ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…


ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Οι παρατιθέμενες διαπιστώσεις έχουν αφορμή τις διαφορετικές απόψεις, τις οποίες διαβάζω κι ακούω, περί Παλαιάς Διαθήκης αλλά κι άλλων

θεμάτων. 

Προκαταβολικά διευκρινίζω ότι (αν και νηπιοβαπτισμένος Ορθόδοξος) δεν “ανδρώθηκα” στην Ορθοδοξίαν αλλά στον Ελληνισμόν, έχοντας την τύχη να διδαχθώ τα Ελληνικά πολιτιστικά στοιχεία από τον πατέρα μου, ο οποίος αν και επιστήμων μηχανικός υπήρξε καθ’ όλον τον βίον του μέγας Ελληνολάτρης και μου μετέδωσε την αγάπη για τον Ελληνισμόν. 

Λέγοντας δε Ελληνισμόν δεν εννοώ μόνο τα θαρραλέα ιστορικά Ελληνικά επιτεύγματα αλλά κυρίως τα πνευματικά/πολιτιστικά/φιλοσοφικά/επιστημονικά, τα οποία τον ανέδειξαν ως τον μοναδικόν πολιτισμόν επί γης. Ίσως κάποιους στενοχωρώ αλλά επί γης δεν υπήρξεν άλλος πολιτισμός πλην του Ελληνικού. Για όποιον έχει αντίρρησιν, μπορούμε να το συζητήσουμε … πολιτισμένα! 

Άλλωστε έχω αναφερθεί πολλαπλά επί του θέματος.

Ο Ελληνικός πολιτισμός έδωσε κυρίως δύο όπλα στην ανθρωπότητα : την γλώσσα, για να εκφράζει ότι πλέον σύνθετον (απόδειξις ότι μέχρι σήμερα πολλές επιστήμες χρησιμοποιούν κυρίως τα ελληνικά, ειδικά εκεί όπου άλλες γλώσσες αστοχούν) και την σκέψιν/λογικήν, για να μπορεί να δομεί εγκύρως γνώσιν. 

 ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ   

loading...