Αντετοκούνμπο: Πάντα θα γυρνάγαμε εδώ και ας μην μας έδιναν τα διαβατήρια, είναι η πατρίδα μας

 Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους δημοσιογράφους.

Με εμφανή συγκίνηση ο «Greek Freak» μίλησε για τη συνάντηση με την Πρόεδρο και την πολιτογράφηση της οικογένειάς του, για να τονίσει και πάλι ότι «πάντα ήμασταν Έλληνες».

«Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον πρωθυπουργό. Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη Γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα.

Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πώς ήταν… Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι, φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα.

Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά… Μετά από οκτώ χρόνια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ, συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της.

Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας» τόνισε ο Γιάννης.

loading...