ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Μαίρη Καρά * – 

 Γνωρίζετε ότι η χρήση του ονόματος “Έλληνας” κατά την διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα απαγορευόταν με ποινή θανάτου; Πως για 1500 χρόνια ό,τι αφορούσε τον Ελληνικό Πολιτισμό, Ονόματα, Επιστήμες, Ιστορία ήταν απαγορευμένα; Πως ήταν μια θλιβερή περίοδος πλήρους απαξίωσης του Ελληνισμού;

Το Ελληνικό μας όνομα συκοφαντήθηκε και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, για τους Έλληνες με πνευματικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό και δεν έμεινε γραπτό, σε κανένα κείμενο που γράφτηκε την εποχή εκείνη. Ακόμα και μέχρι σήμερα κάποιοι φανατικοί συνεχιστές των Ρωμιών, αποκαλούν ειδωλολάτρες τους φωτοδότες προγόνους μας και εμπνευστές του Πολιτισμού.  

Την Βυζαντινή περίοδο υποχρέωναν τον Ελληνικό λαό να γίνει Ρωμαίος ή Ρωμιός, για να ξεχαστούν οι Έλληνες. Κάτω από την Τουρκική Εξουσία επίσης πιεζόταν να ξεχάσει το όνομά του, την Ελληνικότητά του, τα Δημοτικά τραγούδια του, για να μείνει ανελλήνιστος και ανιστόρητος. Στόχος ήταν η γλώσσα, δίνοντας την δική τους σημασία σε χιλιάδες λέξεις της. Μα οι Έλληνες δεν την ξέχασαν και παρέμειναν Έλληνες.

  Από τότε οι εχθροί μας γνώριζαν, πως για να κατακτήσεις πραγματικά έναν λαό, αρκεί να του αλλάξεις την γλώσσα, όπως το επιχειρούν και σήμερα. Για την ημιμάθεια της σημερινής νεολαίας ευθύνεται το Υπουργείο Αντεθνικης Παιδείας, που επιτρέπει να γράφουν τα βιβλία Ιστορίας οι εθνομηδενιστές Ιστορικοί και να τα διδάσκουν οι αμόρφωτοι Ρωμιοί Δάσκαλοι.

 Με τόσο μακραίωνη ταπείνωση και με τέτοια προπαγάνδα, δεν είναι περίεργο που ο σημερινός Έλληνας, δεν γνωρίζει καλά το χθες και δυσκολεύεται να βαδίσει στο  Ελληνικό μέλλον του. Με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις τους νικηφόρους πολέμους και το Έπος του 1940… φτάσαμε στην σημερινή αδράνεια, που ο Ελληνικός λαός ανέχεται ακόμα να ζει υπό νέα Κατοχή.

Τι μέλλον έχει ένας λαός, που δεν γνωρίζει την Ιστορία του και το παρελθόν του; Αυτό που θα έπρεπε να τον οδηγεί να γράψει ένα λαμπρό μέλλον; Ο λαός που ξεχνάει ή δεν γνωρίζει την Ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει, όπως πίστευε ο πολύ καλός γνώστης της Ιστορίας και των προδοτών, ο μεγάλος του Γένους Δάσκαλος ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ.

loading...