Τρέμουν πιθανή έγερση και αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας οι Τούρκοι-“Οι Έλληνες μιλούν για κράτος του Πόντου”

 Ενοχλεί μειονοτική εφημερίδα και μνημείο Ποντίων ηρώων στην Καστοριά ενώ μιλούν για ελληνικά οράματα και για κράτος του Πόντου

Κρύο ιδρώτας λούζει την τουρκική ηγεσία και τα παρακλάδια της στην Δυτική Θράκη, από την πιθανότητα έγερσης ζητήματος σε ΕΕ-ΗΠΑ και αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας μετά από την αρμενική.    

Μουσουλμανική μειονοτική εφημερίδα αναφέρει σε άρθρο της ότι “οι Έλληνες προσπαθούν να προωθήσουν την λεγόμενη «Ποντιακή Γενοκτονία» διεθνώς παίζοντας το θύμα, ενώ από την άλλη πλευρά, τιμώνται οι Πόντιοι αντάρτες (1915), οι οποίοι  έχουν ανακηρυχθεί ςς ήρωες για τον ένοπλο αγώνα τους και τους ανεγείρονται μνημεία.

Ο Δήμος Καστοριάς έχτισε ένα μνημείο για να τιμήσει τους Πόντιους Έλληνες αντάρτες που επαναστάτησαν στη Μαύρη Θάλασσα και επιτέθηκαν στους Τούρκους για να ιδρύσουν το Ελληνικό Κράτος του Πόντου, με το μνημείο να εγκαινιάζεται σε ειδική τελετή παρουσία βουλευτών του ελληνικού κυβερνώντος κόμματος”, τονίζει μεταξύ άλλων το προκλητικό άρθρο.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας ότι Τούρκος δήμαρχος, ο οποίος ανήκει στο τουρκικό κυβερνών κόμμα AKP, απευθύνοντας τον λόγο σε μία γυναίκα, της είπε ότι το τουρκικό κράτος “την έκανε μουσουλμάνα” διότι δεν ήταν.

Η γυναίκα πρώτα του ανέφερε πως η καταγωγή της είναι από την επαρχία της Τραπεζούντας.

Σε βόλτα του σε ντόπιους εμπόρους, ο Τούρκος δήμαρχος Hayrettin Güngör είχε προβεί στην απίστευτη για πολλούς δήλωση, η οποία όμως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της ύπαρξης Ελλήνων στην καταγωγή σε ολόκληρη την έκταση του Πόντου με τα εκατοντάδες χωριά και τις πόλεις.

Μάλιστα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ομιλούν την ελληνική γλώσσα στη Τραπεζούντα.

Η γυναίκα απάντησε με έκπληξη στην παρατήρηση του Güngör, λέγοντάς του «τι εννοείτε με αυτό;», πιθανόν μη γνωρίζοντας και η ίδια, όπως και πολλοί “Τούρκοι” του Πόντου από το που κατάγονται πραγματικά μετά από χρόνια τουρκικής προπαγάνδας.

“Η πιθανή συνέπεια είναι ότι το σχόλιο προήλθε από το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν από την Τραπεζούντα, η οποία μαζί με άλλες επαρχίες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ήταν ιστορικά μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό Ελληνορθόδοξων Χριστιανών.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή και εξακολουθούν να μιλούν την ποντιακή ελληνική διάλεκτο. Αν και αναγνωρίζονται ως Μουσουλμάνοι σήμερα, έχουν ρίζες στην ιστορική ελληνορθόδοξη κοινότητα της περιοχής”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όταν τουρκικά ΜΜΕ αναγνωρίζουν το αυτονόητο στην περιοχή του ελληνικού Πόντου με τις δεκάδες ακμάζουσες πόλεις από την εποχή της αρχαιότητας, αντικρούει το άρθρο της εφημερίδας της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη.

Η αλήθεια και ειδικά η ιστορική αλήθεια δεν κρύβεται, δεν παραχαράσσεται και δεν λησμονιέται ποτέ. 

Η Τουρκία όπως όλα δείχνουν προσπαθεί να “χτυπήσει” την χώρα μας όπου της δοθεί η παραμικρή δυνατότητα για αυτό και η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Η  Άγκυρα όμως ξεχνά σκόπιμα ότι αυτή πρώτα παραβιάζει της συνθήκη της Λωζάννης απαιτώντας την αναφορά ως “τουρκικής” της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, ενώ υλοποίησε 400 υπερτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, δείχνοντας σαφώς επεκτατικές διαθέσεις.

Επίσης στα τουρκικά παράλια έχουν μεταφερθεί συστοιχίες πυραύλων, ενώ ταχυκίνητες μονάδες επίλεκτων δυνάμεων μαζί με δεκάδες αποβατικά, με τα οποία υλοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις πρόβας πιθανής επίθεσης σε ελληνικά νησιά.

loading...