Αμβρόσιος: ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΙΕΡΑΡΧΩΝ, Γενικώτερα δε, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ!

Στην εποχή μας, μία παράξενη εποχή, όπου πολλά τραγικά πράγματα συμβαίνουν καθημερινώς, η αναισχυντία κυριαρχεί, η δε αμαρτία εξαπλώνε- ται ολόγυρά μας με πολλήν ταχύτητα και με μία δυσπερίγραπτη αναίδεια, ο πιστός χριστιανός θα ανέμενε να ίδη την δραστηριότητα των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας προς ανόρθωσιν της Κοινωνίας! Δηλ. κάθε πιστός χριστιανός θα ανέμενε να ίδη τους Μητροπολίτες μας να οργίζωνται και να διεγείρωνται κατά της Κοινωνικής σαπίλας, να διαμαρτύρωνται με κάθε νόμιμο τρόπο, να κηρύσσουν την Μετάνοια στον Ελληνικό Λαό, να μας προσκαλούν σε προσευχή, σε ολονυκτίες, σε παρακλήσεις, σε λιτανείες, ώστε να αποτραπή η κυριαρχία του Διαβόλου στην σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία!

Ιδού μερικά πολύ χονδρα περιστατικά της ηθικής καταπτώσεως των ημερών μας:

Κάλυμνος:
Πατέρας εξέδιδε την ανήλικη κόρη του για 5 ευρώ!

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της σύλληψης ενός πα-τέρα στην Κάλυμνο, ο οποίος εξωθούσε στην πορνεία την ηλικίας 14 ετών κόρη του έναντι του ποσού των 5 ευρώ. Μια απίστευτη υπόθεση σεξouαλικής εκμετάλλευσης μιας ανήλικης με την συνδρομή του πατέρα της, η οποία είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο, προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 7η Δεκεμβρίου 2020.

Τρίκαλα:

«..Η κόλαση που ζούσαν τα δύο κορίτσια τελείωσε ύστερα από καταγγελίες, που υποβλήθηκαν στην Ασφάλεια σχετικά με την νοσηρή δράση του πατέρα τους», γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. φ. της 6ης/11.2020, σελ. 23)

Ηράκλειο Κρήτης.

«Σοκ! 13χρονοι διακινούσαν κάνναβη σε σχολείο»!

«Άναυδοι έμειναν οι Καθηγητές Γυμνασίου του Ηρακλείου, όταν έπιασαν στα πράσα συό μαθητές ηλικίας μόλις 13 ετών να κάνουν αλισβερίσι ναρκωτικων μέσα στο σχολείο!…»

(Βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φ. της 6ης/11.2020, σελ. 23)

Ένα ακόμη περιστατικό.

«Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα καθημερινά πλέον περιστατικά ασέλγειας σε βάρος μικρών παιδιών από άμεσους συγγενείς, οικογενεια-κούς φίλους, ακόμη και ηλικιωμένους ανθρώπους…..Όπως κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού, ο 72χρονος ήταν φίλος της οικογένειας και προχώ-ρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον του μικρού κοριτσιού. Η μητέρα το αντιλήφθηκε, όταν είδε μια περιέργη συμπεριφορά της κόρης της, με το μικρό κορίτσι να αναφέρει παράλληλα, ότι πονούσε σε κάποια σημεία…» (βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, φ. της 2ας/09/2021, σελ. 15).

Και ένα τελευταίο.

Ηλιούπολη: Συγκλονίζει η 19χρονη: «Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11 – Με εξέδιδε και με κτυπούσε».

«Την απόλυτη φρίκη, από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών, όταν άρχισε ο εφιάλτης με τους βιασμούς και από τον ίδιο της τον πατέρα, ζούσε η 19χρονη την οποία κακοποιούσε και εξέδιδε 39χρονος αστυνομικός στην Ηλιούπολη».

(βλ. Protothema.gr-Τρίτη 13/07/2021).

***************************************************

Αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν στην Κοινωνία μας σήμερα! Καθώς όμως τα πράγματα αποδεικνύουν, οι σεπτοί Ιεράρχες μας και πολύ περισσότερο η Ιερά Σύνοδος των Ιεραρχών «μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά» (Λουκ. Κεφ. 10ο, 38-42), όπως είπεν ο Κύριος ημών στην Μάρθα, την Αδελφή του Λαζάρου! Εκδαπανώνται δηλ. διά να μας πείσουν, ότι το Εμβόλιο είναι το σωτήριο φάρμακο για την υγεία του σώματος, μολονότι και αυτό ακόμη ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ! Μετατρέπουν τους Ναούς σε Εμβολιαστικά Κέντρα! Τιμωρούν τους ιερεις των, όταν αυτοί αρνούνται να δεχθουν το δαιμονικής εμπνεύσεως και κατασκευής Εμβόλιο! Επιβάλλουν την χρήση ης μάσκας μέσα εις τον Ναόν, ΚΑΙ παραλείπουν να μας ομιλήσουν και να μας διδάξουν για το «ενός εστί χρεία», δηλ. για την σωτηρία της ψυχής μας! Φροντίζουν πλέον δια την υγείαν του …. σώματος και εγκατέλειψαν την φροντίδα διά την σωτηρίαν των ψυχών, υπέρ των οποίων «Χριστός απέθανε»!!!!!!!

Το κενό, λοιπόν, το οποίον δημιουργεί σήμερα η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ, ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, η Οποία εξ ορισμού είναι και Η ΜΕΣΙΤΡΙΑ για την σωτηρία της ψυχής μας! Γι’ αυτό λοιπόν, η Εικόνα Της εκεί ψηλά εις τον Βύρωνα της Αττικής από τις 8 Σεπτεμβριου 2020 μέχρι σήμερα ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ! Αλλά διά τους Ποιμένες των ψυχών μας, διά τους Ιεράρχες της σήμερον ισχύει η παροιμία: «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»!

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε ένα πολύ σημαντικό κείμενο, αναφερόμενο εις τα δάκρυα της Παναγίας μας, την Οποίαν και ικετεύω: «Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών».

+ Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Ο ταλαίπωρος και αμαρτωλός δούλος του Ιησού Χριστού.

*****************

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ18. 08.2021

◆ Έπαψαν να μας συγκινούν τα θαύματα;

Η Παναγία στον Βύρωνα δακρύζει για μήνες

και κανείς δεν μιλά ανοιχτά γι’ αυτό!!!

Από:

upopsi.gr

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Ένα συγκλονιστικό διαρκές θαύμα συντελείται εδώ και σχεδόν 12 μήνες στην Ελλάδα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα, όπου δακρύζει η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας.

Είναι ένα υπερθαύμαστο φαινόμενο που πρωτοξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020, ανήμερα του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον ναό, άρχισαν να τρέχουν αυλάκια από δάκρυα στα μάτια της εικονιζόμενης Θεοτόκου, που έφταναν μέχρι τη βάση του προσκυνηταριού.

Από τότε μέχρι σήμερα, η εικόνα σχεδόν δεν σταματά να εμφανίζει νέα δάκρυα.

Πλήθος πιστών έχει σπεύσει να την προσκυνήσει· δέος έχει καταβάλει κάθε αυτόπτη μάρτυρα του θαύματος· αναρτήσεις επί αναρτήσεων γίνονται στα social media· εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί από κανέναν· μεγάλα sites έχουν αναφερθεί στο γεγονός, κανάλια έχουν κάνει ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα εφημερίδων έχουν κυκλοφορήσει, περιγράφοντάς το.

Ακόμη και θαύματα ιάσεων έχουν αναφερθεί από νοσούντες που προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας. Η εκκλησία μένει ανοιχτή από το πρωΐ έως το βράδυ. Λαμπάδες, τάματα και προσευχές εναποθέτονται στο μεγαλείο της Θεοτόκου, που φανερώνεται θαυματουργικώς.

– Αλήθεια, πού είναι όλοι εκείνοι οι… Βουλευτάδες και λοιποί αξιωματούχοι που κάνουν τους μεγάλους σταυρούς και εμφανίζονται στους ψηφοφόρους ως δήθεν πιστοί Ορθόδοξοι;;;

– Υπάρχει έστω ένας για δείγμα, που να ενδιαφέρεται για τα μεγάλα θαύματα της Ορθοδοξίας;;;

Δεν είναι ένας μήνας, ούτε δύο, ούτε τρεις, άλλα ένας ολόκληρος χρόνος που η Παναγία θέλει κάτι πει με τα δάκρυα της, προς όλη τη Χριστιανοσύνη.

– Συμπάσχει μαζί μας; Κλαίει για εμάς; Είναι κάποιο ταρακούνημα για τις αμαρτίες μας και για την έλλειψη μετανοίας που υπάρχει στη χώρα;

– Μας παρηγορεί με την αγάπη της ή προμηνύει κάποιο κακό γεγονός;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι, ότι συμβαίνει και ότι είναι 100% αληθινό.

– Αλλά και η ηγεσία της Εκκλησίας, πώς μπορεί να τηρεί αποστάσεις και να παραμένει σιωπηλή, μπροστά σε ένα τέτοιο θαύμα;;;

– Άραγε… σταμάτησαν ξαφνικά να συμβαίνουν θαύματα στην Ορθοδοξία ή μήπως σταμάτησαν να μας… ενδιαφέρουν;;;

Ασφαλώς, ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Αυτή η πίστη έχει θεμελιωθεί επάνω στα θαύματα. Ολόκληρο το Ευαγγέλιο είναι πλημμυρισμένο από καταπληκτικά σημεία και θαύματα. Οι βίοι των Αγίων, η ιερά παράδοση της Ορθοδοξίας, η παράδοση του λαού. Παντού, ακατάπαυστα θαύματα, εδώ και δύο χιλιετίες.

