Στα χαρακώματα εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι στους χώρους εργασίας-“Τρώγονται σαν τα κοκόρια”

Εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν ανεμβολίαστους στον χώρο εργασίας

Τετραπλασιάστηκαν οι απορίες και τα ερωτήματα των εργαζομένων προς την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας για τα δικαιώματά τους στην covid-19 εποχή.

Απαντήσεις και διευκρινίσεις έδωσε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ και μέλος της διοίκησης Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στη ΓΣΕΕ. Δεχόμαστε καταιγισμό ερωτημάτων σχετικά με τις αναστολές εργασίας και σχετικά με θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό.

Π. χ. εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν ανεμβολίαστους στον χώρο εργασίας. Δημιουργούνται πολλές εντάσεις για το θέμα αυτό.

Επικρατεί ένα ιδιότυπο bulling από την κάθε ομάδα εναντίον της άλλης, κι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τον διαιτητή.

Και οι δύο ομάδες έχουν δικαιώματα, βεβαίως και οι ανεμβολίαστοι, εφόσον εκπληρώνουν το καθήκον να προσκομίζουν τα rapid tests.

Για τους ανεμβολίαστους, υπάρχουν περιπτώσεις ανεμβολίστων συναδέλφων που δεν φοράνε τη μάσκα όταν δεν παρίσταται προϊστάμενος στον χώρο εργασίας και γενικότερα έχουν μια προκλητική συμπεριφορά, που προκαλεί εντάσεις και αντιδικίες.

Οι εμβολιασμένοι, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι τους φορούν τις μάσκες και εφαρμόζουν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας, ασκούν πιέσεις στον εργοδότη να τους απομακρύνει.

Γενικότερα, συνιστούμε ψυχραιμία και στις δύο πλευρές, καθώς οι εργασιακοί χώροι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και η ένταση που υπάρχει στην κοινωνία, μεταφέρεται και στους εργασιακούς χώρους, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.

loading...