Η κατάντια της Αθήνας και της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο, καθώς αδυνατεί να διώξει τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ακόμη και από τις… ακτές της Κρήτης!

 Ν.Δένδιας: Στα 10 ναυτικά μίλια από την Κρήτη τουρκικά πολεμικά πλοία! Έδειξε χάρτες ο ΥΠΕΞ

Κατάντια! Καμιά αντίδραση από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παραδέχτηκε επίσημα πως ο τουρκικός στόλος έχει αναπτυχθεί στα 10 ναυτικά μίλια από την Κρήτη.

Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έδειξε και χάρτες με τις θέσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η κατάντια της Αθήνας και της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο, καθώς αδυνατεί να διώξει τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ακόμη και από τις… ακτές της Κρήτης!

Πιο αναλυτικά, με χάρτες που δείχνουν τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας μόλις 10 ναυτικά μίλα από την Κρήτη πήγε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, να ενημερώσει τους ομολόγους του της Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε χάρτη με τη παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ερμηνεύοντας αυτή τη νέα όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας, οι διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν.

Εκτίμησαν, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια λάθος θεώρηση των πραγμάτων και υπενθύμισαν ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

loading...