Αλλά ας πάμε και πιό κοντά. Κάθε Κυριακή συντελείται σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς, ένα άφατο θαύμα. Στη Θεία Λειτουργία, το ψωμί και το κρασί, μυστηριωδώς, μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού και γίνονται φάρμακο αθανασίας και αιωνιότητας.

– Αναρωτιόμαστε λοιπόν, μήπως μας επηρέασε η εποχή του Covid, εντός της οποίας κάποιοι ΄΄θεοποίησαν΄΄ την επιστήμη και τα επιτεύγματα της;;;

– Μήπως θαμπώθηκαν και τα δικά μας μάτια από αυτή την επίδειξη (ψευδο)δύναμης, που τελικά τα ίδια τα γεγονότα απέδειξαν πως είναι ευάλωτη και ανεπαρκέστατη;;;

– Μήπως εστιάσαμε τόσο την προσοχή μας στον ιό, που ξεχάσαμε τον… Υιό;;;

– Μήπως γίναμε συνένοχοι και εμείς οι πιστοί για μία από-ϊεροποίηση της ζωής μας, μπροστά στον φόβο του θανάτου, της αρρώστιας, των φυσικών καταστροφών ή ακόμα και για να μην χάσουμε τη… βολή μας;;;

– Τί έγινε ξαφνικά με τα θαύματα;;;

– Τα αντιμετωπίζουμε με σνομπισμό;;;

– Δεν μας αφορούν;;;

– Δεν μας αγγίζουν;;;

– Είναι δυνατόν να αφήνουμε ένα τέτοιο θαυμαστό σημείο, όπως αυτό που συμβαίνει στον Βύρωνα, να παραμένει στην αφάνεια;;;

– Είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;;;

– Δεν πρέπει να εξεταστεί επίσημα το φαινόμενο;;;

– Δεν πρέπει να μιλήσουν οι ποιμένες στον λαό γι’ αυτό το μήνυμα που στέλνει η Θεοτόκος;;;

– Δεν πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή και να αναδειχθεί σαν γεγονός;;;

Όχι βέβαια για λόγους προβολής και «διαφήμισης», όπως μπορεί να ισχυριστούν κάποιοι κακοπροαίρετοι, αλλά καθαρά για λόγους πίστης.

Ένα θαύμα πρώτα απ’ όλα τονώνει και θεριεύει την πίστη. Αποδεικνύει την ύπαρξη πνευματικού κόσμου.

Πως δεν είναι όλα ύλη και φθορά.

Και επιπλέον παρηγορεί.

Δίνει ελπίδα.

Δίνει κουράγιο.

Ακόμη, αυτό το διαρκές θαύμα, μπορεί να προβληματίσει και κάποια καλοπροαίρετη ψυχή που βρίσκεται μακριά από την Ορθοδοξία.

– Μικρό είναι και αυτό;;;

Βλέπουμε πως για την ενημέρωση σχετικά με τα εμβόλια, έχουμε ολόκληρες εγκυκλίους, ιερείς και αρχιερείς βγαίνουν σε κανάλια και κάνουν δηλώσεις παρότρυνσης, γράφουν επιστολές, αρθρογραφούν κ.λπ. Και καλά κάνουν, αν αυτό πιστεύουν.

– Αλλά για την Παναγία μας;;;

– Για το ουράνιο μήνυμα της Μητέρας του Θεού;;;

– Για τα δάκρυά της που τρέχουν ποτάμι εδώ και ένα έτος;;;

– Για το καμπανάκι που κρούει;;;

– Γιατί τέτοια σιωπή;;;

– Την αξίζει;;;

– Είναι λιγότερο σημαντικό το μήνυμα της Παναγίας, από το μήνυμα της επιτροπής «ειδικών» ή από το εκάστοτε μήνυμα της κυβέρνησης;;;

– Μήπως τελικά η Θεοτόκος κλαίει γιατί βλέπει πως κλήρος και λαός, κινδυνεύουμε να χάσουμε τελείως τον πνευματικό προσανατολισμό μας;;;

Υ.Γ. Παρακαλώ να παρακολουθήσετε και αυτό το Video. Η Παναγία μας θεράπευσε ένα ανάπηρο παιδάκι!

https://www.youtube.com/watch?v=rlUrg2IY1q8

(πατήστε Ctrl + κλικ)

loading...