Α. ΣΑΜΑΡΑ, ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Τα “αδέσποτα” του ΛΑ.Ο.Σ υπουργοί της ΝΔ…

Ξέμεινε από σάλιο η Πατρίδα…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Έγραφα την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι”, πως ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα, ακόμη και από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι αναμένεται πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ηχηρή πολιτική πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πολιτικού κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ακούγεται πως, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ισχυρίζεται ότι πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν πάει παρακάτω με την αλλόφρονα πολιτική του Πρωθυπουργού στο ζήτημα της εκβιαστικής υποχρεωτικότητας του εμβολίου!

Μου λένε πως αναγνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη διχάσει την ελληνική κοινωνία! Ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τους ασθενείς στα νοσοκομεία. Ότι πλήττεται το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας!

Μου λένε πολλά και διάφορα! Και απαντώ σε όλους αυτούς τους ελπίζοντες στον Αντώνη Σαμαρά! “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”!

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Τις οποίες ΔΕΝ ΕΊΧΕ ο Αντώνης Σαμαράς στις 24 Αυγούστου 2012, όταν ως Πρωθυπουργός συναντούσε στο Βερολίνο την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανατολικογερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ και της έλεγε: “Ουδείς αναμάρτητος”!

Όταν ακύρωνε την αντιμνημονιακή του πολιτική, που επέφερε τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κ.Ο. της ΝΔ, συντασσόμενος στο στρατόπεδο εφαρμογής των σκληρών Μνημονίων!

Τότε που του ανέδειξαν, πως “έριξε” την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων!

Σήμερα λοιπόν του δίνεται η ευκαιρία – αν ισχύουν οι φήμες περί πρωτοβουλίας του – να καθαρίσει το παρελθόν του! Να ρίξει την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή αυταπόδεικτα δίχασε την ελληνική κοινωνία με τον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου εμφυλίου!

Το νερό στο καζάνι της κοινωνίας βράζει και τα αποτελέσματα φρονώ, ότι θα είναι πολύ επώδυνα, έχοντας ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εθνικών μας συνόρων!

Να θυμίσω όμως στον Αντώνη Σαμαρά, ότι όταν άκουσε τον Βασίλη Ζήση και την αφεντιά μου (ενδεχομένως κι άλλους), αναγνωρίζοντας ότι επιβάλλεται να καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, απέναντι από την απόφαση της Κ.Ο. της ΝΔ, δικαιώθηκε και εκλέχτηκε Πρωθυπουργός!

Αν δε κρατούσε στην συνέχεια, την ίδια αντιμνημονιακή στάση, σήμερα θα ήταν ακόμη Πρωθυπουργός και θα είχε εφαρμόσει όσα είχε εξαγγείλει στη 76η ΔΕΘ, αλλά και όσα ακολούθησαν στο Ζάππειο Μέγαρο!

Αντώνη Σαμαρά, ποτέ δεν είναι αργά!

Θα σηκώσει ουσιαστικό αντάρτικο ο Σαμαράς;

Μου λένε επίσης, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ οργισμένος με τις φήμες που αναφέρουν ότι Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον, πιέζουν αφόρητα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να φέρει στην Βουλή προς κύρωση τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους (κοινώς Μνημόνια), όπου θα νομιμοποιείται απόλυτα η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου!

Μου λένε οι πηγές μου, ότι οι διεθνείς νταβατζήδες μας, δεν δίνουν άλλη παράταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να κυρώσει τα Μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας – Σκοπίων, όπως τα αποκαλούν!

Πολύμηνη καθυστέρηση που προκλήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό τον φόβο του Πρωθυπουργού να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αφού έχουν αντιδράσει σε αυτήν την κύρωση, τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο επίσης πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!

Ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς σε δυο συνεντεύξεις που έδωσε σε διάστημα λίγων μηνών στις εφημερίδες “Τα Νέα” του δημοσιογραφικού ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη και στην “Καθημερινή” του δημοσιογραφικού ομίλου Γιάννη Αλαφούζου, υπερθεμάτισε περί των εθνικών θεμάτων και τάχτηκε ευθέως, στην καταψήφιση των τριών Μνημονίων (εφαρμοστικοί νόμοι) συνεργασίας με τη “Βόρεια Μακεδονία” όταν έλθουν στη Βουλή!

