Γιατί φοράμε και κάνουμε το σταυρό μας;

Ο σταυρός χρειάζεται να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να είναι πανίσχυρο «όπλο» κατά του διαβόλου και των οργάνων του. Μόνο όταν γίνεται σωστά έχει δύναμη ο σταυρός. Για ποιο λόγο χρειάζεται να κάνουμε σωστά τον σταυρό μας; Τι μας προσφέρει ο σταυρός; Τι συμβολίζουν τα δάχτυλα όταν κάνουμε τον σταυρό μας; Τι λέμε από μέσα μας την ώρα που κάνουμε τον σταυρό μας;  Γιατί φοράμε σταυρό και τι σταυρό πρέπει να φοράμε;

Πλέον μετά τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού είναι το «όπλο» των χριστιανών που έχει δύναμη και πλήρη ισχύ και το οποίο νικά πάντα. Το σύμβολο αυτό όταν το βλέπει ο διάβολος με τα όργανά του τρέμουν και τρέπονται σε φυγή και γι’ αυτό προσπαθεί ο διάβολος να βγάλει από παντού το σύμβολο του Σταυρού. Δεν αντέχουν στη θέα του σημείου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης. Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας. Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα. Σταυρός, πιστών το στήριγμα. Σταυρός, αγγέλων η δόξα και των δαιμόνων το τραύμα».

Ο Σταυρός αγιάστηκε και πήρε δύναμη από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό όταν αγκάλιασε τον Τίμιο Σταυρό και όταν έχυσε το αίμα Του επάνω του. Είναι το καλύτερο φυλαχτό για όλους μας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον Τίμιο Σταυρό, ούτε κάτι πιο δυνατό.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...