ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ: Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμός

Το πρώτο βίντεο της σειράς σε παγκόσμια προβολή:

Φίλες και φίλοι, οραματιστές της ελεύθερης ηλεκτρικής ενέργειας τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλο τον κόσμο. Με αφορμή της μεγάλες καταστροφές στα όμορφα βουνά μας από τις ανεμογεννήτριες, και μετά από έντονη παράκληση εκατοντάδων κατοίκων αυτών των περιοχών θα παρουσιάσουμε και θα προτείνουμε κάποιους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογίες αιχμής στην πράξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τοκογλύφοι των συμβατικών μορφών ενέργειας (πετρέλαια, βενζίνες, φυσικό αέριο, κλπ) βλέπουν εχθρικά τέτοιες κινήσεις.
Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας.
Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμός

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα λόμπι των πετρελαίων δεν αφήνουν ουσιαστικά να αναπτυχθεί τίποτε άλλο που απειλεί τα συμφέροντά τους στο επίπεδο της ενέργειας. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία 200 χρόνια με την καθιέρωση των υδρογονανθράκων. Ως μέρος των πολλών εναλλακτικών λύσεων για την ανάπτυξη νέων μεθόδων για αειφόρο μετατροπή ενέργειας, η προτεινόμενη μέθοδος διακρίνεται λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών της να έχει πολλά πλεονεκτήματα, η ηλεκτρική ενέργεια είναι το κλειδί για την ανθρωπότητα! Δυστυχώς το 86,8% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται σε θερμικές μηχανές. Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στην επιφάνεια της γης με τη μορφή ηλιακών ακτίνων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους:

Ό πρώτος είναι οι ηλιακοί συλλέκτες για την παραγωγή θερμικής ενέργειας, και ο δεύτερος η φωτοηλεκτρική μέθοδος. Το παγκόσμιο δυναμικό για παραγωγή ενέργειας με τη δεύτερη μέθοδο φτάνει τα 426 GW(γιγαβάτ) περίπου, ενώ ο πρώτος τρόπος δηλαδή η θερμική ενέργεια είναι τα 727 GW (γιγαβάτ)περίπου. Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στην επιφάνεια του πλανήτη μας είναι 110 χιλιάδες TW (TW=τρισεκατομμύρια βατ). Εάν πάρουμε μόνο το 1% της ενέργειας που έρχεται στην επιφάνεια με απόδοση 10%, τότε μπορούμε να πάρουμε ενέργεια στο ποσό των 110 TW (τεραβάτ) περίπου, το συμπέρασμα είναι ότι η ηλιακή ενέργεια έχει μεγάλες δυνατότητες.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν συμβάλλει θετικά όσον αφορά την προστασία του πλανήτη μας από την ρύπανση. Έχουν όμως και πολλά μειονεκτήματα. Αναφέρω τα πιο βασικά: 1ον) το πολύτιμο συνάλλαγμα που φεύγει από την χώρα κάνοντας πλουσιότερες της πολυεθνικές που τα αγοράζουμε. 2ον) τον πολύ μικρό βαθμό απόδοσης που έχουν. 3ον) της μεγάλες εκτάσεις που καταλαμβάνουν από την πολύτιμη καλλιεργήσιμη γη, πχ για ένα πάρκο 100kw χρειάζεται έκταση γης 3.800 τετραγωνικά μέτρα περίπου για την εγκατάστασή τους.

Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες εδώ τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Μία ανεμογεννήτρια φαίνεται από απόσταση 60 χιλιομέτρων περίπου μιας που το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 μέτρα. Το βάρος της είναι ανάλογο με το μέγεθός της και μπορεί να φτάσει τους 390 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 140 τετραγωνικά μέτρα τσιμέντο σε βάθος 4 μέτρα περίπου. Για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 550 κυβικά μέτρα μπετόν περίπου. Με λίγα λόγια η απόλυτη καταστροφή για το περιβάλλον…

ΙΕΕΤ – TΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Όλα τα ανωτέρω μειονεκτήματα μπορούν να εξαλειφθούν αν επιστρατεύσουμε τεχνολογίες αιχμής όπως αυτή που θα παρουσιάσουμε. Το σύστημα αυτό δεν χρειάζεται για να λειτουργήσει βενζίνες, πετρέλαια φυσικό αέριο και γενικά ορυκτά καύσιμα. Επομένως, δεν θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και δεν θα καταστρέφει το περιβάλλον. Έχει πολύ υψηλό ποσοστό μετατροπής ενέργειας 40-50% σχεδόν τριπλάσιο από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, και από τις γνωστές θερμικές μηχανές. Επίσης καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο. Τα συστήματα αυτά μπορούν να κατασκευαστούν στην χώρα μας, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες αφού τα κατασκευαστικά σχέδια των μικρών πρωτοτύπων θα δοθούν ελεύθερα σε Ελληνικές βιοτεχνίες για την παραγωγή τους. Θα δείξουμε σε βίντεο την λειτουργία μιας τέτοιας πρωτότυπης μηχανής εξηγώντας βήμα προς βήμα τον τρόπο που λειτουργεί. Το παρόν σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε τρεις περίπου παρουσιάσεις με τα σχετικά βίντεο. Τα πρωτότυπα κάτοπτρα θα δοθούν δωρεάν σε κάποιες ομάδες που ζουν στην ύπαιθρο ώστε με την κατάλληλη βάση να έχουν ζεστό νερό αλλά και να μπορούν να ετοιμάζουν το καθημερινό φαγητό τους.

Αμέσως μετά θα παρουσιάσουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό που με κατάλληλη στρατηγική θα μειώσει την εξάρτηση των ανθρώπων από της κεντρικές εξουσίες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει και η επίδειξη του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος. Εύκολο είναι να καταλάβει κανείς ότι για να εδραιωθεί η σημερινή ενεργειακή κατάσταση χρειάστηκαν εκατονταετιες. Δεν είναι λοιπόν ένα απλό θεωρητικό παιχνιδάκι η απεμπλοκή μας από αυτό το σαθρό σύστημα όπως το έχουν καταντήσει. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι νοήμονες άνθρωποι που δεν εξαρτώνται από κανένα σύμπλεγμα οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

loading...