Η ΣΤΑΣΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

(ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ)

Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣΤΙΧΙΑΔΗΣ*
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ :

ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κον ΜΠΟΝΑΝΟΝ


ΙΕΡΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,

ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,

ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,

ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,

ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΞΑΣΚΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Κε ΜΠΟΝΑΝΟ),


ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ :


ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α) ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΓΚΥΡΩΝ ΠΗΓΩΝ (ΣΧΕΤ 1, 2), ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΗΘΥΡΑ 5 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΕΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ», ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.


ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.


ΚΛΠ.

ΟΜΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΣΗΜΕΙΑ :


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ, ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΥΣΙΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΣΧΕΤ 3).


ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΣΧΕΤ. 4) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΝΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΘΟΥΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΓΕΙΕΣ. Ο ΝΤΟΣΤΟΓΕΥΣΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.


Η ΒΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΑΡΡΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ :


ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΑΥΤΟΥ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ. ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟ ΤΡΙΑΔΑ, ΚΑΙ ΥΠ’ ΑΥΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΩΝΤΑΙ ΣΩΡΕΙΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


Ο ΙΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΚΟΣΜΕΙΤΑΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ «ΑΝΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΟΝΟΣ»,


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΕΙΤΑΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ»


ΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ, Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.


Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΟΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ, (ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ, Ο ΜΕΤΑΣΤΑΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΚΛΠ), ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΡΙΣΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.


Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.


Η ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΑΝ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΟΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ (ΣΧΕΤ. 5, 6).


ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.


ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΞΟΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΛ, ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ΣΧΕΤ. 7).
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΩΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ (ΣΧΕΤ. 8).


ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΡΩΤΩ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ :


ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΥΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΘΕΙΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ, ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ,


ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΩΣ ΘΑΥΜΑ,


ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ,


ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΟ ΖΩΗ,


ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ,


ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ,


ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΟΤΙ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΖΟΜΕΝΟ (ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ), ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔIΟ,

ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΕΞ ΥΜΩΝ, ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΩΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΞ’ ΥΜΩΝ ΩΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΑΡΑΤΗΜΑ Α) Ή ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ :


ΟΤΑΝ Ο ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ Κος ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ, ΔΕΝ ΗΓΕΡΘΗ ΘΥΕΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΔΕΛΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΕΒΙΑΣ.


ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΞΟΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΛ, ΔΕΝ ΗΓΕΡΘΗ ΘΥΕΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΔΕΛΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΕΒΙΑΣ.


ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ :


ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,


ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,


ΔΙΚΑΣΤΕΣ,


ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α),


ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,


ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κον ΜΠΟΝΑΝΟΝ,

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :


ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΑΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ ;;


ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ;;


ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ;;


ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΘΕΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΧΡΙΣΤΟ :


ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ;;


ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗΝ ΑΥΤΩΝ ;;


ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΩ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΕΠΙΟΡΚΟΣ» ;;


Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛ ;;


ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛ, ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ :


ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ;;


ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ;;


ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤ. 1 ΚΑΙ 2 ;;


ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛ ;; Ή ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ (ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α) ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ;;


ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ :


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ;;


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ;;


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ;;


ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ;;


ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ Ή ΩΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ;;

ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ :

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ :

ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ,

ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ,

ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ,

ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ.


ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ,


ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΙΕΡΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΚΛΙΝΩΝ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΤΟ ΓΟΝΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΠΡΟΣ ΥΜΑΣ, ΑΙΤΟΥΜΑΙ, ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.


ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΜΕΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ,

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ,

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣΤΙΧΙΑΔΗΣΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α : Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ, ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ :


ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΦΕΚ 94Α ΣΕΛ. 1023 ΠΑΡ. Γ),


ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΝΟΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :


ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΤΑΥΠΕΔ, ΦΕΚ 94Α 2016, ΦΕΚ 207Α 2020),


ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ (ΦΕΚ 248Α 2020),


ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΑΣΥΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΑΑΔΕ – ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ – ΚΛΠ), ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΛΠ).


ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΣΕΛ. 14-15-16).


Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ :


ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ «ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ» (Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITEE 11-6-2018)


ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΝΕΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΗΓΕΝΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,


ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ :


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1,1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ,

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 3,9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,


ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,


ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ,


ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛ.


ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΟΤΑΝ ΕΖΗΤΗΘΗ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ :


ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,


ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΜΕΣΩ ΑΝΑΦΟΡΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ - ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ, ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΕΚΩΦΕΥΣΑΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΓΚΛΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ.


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ

ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ,

ΩΣ ΕΧΩΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ,

ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ,

ΘΕΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ :

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΚΟΥΝΕΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ;;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣ :


ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ,


ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ,


ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,


ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ,


ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ,


ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,

ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ;;

Ή

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΕΤΗ ;;

ΜΕΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ,

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ,

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣΤΙΧΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :