Χ.Γώγος: «Από εδώ και στο εξής ευάλωτα τα παιδιά στην Δ»… για να μην κλείσουν τα εμβολιαστικά κέντρα

 Σε μια προσπάθεια να πείσει ή να τρομοκρατήσει τους γονείς με σκοπό να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Πατρών, Λοιμωξιολόγος Χ.Γώγος τόνισε σε ομιλία του πως από εδώ και στο εξής ευάλωτα στην μετάλλαξη Δ του κορωνοϊού είναι και τα παιδιά.

Προκειμένου να μην κλείσουν τα mega εμβολιαστικά κέντρα, και να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς σε όλες τις ηλικίες λοιμωξιολόγοι, «ειδικοί» προβάλλουν κάθε μελέτη για να πείσουν τους πολίτες.

Όπως είπε ο Χ.Γώγος στο πλαίσιο ομιλίας του σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα COVID του Τζάνειου Νοσοκομείου:

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι το κυρίαρχο στέλεχος που κυριαρχεί πλέον στη χώρα μας, καταφέρνοντας να επικρατήσει έναντι των υπολοίπων στελεχών του νέου κορωνοϊού. Η επικράτησή του, δεν επέτρεψε την εξάπλωση του Νοτιοαφρικανικού στελέχους που είναι ίσως το πιο «δύσκολο» από τα στελέχη που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Παρόλα αυτά, η επικράτηση του στελέχους Δέλτα, σημαίνει ότι από τώρα και στο εξής ευάλωτα στη συγκεκριμένη λοίμωξη είναι και τα παιδιά, καθώς σύμφωνα με μελέτες από τις ΗΠΑ, τα παιδιά ήταν ευάλωτα σε ποσοστό 13,4% πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ενώ στοιχεία από τα τέλη Αυγούστου φέτος, δείχνουν ότι τα παιδιά προσβάλλονται σε ποσοστό 22,4%. Έτσι, τον φετινό χειμώνα περιμένουμε περίπου ένα στα τέσσερα περιστατικά να αφορά παιδιά».

loading...