Αν όχι τώρα, πότε Αντώνη Σαμαρά;





 Του Παναγιώτη Αποστόλου – 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου* – 

Ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα, ακόμη και από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι αναμένεται πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ηχηρή πολιτική πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πολιτικού κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ακούγεται πως, ο πρώην   Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ισχυρίζεται ότι πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν πάει παρακάτω με την αλλόφρονα πολιτική του Πρωθυπουργού στο ζήτημα της εκβιαστικής υποχρεωτικότητας του εμβολίου!

Μου λένε πως αναγνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη διχάσει την ελληνική κοινωνία! Ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τους ασθενείς στα νοσοκομεία. Ότι πλήττεται το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας!

Μου λένε πολλά και διάφορα! Και απαντώ σε όλους αυτούς τους ελπίζοντες στον Αντώνη Σαμαρά! “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”!

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Τις οποίες ΔΕΝ ΕΊΧΕ ο Αντώνης Σαμαράς στις 24 Αυγούστου 2012, όταν ως Πρωθυπουργός συναντούσε στο Βερολίνο την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανατολικογερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ και της έλεγε: “Ουδείς αναμάρτητος”!

Όταν ακύρωνε την αντιμνημονιακή του πολιτική, που επέφερε τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κ.Ο. της ΝΔ, συντασσόμενος στο στρατόπεδο εφαρμογής των σκληρών Μνημονίων!

Τότε που του ανέδειξαν, πως “έριξε” την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων!

Σήμερα λοιπόν του δίνεται η ευκαιρία – αν ισχύουν οι φήμες περί πρωτοβουλίας του – να καθαρίσει το παρελθόν του! Να ρίξει την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή αυταπόδεικτα δίχασε την ελληνική κοινωνία με τον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου εμφυλίου!

Το νερό στο καζάνι της κοινωνίας βράζει και τα αποτελέσματα φρονώ, ότι θα είναι πολύ επώδυνα, έχοντας ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εθνικών μας συνόρων!

Να θυμίσω όμως στον Αντώνη Σαμαρά, ότι όταν άκουσε τον Βασίλη Ζήση και την αφεντιά μου (ενδεχομένως κι άλλους), αναγνωρίζοντας ότι επιβάλλεται να καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, απέναντι από την απόφαση της Κ.Ο. της ΝΔ, δικαιώθηκε και εκλέχτηκε Πρωθυπουργός!

Αν δε κρατούσε στην συνέχεια, την ίδια αντιμνημονιακή στάση, σήμερα θα ήταν ακόμη Πρωθυπουργός και θα είχε εφαρμόσει όσα είχε εξαγγείλει στη 76η ΔΕΘ, αλλά και όσα ακολούθησαν στο Ζάππειο Μέγαρο!

Αντώνη Σαμαρά, ποτέ δεν είναι αργά!!

 

loading...