“ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ” Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ.





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου* – 

Ο Γιώργος Πατούλης από το 1998 ξεδίπλωσε τις πολιτικές του βλέψεις. Όταν έδρασε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας αυτό το έτος την πολιτική του σταδιοδρομία, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης, διατελέσας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στις δημοτικές εκλογές είχε βγει πρώτος σε ψήφους, με το ψηφοδέλτιο του Παύλου Καμάρα (Δήμαρχος Πεύκης (1995-2006)!

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 επανεξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους σε όλα τα Βόρεια Προάστεια.

Το 2004 γνώρισα προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη με τον θεσμικό ρόλο που είχα στον ΛΑ.Ο.Σ.

Από του σημείου αυτού οι πολιτικές φιλοδοξίες του Γιώργου Πατούλη συνεχώς αύξαναν! Η μεθοδικότητά του και οι καλές δημόσιες σχέσεις που είχε δημιουργήσει με το Μαρούσι, κυρίως λόγω της “μούσας” του και συζύγου του Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη, αλλά και του ιατρείου του κοντά στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει ως υποψήφιος Δήμαρχος τη Δημαρχία Αμαρουσίου!

Έτσι το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου με ποσοστό 53,22% στον δεύτερο γύρο! Και αφού τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ο Γιώργος Πατούλης, πολύ καλός στις δημόσιες σχέσεις, “έπεισε” τους Μαρουσιώτες το 2010 να τον επανεκλέξουν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 56,44%! Αλλά και στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 57,89. Ταυτόχρονα διετέλεσε Πρόεδρος στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος)!

Ο Γιώργος Πατούλης τύγχανε πάντα της κομματικής στήριξης της ΝΔ!

Βέβαια, όπως είπαμε τρώγοντας ανοίγει η όρεξη! Έτσι και ο Γιώργος Πατούλης, κάπου στο 2017 θεώρησε ότι πρέπει να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας! Γι΄ αυτό ίδρυσε Όμιλο Ενεργών Πολιτών “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά” και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Αθηναίους πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν ξανά να ζωντανεύει η πόλη τους και να λάβει ξανά τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι! Αυτή η πρόσκληση έγινε κάτω από τη σκιά της Ακροπόλεως σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου!

Όμως το εγχείρημά του για να καταλάβει την Αθήνα, και που θα του άνοιγε την πόρτα διεκδίκησης της ΝΔ σε εσωκομματικές εκλογές, σκόνταψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Καλύτερα θα έλεγα στην Ντόρα Μπακογιάννη! Η οποία είχε τα ίδια σχέδια για τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα. Η οποία τελικά επικράτησε και έτσι ο Γιώργος Πατούλης αναγκάστηκε να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής με τα πολλά προβλήματα και την οποία κέρδισε το 2019 στον δεύτερο γύρο!

Οι σχέσεις του όμως με τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχώς γίνονται χειρότερες και έχει λάβει το μήνυμα πως έχει τελειώσει για τη ΝΔ!

Για το λόγο αυτό κι επειδή το μεγάλο του όνειρο χάθηκε στον “μεγάλο περίπατο” των Αθηνών, ανακοίνωσε πως και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής το 2023!

Αντιλαμβάνεστε όμως όλοι, ότι το άστρο Γιώργος Πατούλης στο πολιτικό στερέωμα δύει!

Από τη στιγμή μάλιστα που έχασε το φωτεινότερο αστέρι του, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο μισός του εαυτός, δηλαδή, η Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη. Όπου εκείνος έκοβε, εκείνη έραβε!

Μάλιστα όταν απέναντί του βρίσκεται ο δημοσιογραφικός Όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, όπως σας είχα ενημερώσει – όπως λέγουν οι πηγές μου – θέλει μετά την κατάληψη του Πειραιά να γίνει κυρίαρχος όλης της Αττικής! Δηλαδή του μισού πληθυσμού της Ελλάδος, που μέσω του Ολυμπιακού μπορεί να προσποριστεί μεγάλο ποσοστό από το υπόλοιπο μισό της Επικράτειας!

Κυρίαρχος της Αττικής, ας πούμε μέσω της υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, με την στήριξη, βεβαίως – βεβαίως της ΝΔ!

Λέτε να σκέφτεται τόσο ψηλά ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης; Λέτε, ότι σκέφτεστε αυτό που σκέπτομαι κι εγώ;

Αν ισχύει λοιπόν αυτή η περίπτωση πρέπει να τελειώσει πολιτικά ο Γιώργος Πατούλης!

Γι΄ αυτό δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός υποβάθμισης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στην τελετή έναρξης του Ράλι Ακρόπολις! Για το οποίο γεγονός μας ενημερώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα που ανήκει στον δημοσιογραφικό Όμιλο Βαγγέλη Μαρινάκη, το in.gr:

«…ο Γιώργος Πατούλης δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην επίσημη φωτογράφηση, αλλά όλοι μιλούν για αυτόν.

Λίγο πριν την επίσημη φωτογράφηση στην πρώτη σειρά ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο περιφερειάρχης Αττικής πλησιάζει και μπαίνει στην πρώτη σειρά προκειμένου να “μπει στο κάδρο” της επίσημης φωτογραφίας.

Ωστόσο η προσπάθεια του Γιώργου Πατούλη δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο υπεύθυνος της διοργάνωσης που έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, περνάει μπροστά από τον πρωθυπουργό και απομακρύνει τον απορημένο περιφερειάρχη Αττικής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Λευτέρη Αυγενάκη.»!

Η είδηση έκανε πάταγο στα ΜΜΕ και βέβαια προβλήθηκε όπως έπρεπε και από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...