Ισχυριζόμενος στο θέμα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, πως, αυτή η Συμφωνία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα, απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα.

Τονίζοντας εκκωφαντικά: “Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;”!

Όπως επίσης είχε τοποθετηθεί και κατά των διερευνητικών επαφών των διπλωματικών αντιπροσωπιών Ελλάδος – Τουρκίας. Μη αποδεχόμενος “το δόγμα του κατευνασμού”, επαναλαμβάνοντας πως: “Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος”, κλπ. και κλπ.

Εντολή ΗΠΑ: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να ψηφιστούν στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι για τα Σκόπια…

Έτσι μπροστά στην επιμονή των δυο πρώην Πρωθυπουργών να καταψηφίσουν τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους, οι ΗΠΑ, που επέβαλαν στον Αλέξη Τσίπρα την ενδοτική για τα ελληνικά συμφέροντα “Συμφωνία των Πρεσπών” με τις ψήφους των 145 Συριζαίων Βουλευτών και με τους 8 “Εφιάλτες” που δεν ανήκαν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχούν ιδιαίτερα βλέποντας να μην προωθείται το Εκτελεστικό τους Διάταγμα, το εργαλείο δηλαδή που στοχεύει εκείνους που υπονομεύουν τη σταθερότητα (;;;) των Δυτικών Βαλκανίων και δεν υποβοηθά την ενίσχυση των θεμελίων για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή (;;;)!

Αφού η “Συμφωνία των Πρεσπών” πρέπει να ολοκληρωθεί για να εφαρμοστεί το Αμερικανικό πλαίσιο Εφαρμογής Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια!

Και βέβαια αντιλαμβάνεστε όλοι, ότι αυτοί που υπονομεύουν την ολοκλήρωση της ενδοτικής “Συμφωνίας των Πρεσπών” είναι οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς!

Για τον λόγο αυτό, στις αρχές του χρόνου, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Σκοπιανό VOA, είπε:

«Όσοι εργάζονται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και σε χώρες εκτός των Δυτικών Βαλκανίων, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη μαύρη λίστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα, η οποία έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, λόγω της οποίας υπόκειται σε ορισμένες υποχρεώσεις για την εφαρμογή της!»!

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι και αυτός εξουσιολάγνος, δεν τολμούσε να προχωρήσει, φέρνοντας στη Βουλή τα Σκοπιανά Μνημόνια, “εξαγοράζοντας” όμως την οργή των ΗΠΑ με την πιστή εκτέλεση άλλων θελημάτων τους!

Όμως τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι και διαμήνυσαν Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλες στον Πρωθυπουργό: “Προχώρα κι ας πέσει η κυβέρνησή σου”!

Εκτός κι αν συνετίσεις τους δυο αντάρτες πρώην Πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά!

Αμερικανικές πιέσεις σε Καραμανλή και Σαμαρά…

Στο σημείο αυτό ξεκινάει το ρεπορτάζ από εξέχουσα πηγή μας!

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε παρασκηνιακές συναντήσεις, με παρασκηνιακό παζάρι!

Συναντήσεις που έγιναν πριν το τελευταίο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στο τέλος του Αυγούστου! Με επίσημη δικαιολογία (όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος), την εγκατάσταση της κόρης του για τις σπουδές της!

Αλλά είναι έτσι, ή πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, συγνώμη ο Τζο Μπάιντεν;

Αφού ο Λευκός Οίκος έκανε νέα παρέμβαση, υπενθυμίζοντας πως διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει κυρώσεις σε όσους κρίνει ότι έχουν άμεσα ή έμμεσα παραβιάσει την εδαφική ασφάλεια, την ειρήνη, τη συνεργασία ή την αμοιβαία αναγνώριση συγκεκριμένων μηχανισμών που σχετίζονται με τα Δυτικά Βαλκάνια!

Λέγε αλλιώς, Συμφωνία των Πρεσπών και Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς!

Θα απέχει της ψηφοφορίας ο Σαμαράς;

Θέλω να πιστεύω πως – τουλάχιστον – ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποδέχτηκε να ακυρώσει για ακόμη μια φορά τον εαυτό του!

Γιατί πολύ κακές γλώσσες λέγουν πως υπέκυψε στα παρασκηνιακά παζάρια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Λέγουν – και πιστεύω πως είναι κακόβουλοι – πως ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε ότι δεν θα ψηφίσει τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους που νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά δέχτηκε να κατευνάσει το κυοφορούμενο αντάρτικο δικών του Βουλευτών και οι οποίοι θα ψηφίσουν τελικά! Με ποια ανταλλάγματα δεν γνωρίζω!

Άλλωστε θυμηθείτε τους οκτώ (8) εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τις Πρέσπες και κράτησαν όρθια την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους 145 Βουλευτές!

Τι θα πράξει όμως ο Αντώνης Σαμαράς;

Λένε οι ίδιες κακές γλώσσες ότι θα στρουθοκαμηλίσει! Δηλαδή θα απέχει της ονομαστικής ψηφοφορίας της Βουλής!

Θα γράψω πάλι, αυτό που έγραψα τον Ιούνιο του 2021:

«Σε αυτές τις εθνικές κρίσιμες στιγμές που περνάει το Έθνος μας, περιμένω οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς να υλοποιήσουν αυτά που λέγουν, πολύ σύντομα! Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν με την Ιστορία! Για να τους καταγράψει ως Πατριώτες – Ευπατρίδες ή Νενέκους!

Αφού είναι σίγουρο, πως σε αυτούς απευθυνόταν το τρομοκρατικό μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Βέβαια για να πράξουν το δύσκολο πατριωτικό τους καθήκον χρειάζεται, περηφάνεια και λεβεντιά! Χρειάζεται ελληνική καρδιά!

Όπως ο Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης, ο οποίος όταν ο Ξέρξης του ζήτησε γη και ύδωρ, εκείνος του είπε: “Μολών λαβέ”!

Όταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης άνδρωσε το ανάστημά του, λέγοντας:

“Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”!

Όταν ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το περήφανο ΟΧΙ στους ομογάλακτους Γερμανούς και Ιταλούς!

Η επιλογή είναι δύσκολη! Όσο ήταν και του Ηρακλή στην επιλογή του δρόμου της Αρετής ή της Κακίας!»!

Οι έμποροι ιδεών έχουν γίνει Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Σημίτη…

Ο νέος ανασχηματισμός αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς “έχασε” άλλον ένα δικό του Βουλευτή, τον Αθανάσιο Πλεύρη! Όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν έχασε και τους Βουλευτές Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη! Όλοι τους Υπουργοί στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη!

Εκείνους που “μάζεψε” ο Αντώνης Σαμαράς από τον ΛΑ.Ο.Σ!

Εκείνους που μόλις “πρόδωσαν” τον Γιώργο Καρατζαφέρη, κι όχι τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό των Ελλήνων πατριωτών – συνόρκων (αυτόν τον πρόδιδαν κάθε μέρα μεταλλάσσοντάς τον), ο εκπεσών Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τους χαρακτήρισε ως “αδέσποτα της πολιτικής”!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι τρεις που πρόδωσαν τον Αντώνη Σαμαρά για τα γλυκά μάτια της Εξουσίας και της μωροφιλοδοξίας τους! Δεν είναι μόνο ο Θάνος Πλεύρης που πρόδωσε τις ιδέες του – με τις οποίες εκλεγόταν Βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ, όπως και οι Βορίδης – Γεωργιάδης -, πρόδωσε και αποκήρυξε τον πατέρα του! Δεν θα πρόδιδε/αν λοιπόν τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Αντώνη Σαμαρά;

Αλλά είπαμε δεν είναι οι μόνοι!

Ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης ανήκε στην Σαμαρική πτέρυγα!

Ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά, ανήκε στην Σαμαρική πτέρυγα!

Επίλογος…

Κλείνοντας να θυμίσω πόσες και πόσες φορές δεν έχω γράψει, πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχει διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως πριν αποχωρήσει από την Καγκελαρία θα ήθελε να πραγματοποιηθεί η ψήφιση των τριών εφαρμοστικών νόμων της Συμφωνίας των Πρεσπών και να ξεκινήσει η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, αλλά και του Έβρου!

Μετά ταύτα, επανέρχομαι…

loading...