Ν.Τραμπ: «Οι ΗΠΑ ταπεινώθηκαν όσο ποτέ όταν εισήλθαν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες – Η χώρα καταστρέφεται»

 «Τώρα είμαστε ένα Έθνος ταπεινωμένο όπως ποτέ άλλοτε» είπε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, λόγω της πολιτικής που διατηρεί απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, άσκησε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπήρξε συνεχής κριτής στις μεταναστευτικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ λέγοντας σε δήλωση, που επικαλέστηκε στη New York Post τη Δευτέρα 27/9, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ένα έθνος ταπεινωμένο όπως ποτέ πριν».

Υποστηρίζοντας ότι οι Αϊτινοί αφέθηκαν ελεύθεροι «χωρίς έλεγχο, ή έστω ελάχιστη κατανόηση του ποιοι είναι», τόνισε ότι ορισμένοι απ’ αυτούς μπορεί να έχουν «εξαιρετικά μεταδοτικές ασθένειες, ακόμη χειρότερες από τον ιό της Κίνας», προφανώς αναφερόμενος στην COVID -19.

«Δεν έχουν μάσκα ούτε είναι εξουσιοδοτημένοι, αλλά τους αφήνουν ελεύθερους να περιφέρονται σε όλη τη χώρα μας και να επηρεάζουν αυτό που ήταν μόλις ένα χρόνο πριν, ένα μεγάλο Έθνος. Τώρα είμαστε ένα Έθνος ταπεινωμένο όπως ποτέ άλλοτε, πρωτίστως με την ιστορικά αμήχανη αποχώρηση από το Αφγανιστάν και στη συνέχεια καθώς από τα σύνορά μας εισέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι. Η χώρα μας καταστρέφεται!»

Η διαμάχη για τη δύσκολη κατάσταση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ έχει ενταθεί πρόσφατα αφού ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Fox News την Κυριακή ότι περίπου 12.000 παράνομοι μετανάστες από την Αϊτή έχουν απελευθερωθεί στις ΗΠΑ από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την Αϊτή άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Τέξας κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στα τέλη του περασμένου μήνα. Έχουν κάνει ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο κάτω από μια γέφυρα που συνδέει το Ντελ Ρίο στο Τέξας με το Μεξικό Ciudad Acuna.Οι συνοριακοί πράκτορες λέγεται ότι άρχισαν να απελαύνουν τους Αϊτινούς από το στρατόπεδο στις 19 Σεπτεμβρίου.

loading...