Ξεκίνησε η κυβέρνηση τον “ανένδοτο” κατά των αντιεμβολιαστών-Φραγμός στα διαδικτυακά παζάρια έναντι αμοιβής

 Ποιοι πρέπει να ανησυχούν! Τι έχει αποκαλύψει η έρευνα μέχρι στιγμής

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο πλέον η κυβέρνηση κατά των αντιεμβολιαστών!

Όπως γράψαμε και νωρίτερα η Δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως υπηρεσία μας “εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία” Τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έρευνα, επιτήδειοι έχουν εισβάλει σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών, και πουλώντας δήθεν «όπλα» εναντίον του κράτους, δημόσιων υπαλλήλων και υγειονομικών απευθύνουν προτροπές για μηνύσεις, διώξεις, ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές.

Το φαινόμενο αυτό φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να δώσει εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, σε διάστημα μόλις 5 ωρών έρευνας στο διαδίκτυο εντοπίστηκαν 9 ιστοσελίδες και προφίλ ανυπακοής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, την προσοχή των Αρχών έχουν τραβήξει 2 φόρουμ καθώς πωλούν έναντι αμοιβής αυτά τα «νομικά όπλα».

Ο κ.Παπακώστας, εξηγώντας τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων λογαριασμών, ανέφερε ότι το «κατέβασμα» των ιστοσελίδων δεν μπορεί να γίνει από την Eλληνική Aστυνομία και γίνεται μόνο για συγκεκριμένα αδικήματα. “Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης”

Είπε δε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών μπορεί να βρεθούν τόσο προσωπικά προφίλ όσο και σελίδες υποκινητών, καθώς «δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταγγελίες και από πολίτες, οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις, τις προωθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά αποτελούν μέρος της έρευνας μας. Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

loading...