συρία το Ασσάντ και την Τουρκία του Ερντογάν.

Η Συρία αποτελεί τον διαχρονικό στόχο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας οι οποίες για να αποφύγουν μια μετωπική σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες, αναγκάστηκαν το έτος 2016 να συμβιβαστούν και να συνομιλήσουν, μαζί με το Ιράν, για το μέλλον της Συρίας.

Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης κλίμακας που διεξάγεται στην Συρία, ο μεγάλος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν. Επίσης πρόσφατα η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη.

Πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους. Ο μισός πληθυσμός της Συρίας, ο οποίος πριν τον εμφύλιο ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια κατοίκους εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα είτε τα σπίτια τους. Κάποιοι από τους δυστυχισμένους ανθρώπους επέτυχαν να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν, απήχθησαν ή αγνοούνται.

Κατά την διάρκεια της τρομερής και αιματηρής πολεμικής αντιπαραθέσεως, έλαβαν χώρα εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ‘Όλα τα μέρη έχουν κατηγορηθεί για επίθεση εναντίων αμάχων.

Εξαιτίας των φοβερών συγκρούσεων ένα μεγάλο μέρος της χώρας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Η οικονομική δεινότητα της Συρίας, έχει επιδεινωθεί με δραματικούς ρυθμούς, με τις τιμές να αυξάνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το νόμισμα καταρρέει και ως συνέπεια έχουμε την πείνα και την εξαθλίωση.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Δυστυχώς είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο.

loading...