Γιώργος Τράγκας: Όταν ακούγεται ξανά το “κληρονομικό σύνθημα” σημαίνει ότι γεννάς πολιτική ανωμαλία που φέρνει εθνική καταστροφή

Όταν επιστρέφει το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα τον Ιούλιο του 1965 και αφορούσε τα εγκλήματα του πατέρα σου και της οικογένειάς σου εναντίον της Δημοκρατίας και του λαού, τότε αν είσαι σκεπτόμενος πολιτικός, σοβαρός και αγαπάς ελάχιστα τη χώρα σου, τα μαζεύεις και οδηγείς τα πολιτικά πράγματα σε εκλογές, προκειμένου να εκτονωθεί η ατμόσφαιρα και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο κράτος, στους θεσμούς του, στη διοίκησή του. 

Όταν σε υποδέχεται ο κόσμος σε μια κηδεία ενός μεγάλου άνδρα, ενός παγκόσμιου μουσικοσυνθέτη, ίσως του καλύτερου πρεσβευτή της πατρίδας μας, με ένα σύνθημα που είναι πλέον “πολιτική κληρονομιά” της οικογενείας σου, τότε πρέπει να αντιληφθείς εσύ και το περιβάλλον σου ότι η παρουσία σου στο πολιτικό σκηνικό, είναι επιβλαβής για την κοινωνία, το έθνος και την πολιτική παράταξη που εκπροσωπείς αυτή την εποχή.  

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της οικονομικής ισοπέδωσης και της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, να παραμένει στην κυβέρνηση η φαμίλια που ανέτρεψε τη Δημοκρατία και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να κυλήσουν τα άρματα μάχης στους δρόμους της Αθήνας και μετά να έρθει ο Αττίλας στην Κύπρο. 

Τότε, έκαιγαν τις εφημερίδες του κουμπάρου της “αγίας οικογένειας”, πυρπολούσαν ντάνες με τις εφημερίδες “ΝΕΑ” και “ΒΗΜΑ” του συγκροτήματος Λαμπράκη, ενώ σε όλη την Ελλάδα ακουγόταν το σύνθημα “Μητσοτάκη κάθαρμα”! 

Τώρα πάλι οι εφημερίδες αυτές ανήκουν σε στενό φίλο της οικογένειας, ενώ στενάζει ο πληθυσμός από την ανεργία και την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ενώ καταγράφεται ρεκόρ ανεργίας σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Όσες φοροελαφρύνσεις κι αν εξαγγείλει, δεν πρόκειται να πείσει κανέναν για τις “καλές” προθέσεις του, Είναι λαομίσητος και θα αντιμετωπίσει πλέον τη γενική χλεύη και περιφρόνηση, τόσο αυτός όσο και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη αποδοκιμάζεται έντονα και ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος δίνει “λύσεις” στην κυβέρνηση ψηφίζοντας τα νομοσχέδια Μητσοτάκη. 

Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ολόκληρη η αστυνομία τίθεται επί ποδός για να τον προφυλάξει από την “αγάπη” όλων των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος. Η χυδαία προπαγάνδα των πανελλαδικών καναλιών, που καθημερινά επιχειρούν να εξωραΐσουν την εικόνα του, δεν πρόκειται να μειώσει στο ελάχιστο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, Αντίθετα, η ελεγχόμενη τηλεόραση, εξαγριώνει τον κόσμο και μεγαλώνει την αντικυβερνητική διάθεση και χλεύη. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να φύγει σύντομα. Εάν αποφασίσει να το κάνει, θα είναι η μοναδική θετική πράξη του απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τη Δημοκρατία. Εάν δεν το κάνει θα φύγει μέσα σε άσχημες συνθήκες για τον ίδιο και τον τόπο. Και θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, ότι αυτός και η οικογένειά του είναι παράγοντες πολιτικής ανωμαλίας και εθνικών καταστροφών. 

loading...