Υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας-Πειραιά: Ολοκληρώνονται οι διεργασίες

Η πορθμειακή γραμμή θα παραμείνει ως μια εναλλακτική και οικονομικότερη επιλογή, με τίμημα τον αυξημένο χρόνο άφιξης.

Η δημόσια διαβούλευση για τη μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος ολοκληρώθηκε και πλέον η διαδικασία περνάει στη φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός μέχρι τη συμβασιοποίηση του έργου.

Η τελευταία υπολογίζεται περίπου στο 2023, ύστερα από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε ποιος θα αναλάβει την κατασκευή του έργου. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα επικρατήσει ένα από τα τρία τελικά σχήματα, δηλαδή οι ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και Vinci-ΑΚΤΩΡ.

Η υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας-Πειραιά είναι ένα σχέδιο που… παγώνει εδώ και περίπου 30 χρόνια. Πλέον έχει περάσει στην τελική του ευθεία και οι περισσότερες λεπτομέρειες έχουν διευκρινιστεί. Πιο συγκεκριμένα:
Θα υπάρχει ανισόπεδος κόμβος ένωσης του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού, συνολικού μήκους 4,5 χιλιομέτρων, προκειμένου να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος
Η υποθαλάσσια ζεύξη θα περιλαμβάνει οδική σήραγγα μήκους ενός χιλιομέτρου μέχρι το νησί του Αγίου Γεωργίου
Η διαδρομή μέχρι τη Σαλαμίνα θα διαρκεί λιγότερα από 5 λεπτά
Τα φέρι μποτ θα παραμείνουν στη σύνδεση Πειραιά-Σαλαμίνας σαν μια πιο οικονομική επιλογή, με αντίτιμο τα περίπου 20 λεπτά που χρειάζονται για τη διαδρομή

loading...