Συνδικάτα και εκπαιδευτικοί για την κατάργηση του πάσου του εμβολιασμού.

 του Κ. Παπουλή*

Ένα πλήθος κινήσεων, συσπειρώσεων, ομαδοποιήσεων έχει δημιουργηθεί και πολλαπλασιάζεται στην εκπαίδευση, σχολεία, πανεπιστήμια και βέβαια και σε πλήθος άλλων χώρων εργασιακών και κοινωνικών χώρων, για την κατάργηση των μέτρων κατηγοριοποίησης των πολιτών, του απαρτχάιντ και τον αποκλεισμό. Πολλοί χείμαρροι αυτοί την στιγμή, τείνουν να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι.

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι μόνο δημιούργημα των «νέων μαύρων» της κοινωνίας, των πολιτών «χωρίς χαρτιά», αλλά πλαισιώνονται από την πλειοψηφία, που καταλαβαίνει ότι η επίθεση μας αφορά όλους. Οι απολύσεις, οι αναστολές η εργασιακή τρομοκρατία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι ποινές, τα πειθαρχικά, η κατάλυση του Συντάγματος, ο καθολικός έλεγχος, το αστυνομικό κράτος, η καταστολή γενικεύονται, η απεργία απαγορεύεται, σε μια κοινωνία που χάνει τις ατομικές και κοινωνικές της ελευθερίες, ενώ συγχρόνως βαθαίνει η φτώχια, η ανισότητα, η ανεργία, η τρίωρη και ανασφάλιστη εργασία, και οι κατασχέσεις -πλειστηριασμοί σπιτιών εντείνονται. Η ιδιωτική πληρωμή των τεστ είναι η αρχή της κατάργησης της δημόσιας υγείας, ενώ ο πλήρης φασιστικός ανορθολογισμός επικρατεί (τα σελφ ήταν πέρσι ικανά για όλους, φέτος μόνο για τους μαθητές, ενώ τώρα μόνο ένα κομμάτι των καθηγητών υποχρεούται σε ράπιντ, λες και όποιος κάνει το εμβόλιο πίνει το αθάνατο νερό, γιατί δηλαδή δεν δίνουν σε όλους δωρεάν σελφ όπως και πέρσι; Θέλουν μήπως να διατηρήσουν την επιδημία; Και να ξανακλείσουν τα σχολεία; ).

Σε μια μαζική συνέλευση στην Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, (εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας από τα σχολεία σε Μενίδι, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Θρακομακεδόνες), αποφασίστηκε ως βασική θέση του σωματείου που θα προταθεί και στην ΟΛΜΕ, η «κατάργηση του πιστοποιητικών εμβολιασμού ως μέσου για τον διαχωρισμό και την διάκριση των εργαζομένων, της νεολαίας και της κοινωνίας».

Όλο το ψήφισμα που εγκρίθηκε είναι εδώ:

 Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. 22-9-2021

Όχι στο απαρτχάιντ σε συναδέλφους και σε μερίδα της κοινωνίας.

Όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ως μέσο διάκρισης, και ελέγχου των πολιτών. Όχι στον αστυνομικό έλεγχο όλης της κοινωνίας.

Όχι στις αναστολές εργασίας και στην εργοδοτική ασυδοσία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με αφορμή τον κόβιντ η κυβέρνηση επιτέθηκε σε ένα πλήθος δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, από την απαγόρευση των πολιτικών συναθροίσεων, έως τον έλεγχο της αναπνοής των πολιτών από την αστυνομία, όπως ομολόγησε ο απερχόμενος υπουργός κ. Χρυσοχοίδης .Είχαμε και έχουμε την πλήρη αντικατάσταση των υγειονομικών μέτρων με αστυνομικά, τα οποία από άποψη υγειονομική, όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά μάλλον συνέβη το αντίθετο. Τα έκτακτα μέτρα συνεχώς βαθαίνουν και η έκτακτη κατάσταση μονιμοποιείται. Η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Είναι σήμερα πια σαφές, ότι το εμβόλιο είναι μέσο ατομικής προστασίας, γιατί όλοι συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού, ανεξάρτητα αν το έχουν κάνει ή όχι. Είναι επίσης σαφές ότι ο κίνδυνος από την επιδημία συναρτάται με την ηλικία. Οι νέοι όμως κυνηγιούνται ιδιαίτερα, αλλά και όλων όσων δεν κάνουν το εμβόλιο, η ζωή γίνεται ανυπόφορη. Επίσης οι αναστολές των υγειονομικών είναι η πρώτη πράξη απολύσεων και άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο. Ακόμη τα τεστ που λογικά σε μία κοινωνία με δημόσιο σύστημα υγείας είναι δωρεάν στην χώρα μας πληρώνονται. Πρόκειται για την αρχή του τέλους της δημόσιας υγείας. Αλλά με την αντισυνταγματική διάκριση των πολιτών, η κοινωνία μας μεταβάλλεται σε ρατσιστική αν όχι σε ολοκληρωτική κοινωνία . Η επίθεση στην εργασία και στις ελευθερίες αφορά όλους, οι διαθεσιμότητες, οι αναστολές και οι απολύσεις είναι μια τρομοκρατία που δεν θα έχει τελειωμό. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο έλεγχος των πολιτών δεν έχει άλλο στόχο από την εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτους, και την επιβολή του φόβου για την πειθάρχηση της κοινωνίας, για την πάταξη των δυνάμεων της εργασίας και της ελευθερίας. Απαιτούμε:

Α) το τέλος των διακρίσεων ανάμεσα σε ανεμβολίαστους πολίτες που έχουν αναδειχτεί οι σύγχρονοι μαύροι της κοινωνίας μας (και πάνε να τους φορτώσουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης) και σε εμβολιασμένους πολίτες. Β) Την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ως μέσο κατηγοριοποίησης και ελέγχου των πολιτών. Ιδιαίτερα στα σχολεία μας και στα πανεπιστήμια, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς και ιδιωτικούς χώρους.Γ) Υγειονομικά και όχι αστυνομικά μέτρα, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δ) Δωρεάν τεστ για όλους, αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας αλλά και της νοσοκομειακής υγείας.

* Ο Κ. Παπουλής είχε διατελέσει και επί δεκαετίας Πρόεδρος της Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

https://www.hereticalideas.gr/

loading...