ΑΚΚΕΛ προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Ο Υπουργός σάς εξωθεί να εμπλακείτε σε ακραίες παρανομίες»

Αναλυτική επιστολή έστειλε το ΑΚΚΕΛ στον Αστυνομικό Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Βασίλη Παπακώστα, υπογραμμίζοντας τις εκτεταμένες και ακραίες παρανομίες από την εκστρατεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Σημίτη κατά της ελευθερίας λόγου και έκφρασης για τον έλεγχο που προβλέπει το δημοκρατικό πολίτευμα από τους πολίτες προς την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχει Λογοδοσία και Αναλογικότητα.

Το ΑΚΚΕΛ αξιολόγησε ότι ήταν επιβεβλημένη η ενημέρωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έτσι ώστε η αστυνομία να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της απέναντι στους πολίτες και στην διαβεβαίωση που δίνουν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ανάληψης καθηκόντων.

Η επιστολή που καλύπτει εν μέρει και τη φίμωση των δημοσιογράφων, καθιστά πια ανενεργή οποιαδήποτε προσπάθεια αποποίησης ευθυνών από την πλευρά της Αστυνομίας με το … επιχείρημα «δεν γνωρίζαμε».

Το ΑΚΚΕΛ καταλήγει: «Σε συνέχεια των προαναφερθέντων σάς καλούμε πρώτα να επιβεβαιώσετε την λήψη της επιστολής μας και στη συνέχεια να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια παραβίασης όπως έχουμε προαναφέρει και να προχωρήσετε αμέσως (όπως δεν έχουνε κάνει οι συνδικαλιστές συνάδελφοί σας και ο αρχηγός της αστυνομίας) σε νομικό και επιστημονικό έλεγχο της κατάστασης και των μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό έτσι ώστε να υλοποιήσετε την απόλυτη υποχρέωσή σας να εκτελείτε αποκλειστικά και μόνο σύννομες διαταγές και όχι απλώς διαταγές».

——————————– Το κείμενο της επιστολής ——————————–

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Διευθυντή

κ. Βασίλη Παπακώστα,

[email protected]

ΣΧΕΤ.: Η εντολή του υπουργού Θεοδωρικάκου για να στοχοποιήσετε ιστοσελίδες και περιεχόμενο που ελέγχουν και αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική για επιβολή εμβολιασμών

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Το ΑΚΚΕΛ διάβασε δημοσιεύματα που φέρουν εσάς να έχετε λάβει εντολή από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. να διεξάγετε έρευνα στο διαδίκτυο εναντίον όλων όσων αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και λειτουργούν ελεγκτικά απέναντι στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση για Λογοδοσία απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί κάτοχοι εξουσίας στην Ελλάδα μέσα σε συνθήκες δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτού του δημοκρατικού πολιτεύματος, που υποτίθεται ότι σέβεται η σημερινή κυβέρνηση, ο υπουργός της οποίας φέρεται να σάς έδωσε την προαναφερθείσα εντολή.

Ι.

Στην αρχή ζητούμε να μάς ενημερώσετε αν πραγματικά έχετε λάβει τέτοια εντολή και να μας στείλετε αντίγραφο της εντολής αυτής μαζί με την απάντησή σας στην επιστολή του ΑΚΚΕΛ. Συνεχίζουμε στην παρούσα επιστολή θεωρώντας ότι όντως σάς είπε αυτά που αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αναμένοντας φυσικά την επιβεβαίωση που ζητήσαμε προηγουμένως.

Τονίζουμε εξ’ αρχής ότι ΔΕΝ έχετε υποχρέωση να εκτελέσετε διαταγές από προϊσταμένους σας, έχετε υποχρέωση να εκτελέσετε ΜΟΝΟ σύννομες διαταγές, δηλαδή που είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες και προστασίες του Ανθρώπου. Αυτό ισχύει για κάθε αστυνομικό και για κάθε διαταγή που δέχεται. Επίσης, τα οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση για οποιοδήποτε θέμα, σύμφωνα με την άκρως ανελαστική αρχή της Αναλογικότητας, πρέπει να είναι ανάλογα με τον λόγο (κίνδυνο, κλπ) που τα λαμβάνει και να υπάρχει Λογοδοσία τεκμηρίωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ειδικά για τον COVID-19, το ΑΚΚΕΛ έχει κινηθεί ελεγκτικά και ενημερωτικά τόσο απέναντι στον Αρχηγό της Αστυνομίας (Αριθ. Πρωτ. επιστολής ΑΚΚΕΛ: ΠΟΛ 2038572 21/9/2020), όσο και στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ και στο Υπουργείο Υγείας (και οι δύο ποτέ δεν μας έδωσαν αριθ. πρωτ.). Συνεπώς, μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει αποδειχθεί από την κυβέρνηση ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι νόμιμα και συνταγματικά (το «επείγον» έχει χρονική διάρκεια λίγων ημερών, το πολύ λίγων εβδομάδων) και ότι στηρίζονται πραγματικά σε επιστημονικά δεδομένα και αξιολογήσεις (συνεπώς και η ΠΟΑΣΥ δεν έχει απόδειξη ότι οι διαταγές προς τους αστυνομικούς είναι σύννομες).

Ενδεικτικά δείτε: https://akkelparty.blogspot.com/2020/11/blog-post_0.html, https://akkelparty.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html και κυρίως https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_28.html, όπως και στο https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_6.html

Η αποφυγή απάντησης από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, την ΠΟΑΣΥ, τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας αποτελεί απόδειξη δόλου, αλλά τουλάχιστον επίγνωσης και αποσιώπησης της ακραίας παρανομίας την οποία καλύπτουν για κομματικούς ή άλλους λόγους. Όταν έχουν δώσει σε εσάς (και σε όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) εντολή να συμμετάσχετε στην καταστολή «κάποιων» εκφράσεων στο διαδίκτυο και επιχειρούν να συνδέσουν όλους όσους αντιδρούμε στην Διαφθορά, με προ-χαρακτηρισμένες «κακές» ενέργειες, δράσεις κλπ, τότε προφανώς επιχειρούν να εμπλέξουν και όλους εσάς στην καταστολή του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών να ελέγξουν την κυβέρνηση για Λογοδοσία. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις ενέργειες, πολύ πιθανόν να είναι κατασκευασμένες προβοκατόρικα από τους ίδιους τους δικούς τους χώρους για να δικαιολογήσουν τα οποιαδήποτε μέτρα καταστολής επιθυμούν και να πακετάρουν κάποια εκατομμύρια Έλληνες ως στόχους διακρίσεων μέχρι και ιδιότυπου «ρατσισμού». Αν ακολουθήσετε το «ποιός κερδίζει;» θα δείτε ότι μόνο το παρακρατικό μπλοκ συμφερόντων γύρω από την κυβέρνηση κερδίζει για να δικαιολογήσει την επίθεση κατά των πολιτών συκοφαντώντας εκατομμύρια Ελλήνων. Άλλωστε, η προσπάθεια για μη απαραίτητη αλλαγή των συγκεκριμένων άρθρων 36 και 191 του Ποινικού Κώδικα ενισχύει τα προαναφερθέντα, διότι ακόμη και όπως ήταν κάλυπταν ΚΑΘΕ παραπληροφόρηση. ΔΕΝ χρειαζόταν αλλαγή.

Όταν σε εσάς και σε κάθε αστυνομικό οι πολίτες έδωσαν την αστυνομική ιδιότητα δώσατε την ακόλουθη Διαβεβαίωση (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας):

‘‘Διαβεβαιώ ότι γνώμονα της συμπεριφοράς μου αποτελεί ο σεβασμός της αξίας κάθε ανθρώπου και η προάσπιση των δικαιωμάτων του. Έχω την ύψιστη τιμή να υπηρετώ τον Ελληνικό Λαό, ασκώντας την αστυνομική εξουσία που μου εμπιστεύεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις και αποδέχομαι τους κινδύνους του λειτουργήματός μου και δηλώνω ότι εργάζομαι με αμεροληψία και δικαιοσύνη για το καλό της κοινωνίας. Προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνω τη συμπεριφορά μου ως υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός, αποδέχομαι τον κοινωνικό έλεγχο της δράσης μου και προσδοκώ την υποστήριξη των πολιτών’’.

Οι ενέργειες, στις οποίες ο υπουργός σας εξωθεί να εμπλακείτε, αποτελούν τμήμα της συντριπτικής επίθεσης κατά της ελευθερίας των δημοσιογράφων, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε πρωτογενή πληροφόρηση παρά μόνο σε στοιχεία που εκπορεύονται και παράγονται εντός του κυβερνητικού χώρου και των εξαρτημένων τμημάτων αυτού. Το ΑΚΚΕΛ έχει δημοσιεύσει μεταφρασμένο στα ελληνικά (https://akkelparty.blogspot.com/2020/09/efj.html), το κείμενο δεοντολογικών κατευθύνσεων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων τόσο προς τους δημοσιογράφους, όσο και σε κυβερνήσεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της κρίσης με τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση και η Αστυνομία κατά συνέπεια έχετε κινηθεί σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από την νομική και δεοντολογική αξιολόγηση και έρευνα που έγινε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων λαμβάνοντας υπόψη το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σχετικά με την νόμιμη και Δημοκρατική αντιμετώπιση της διάδοσης πληροφοριών και ιδεών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Όχι μόνο είναι απαράδεκτη η καταστολή της διάδοσης πληροφοριών αλλά αντίθετα το ενδεδειγμένο είναι η αναστολή ισχύος ακόμη και κατασταλτικής νομοθεσίας όπως για παράδειγμα και συκοφαντική δυσφήμηση, έτσι ώστε οι ιδέες και η πληροφόρηση να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα. Ενδεικτικά:

Οι δημόσιες αρχές πρέπει να απέχουν από την εξάρτηση από ποινικές διώξεις και άλλα καταναγκαστικά μέτρα ως πρωταρχικό μέσο καταπολέμησης της «ρητορικής μίσους» και παραπληροφόρησης για την εξάπλωση του COVID-19. Οι ποινικές διαδικασίες και οι στερητικές της ελευθερίας ποινές πρέπει να διατηρούνται για τις πιο σοβαρές μορφές εγκλημάτων που σχετίζονται με τον λόγο. Εκτός περιπτώσεων που εμπίπτουν σε αυτήν τη στενή κατηγορία, οι αρχές θα πρέπει να αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον όλων των ατόμων που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος κατηγορίες λόγω των επικοινωνιών τους σχετικά με τον ιό, και να απελευθερώσουν από τη φυλακή εκείνους που έχουν ήδη φυλακιστεί για παρόμοιους λόγους. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις πρέπει να επιβάλουν μορατόριουμ στην χρήση κατασταλτικής νομοθεσίας ως απάντηση σε επικοινωνίες σχετικά με τον COVID-19. Πρέπει να ξεκινήσουν βήματα για τη μεταρρύθμιση των νόμων για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης.

ΙΙ.

Τα παρακάτω αποτελούν νομική οριοθέτηση και αποκάλυψη των εξτρεμιστικών παραβιάσεων που έχει επιφέρει αυτός ο πολιτικός χώρος που προσπαθεί να ενεργοποιήσει εσάς και την Υπηρεσία σας κατά των πολιτών και κατά των άρρηκτων πυλώνων Δημοκρατίας: Λογοδοσία και Αναλογικότητα.

Η κατάπτυστη τροποποίηση του ΚΠΔ και συγκεκριμένα του άρθρου 191 του ΠΚ και του άρθρου 36 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον φασιστικό νόμο 1092/1938 μεταξικής εμπνεύσεως και δομής τον οποίο επανέφεραν οι Απριλιανοί ώστε να φιμώσουν κάθε αντίθετη άποψη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί στην κυριολεξία τα βήματα των χουντικών και σε πολλές περιπτώσεις τούς αντιγράφει ώστε να εγκαθιδρύσει υγειονομική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Η φασιστική όμως αυτή η τροποποίηση έχει τεράστια νομικά και ηθικά κενά. Εμείς ως Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα φτάσουμε το θέμα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο έως ότου επανέλθει η νομιμότητα, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία στην χώρα μας.

Η διεθνής και εθνική νομολογία έχουν αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου σε μια δημοκρατική κοινωνία. Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος, «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας του νόμους του Κράτους». Η υπερνομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού αποτελεί εξειδίκευση του θεμελιώδους δικαιώματος του άρθρου 5 παρ.1 του Συντάγματος περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική της χώρας.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε) οφείλουν να δημοσιοποιούν γεγονότα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του δημοκρατικού φρονήματος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα ασκούν κριτική στην πολιτική εξουσία. Σύμφωνα άλλωστε με το άρθρο 14 παρ. 2 του Συντάγματος, «Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται».

Το δικαίωμα της ελεύθερης εκφράσεως περιλαμβάνει και την ελευθερία συλλογής και διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, χωρίς να είναι δυνατή η επέμβαση των δημόσιων αρχών.

Η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης προβλέπεται από το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το 1948, όπου αναφέρονται τα εξής: «Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο».

Στο άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει της ελευθερία διατήρησης της άποψης του, καθώς επίσης και του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες χωρίς την παρέμβαση οποιασδήποτε κρατικής αρχής σε όλο τον κόσμο».

Επίσης, και στο άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων αναφέρονται σχετικά με την ελευθερία του λόγου τα παρακάτω: «Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του χωρίς καμία παρέμβαση. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να λαμβάνει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορίες και ιδέες ανεξαρτήτως συνόρων, είτε προφορικά, είτε γραπτά ή εκτυπωμένα, σε μορφή τέχνης, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο της επιλογής του».

Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του Ν. 3418/2005 – Ο ιατρός και η κοινωνία, «Ο ιατρός οφείλει να γνωρίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα του λειτουργήματός του και έχει την υποχρέωση, με βάση τις γνώσεις του, τις δεξιότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει, να εφιστά την προσοχή της κοινότητας, στην οποία ανήκει, σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών».

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 5Α του Συντάγματος,

«1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.

2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19».

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις «προβληματικές» χώρες και βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει τερματίσει την προηγούμενη χρονιά με βαθμολογία μικρότερη από χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, η Ναμίμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Γκάνα, η Μπουρκίνα Φάσο και η Παπούα Νέα Γουινέα.

Σε επίπεδο Ευρώπης κατατάσσεται υψηλότερα μόνο από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, ή η Βουλγαρία, ενώ απέχει δραματικά από τη «χρυσή» τριάδα της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, που κέρδισαν για ακόμα μία χρονιά τις πρώτες θέσεις της κατάταξης αναφορικά με την ελευθερία του τύπου (δείτε την κατάταξη εδώ https://rsf.org/en/ranking) .

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ και καταγγέλλει ότι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν βία, παρενοχλήσεις και πιέσεις τις περισσότερες φορές από τις κυβερνήσεις.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 553 ψήφους υπέρ, 54 κατά και 89 αποχές, το Κοινοβούλιο καταδικάζει τις «προσπάθειες ορισμένων κυβερνήσεων κρατών μελών να φιμώσουν τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική και να υπονομεύσουν την ελευθερία και την πολυφωνία». Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ιδιαίτερη ανησυχία τους σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπου αποτελούν πλέον «παράδειγμα φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας».

Τονίζουν ότι η ελευθερία, η πολυφωνία και η ανεξαρτησία των ΜΜΕ, όπως και η ασφάλεια των δημοσιογράφων, αποτελούν βασικά στοιχεία του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης και είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΕ. «Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια» προειδοποιεί το κείμενο, ενώ η έξαρση της νόσου COVID-19 επιδείνωσε ακόμη περισσότερο αυτή την κατάσταση.

Σε συνέχεια των προαναφερθέντων σάς καλούμε πρώτα να επιβεβαιώσετε την λήψη της επιστολής μας και στη συνέχεια να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια παραβίασης όπως έχουμε προαναφέρει και να προχωρήσετε αμέσως (όπως δεν έχουνε κάνει οι συνδικαλιστές συνάδελφοί σας και ο αρχηγός της αστυνομίας) σε νομικό και επιστημονικό έλεγχο της κατάστασης και των μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό έτσι ώστε να υλοποιήσετε την απόλυτη υποχρέωσή σας να εκτελείτε αποκλειστικά και μόνο σύννομες διαταγές και όχι απλώς διαταγές.

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

29/9/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...