Που να έρθουν και οι Αφγανοί! Κάτοικοι Ειδομένης λόγω αλλοδαπών: «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»


 Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το… πολύπαθο 2015 για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης.

Το μεταναστευτικό δεν έχει σταματήσει να τους απασχολεί. Οι ροές αμείωτες, αλλά όχι μαζικές.

Πλέον, σε σχέση με το 2019 και το 2020, οι ροές στην περιοχή χαρακτηρίζονται αυξημένες, από την πρόεδρο της Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθίππη Σουπλή.


“Κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛΑΣ μόνο την περασμένη Κυριακή 29 Αυγούστου, γέμισαν δύο λεωφορεία με αλλοδαπούς”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο GR TIMES.


“Οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν”


Όπως περιγράφει η κυρία Σουπλή, “ομάδες αλλοδαπών συγκεντρώνονται σε χαράδρα κοντά στην Ειδομένη ή σε άλλα σημεία, γύρω από τη Δογάνη και το Χαμηλό ή σε βαγόνια τρένου στο Σταθμό, χωρίς να είναι φυσικά μόνιμη η παρουσία τους εκεί. Οι κάτοικοι αισθάνονται πραγματικά τρομοκρατημένοι, φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο χωριό”.


“Κοιμούνται πάνω στους τάφους”


Έντονο είναι το πρόβλημα και στα κοιμητήρια της περιοχής, όπου σημειώνονται καταστροφές, όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της Κοινότητας, μεταφέροντας ταυτόχρονα το αίσθημα φόβου των κατοίκων, όταν τα επισκέπτονται.


“Δεν δείχνουν ούτε τον απαιτούμενο σεβασμό”, λέει η κα Σουπλή. “Έχω αντικρίσει αλλοδαπό να κοιμάται μέσα σε sleeping bag πάνω σε τάφο, ενώ ένας άλλος δε δίστασε να ξεντυθεί μπροστά μου και να κάνει … μπάνιο στη βρύση των νεκροταφείων, την οποία όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν να απομονώσω”.


Πτώμα άντρα ενίσχυσε προς στιγμήν το φόβο


Ένα ακόμα περιστατικό πάντως που ήρθε να προστεθεί στην ήδη έντονη ανησυχία των κατοίκων είναι ο εντοπισμός ενός πτώματος το πρωί της περασμένης Κυριακής 29 Αυγούστου στην περιοχή του οικισμού του Δογάνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άντρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, πιθανότατα μετανάστη.


Από τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της ΕΛΑΣ, δεν προκύπτει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Πάντως, η έρευνα της ΕΛΑΣ από το ΑΤ Παιονίας συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.


“Είναι λογικό οι κάτοικοι να τρομοκρατήθηκαν, ωστόσο όπως έχω ενημερωθεί κι εγώ η εγκληματική ενέργεια φαίνεται προς το παρόν να έχει αποκλειστεί. Εκτός αυτού ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της πρόκλησης πυρκαγιάς από τις φωτιές που ανάβουν, προκειμένου να ψήσουν και να σιτιστούν”, τονίζει η κυρία Σουπλή. Η κοινοτάρχης σημειώνει πως οι έλεγχοι και οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή μετά και από δικό της αίτημα, είναι συνεχείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :