Πρόκειται για τη μοναδική χώρα στα ιστορικά χρονικά που χρεοκόπησε, έχοντας γεμάτα τα ταμεία της!

 Χωρίς καμία διάθεση κριτικής για την κριτική, καμία άλλη κυβέρνηση έως σήμερα δεν ζημίωσε την Ελλάδα σε τόσο μεγάλο βαθμό – παράγοντας μέσα σε δύο μόλις χρόνια ελλείμματα πάνω από 30 δις €, δανειζόμενη 41 δις € και καίγοντας τη μισή χώρα, με κόστος άνω των 30 δις €. Παρά το ότι δε η Ελλάδα είναι μακράν η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ, είχε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις του χρέους της – τεκμηριώνοντας πως έχουμε χάσει πια το λογαριασμό. 

Το γεγονός αυτό δεν είναι μόνο θλιβερό για την πατρίδα μας αλλά, επί πλέον, εξοργιστικό – αφού πρόκειται για μία πάμπλουτη χώρα που υποφέρει απλά και μόνο λόγω της κακοδιαχείρισης των οικονομικών της από όλες τις κυβερνήσεις. Αρκεί να αναφέρει κανείς την περίοδο 2004/09 που κορυφώθηκαν οι σπατάλες και τα ελλείμματα – κυρίως όμως το 2010, όπου οδηγήθηκε στο ΔΝΤ επειδή τα κρατικά ταμεία είχαν περί τα 4 δις € απόθεμα, ενώ οι τοκοχρεωλυτικές υποχρεώσεις της χώρας ήταν 13 δις €. 

Έλλειπαν δηλαδή μόλις 10 δις €, όταν την ίδια στιγμή οι φορείς του δημοσίου είχαν καταθέσεις στις τράπεζες πολύ πάνω από 20 δις € – χωρίς όμως να το γνωρίζει η τότε κυβέρνηση! Έγινε δε γνωστό το 2013, από έναν νεαρό υπάλληλο του ΔΝΤ – οπότε πρόκειται για τη μοναδική χώρα στα ιστορικά χρονικά που χρεοκόπησε, έχοντας γεμάτα τα ταμεία της!

Ντροπή και οργή μόνο…..

loading...