ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ….ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;;

Σημαντικό εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού της Ισπανίας, η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Νάντια Καλβίνο, μιλώντας στο Bloomberg, και σε μία προσπάθεια να αντισταθμιστεί ο υψηλός πληθωρισμός.
Οι δηλώσεις της κυρίας Καλβίνο έγιναν στα πλαίσια του Φόρουμ Αμπροσέτι στη βόρεια Ιταλία το Σάββατο, λίγες μέρες μετά τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Σάντσεθ ανακοίνωσε την επικείμενη αύξηση στον ισπανικό κατώτατο μισθό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 950 ευρώ, για να προστατευθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής -εν μέρει λόγω και των μεγάλων αυξήσεων στον τομέα της ενέργειας.

Η κυρία Καλβίνο, πάντως, σχολίασε πως τα μεγέθη του πληθωρισμού δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς έρχεται μετά από χρόνια χαμηλού πληθωρισμού και σταθερών τιμών εν μέσω πανδημίας. Χαρακτήρισε μάλιστα παροδική την πρόσφατη αύξηση.

Πακέτο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και στην Πορτογαλία

Ανάλογες ανακοινώσεις με την Ισπανία είχε κάνει και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα προανήγγειλε πακέτο μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, αύξηση των επιδομάτων τέκνων, καθώς και επενδύσεις στους τομείς υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται πως και στο τιμόνι των δύο χωρών βρίσκονται σοσιαλιστές, πλην όμως σε κυβερνήσεις μειοψηφίας.

πηγη
powergame.gr

loading...