Για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού μιλά (ξανά) ο ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ Μ.Βορίδης: Σε δημοσίους υπαλλήλους πρώτης γραμμήςΜε πρόστιμα απειλεί τους ανεμβολίαστους ο Μ.Βορίδης

Η κυβέρνηση συνεχίζει να απειλεί τους πολίτες με υποχρεωτικό εμβολιασμό, με τον υπουργός Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, να αναφέρεται στην πιθανότητα επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους υπαλλήλους. 


Ο κ. Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εργαζομένων σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, επισημαίνοντας ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test.


«Το 76% των εργαζόμενων στο Δημόσιο είναι εμβολιασμένοι, αλλά υπάρχει ένα 20% που δεν έχει εμβολιαστεί και αυτοί υποχρεούνται να φέρνουν μια φορά την εβδομάδα rapid test. Αν δεν το κάνουν, θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ τον μήνα που θα παρακρατείται από τον μισθό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :