ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ






ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ*

 Τι τυχεροί που είμαστε εμείς οι Έλληνες, πιστοί υπήκοοι μιας υπεύθυνης Κυβέρνησης! Τι υπεύθυνη προστασία μας παρέχει η πρόνοιά της για την ευημερία μας! Μέχρι και Υπουργείο άνοιξε  για το καλό μας βεβαίως βεβαίως και μας το δείχνει με όλα τα μέσα που διαθέτει για να… διαλύει τις διαδηλώσεις μας.

    Κι εμείς οι αγνώμονες διαδηλώνουμε εναντίον της μπρος απ’ τον Πύργο της με τόσο θράσος και δυναμική; Μα τι έχουμε πάθει, κι αντί να την επιβραβεύουμε για το θεάρεστο έργο της… συνεχίζουμε το βιολί μας με δυσάρεστες συνέπειες για το δημόσιο προφίλ της; Μήπως από το πολύ ενδιαφέρον της τα παίξαμε και πάμε γυρεύοντας μπελάδες; Για να μαζευόμαστε σιγά- σιγά και να κλειστούμε στην σιγουριά του σπιτιού μας.

    Μα οι εγκάθετοι «φωστήρες» του Υπουργείου προστασίας… ποιον προστατεύουν τελικά, αφού οι πράξεις τους στρέφονται εναντίον μας; Μήπως προστατεύουν μόνο το συναδελφικό συνάφι τους ή και τους ανωτέρους τους πολιτικούς, από τους… επικίνδυνους πολίτες; Μήπως ο αληθινός ρόλος τους δεν είναι η προστασία, αλλά η κατάργηση κάθε νόμιμου μέσου των πολιτών ενάντια στις  φασιστικές κυβερνητικές επιθέσεις;   

    Εδώ γελάμε ή κλαίμε, για την «προστασία» τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τα δακρυγόνα, που προκάλεσαν οι ίδιοι; Μας προστάτεψαν με τόνους νερό που «έκλεψαν» από τις πυρκαγιές, για να «ποτίσουν» τα διψασμένα φυτά της διαδήλωσης; Ήταν εντολή του υπεύθυνου Αρχηγού τους να βάλουν μπρος τις Αύρες και να δροσίζουν τους κατακαημένους διαδηλωτές, από τους καύσωνες του μπάρμπα-Σόρος;

   Πώς αντέχετε τόση υποστήριξη από τον τοποτηρητή των αναγκών σας; Αυτόν που από συμπόνια για τα βάσανά σας πήρε το αεροπλάνο του και πήγε προς Αμέρικα μεριά, για να διευθετήσει τα οικογενειακά του χρέη, όπως και τα πολιτικά; Κι αντί για ευχαριστώ, βγαίνετε στο Σύνταγμα και τον βρίζετε; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Φωτιά θα πέσει να σας κάψει, απ’ αυτές που έκαψαν τα δάση, για να φυτέψουν ανέμους… προσέξτε μην σας σηκώσει ο αέρας τους, γιατί η αχαριστία πληρώνεται ακριβά. Προστατέψτε πια τον ανεύθυνο ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΣ!

 

loading...