ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ


ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΗΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΟΛΑΓΝΩΝ
Από την άνοιξη του 2020, οι μελέτες έχουν επανειλημμένα δείξει ότι ούτε τα παιδιά ούτε τα ανοικτά σχολεία με δια ζώσης διδασκαλία αποτελούν

ή διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.Τουλάχιστον όχι για λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2. 

Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα στη γρίπη. Όμως η γρίπη είναι διαφορετικός ιός από τον ιό SARS. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει και πάλι τα αυτονόητα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal (BMJ) στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 

Το συμπέρασμα, εν συντομία, είναι ότι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος δεν διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας με Covid-19 σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-21, σε σύγκριση με παρόμοιους ενήλικες σε εργάσιμη ηλικία, ακόμη και σε περιόδους κατά τις οποίες τα σχολεία ήταν πλήρως ανοικτά.

Αξιολογήθηκαν όλα τα περιστατικά Covid-19 σε ενήλικες ηλικίας 21 έως 65 ετών (n=132.420) και ένα τυχαίο δείγμα ελέγχου που αντιστοιχούσε σε ηλικία και φύλο (n=1.306.566). 

Οι ενήλικες προσδιορίστηκαν ότι διδάσκουν ενεργά σε σχολεία της Σκωτίας από το Γενικό Συμβούλιο Διδασκαλίας της Σκωτίας και τα μέλη του νοικοκυριού τους ταυτοποιήθηκαν με μοναδικό αριθμό αναφοράς. 

Οι ομάδες σύγκρισης ήταν ενήλικες που εργάζονταν στις υπηρεσίες υγείας στη Σκωτία, τα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και ο υπόλοιπος γενικός πληθυσμός σε εργασιακή ηλικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :