Η Γαλλία καταργεί την μάσκα στο δημοτικό: «Ήταν επώδυνη για τα μικρά παιδιά»


 Έτσι μετά την Βρετανία και το Βέλγιο και η Γαλλία μπαίνει στο κλαμπ της αποχώρησης της μάσκας στα μικρά παιδιά ξεκινώντας από την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.


Την ανακοίνωση έκανε ο Gabriel Attal, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης σήμερα κατά την έξοδό του από το Υπουργικό Συμβούλιο.


Το μέτρο κατάργησης της υποχρεωτικής μάσκας στο Δημοτικό Σχολείο αρχικά θα ισχύσει από 4 Οκτώβρη και θα εφαρμόζεται στις διοικητικές περιφέρειες όπου το ποσοστό κρουσμάτων θα είναι κατώτερο από 50 ανά 100 000 κατοίκους.


Σημαντικό για τους υπέρμαχους της μάσκας είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «το να φέρουν μάσκα κυρίως τα πολύ μικρά παιδιά απέχει πολύ από το αν είναι ανώδυνο».


Δεν είναι τυχαίο ότι στις μάσκες η γαλλική παιδιατρική εταιρεία ρίχνει την ευθύνη της κακής πολλές φορές ψυχολογικής κατάστασης των παιδιών.


Έκανε γνωστό πως για να τεθεί σε εφαρμογή η άρση μέτρων, θα πρέπει ο αριθμός κρουσμάτων να παραμείνει κάτω του 50, για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Επιπλέον, σύμφωνα με το γαλλικό μέσο BFMtv, η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :