Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ, προειδοποιεί πως εάν δεν δανειστεί, μέσα στον Οκτώβριο μένει από χρήματα και κηρύττει χρεωκοπία.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και πάντα την πληρώνει ο λαός. Η Υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, με επιστολή της στο Κονγκρέσο, αναφέρει πως εάν δεν λυθεί γρήγορα το θέμα και το αφήσουν ως την τελευταία στιγμή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.
Αυτή είναι ‘η περίφημη’ μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου λοιπόν. Ένας φαύλος κύκλος δανείων, από τη κεντρική τράπεζα (Federal Reserve), προς κράτος, που συνεχώς εξασθενούν το δολάριο άρα και την αγοραστική δυνατότητα του μέσου πολίτη.
Αφήνω στην άκρη τις ξιφομαχίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Είμαι σίγουρος πως το τέλος θα ανεβεί η πίστωση του Υπουργείου στους Τραπεζίτες, που θα πάρουν ακόμα περισσότερα ακίνητα υπό την κατοχή τους, κάνοντας τα δάνεια (υπάρχουσα και μελλοντικά ακόμα πιο ακριβά και δύσκολοπλήρωτα).
Η ουσία είναι μία.
Θα τη πληρώσει ο λαός με υπερπληθωρισμό (πχ 50 δολλάρια για μια ντουζίνα αυγά) και πολλοί θα αναγκαστούν να δεχτούν το UBI.
Για εκεί οδεύουμε.
Ένα χαρτζιλίκι από την κυβέρνηση για να την βγάζεις ίσα ίσα, να είσαι νωχελικός και υπάκουος..

loading...