Μητρόπολη Λάρισας: ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ανακοίνωση κατά ανεμβολίαστων με… μασόνους και σοκολατάκια

 «Σατανική» ειρωνεία και Χριστός πουθενά…

Με μία πρωτόγνωρη και κάθε άλλο παρά χριστιανική ανακοίνωση, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ειρωνεύεται όσους διαμαρτύρονται για την στάση της Εκκλησίας απέναντι στα εμβόλια και… διαβεβαιώνει πως στην εκκλησία δεν… υπάρχουν μασόνοι!

Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία ανεμβολίαστων κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από ιερούς ναούς για να εμβολιάζονται οι πολίτες.

 «Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους» αναφέρει η Μητρόπολη, η οποία στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρει ότι για τους «πικραμένους» ανεμβολίαστους μοιράστηκαν… σοκολατάκια, σε μία φράση που δείχνει περισσότερο «χαιρεκακία» παρά ποιμενική αγάπη.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

»Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων (σ.σ. η πλευρά όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο βρίθει επιχειρημάτων σε αντίθεση με εκείνη των κρατικών γυρολόγων), ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι (σ.σ. μασόνοι στην Εκκλησία;;; Αποκλείεται!), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς (σ.σ. Χριστιανός δηλαδή είναι μόνο αυτός που πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία;;; Πού το έχει πει αυτό ο Χριστός;;;), ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι (σ.σ. ασχολίαστο).

loading...