Κατάρρευση του θεσμού


 Απειλή για το έθνος η κατάρρευση του θεσμού της προεδρίας

Η δημοσκόπηση της Kappa Research που φέρνει στο φως η εφημερίδα Εστία είναι κυριολεκτικά «βόμβα» στα θεμέλια του Έθνους. Όχι του κράτους, αλλά του ίδιου του Έθνους.

Αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, καταρρέει η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους πυλώνες της εθνικής μας υπόστασης. Στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και της Δικαιοσύνης. Τους δύο πυλώνες που υποτίθεται ότι κρατούν τους Έλληνες ενωμένους.Περιττεύει να αναφέρουμε την γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση και τα κόμματα. Είναι όμως αυτονόητη, διότι η επιλογή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στην θέση της προεδρίας της δημοκρατίας ήταν κυβερνητική απόφαση. Όπως κυβερνητική πολιτική είναι η συνεχής παρέμβασης στην δικαιοσύνη, θεσμικές και υπόγειες, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει την ατιμωρησία σε εγκληματίες που σε άλλες περιπτώσεις θα καταδικαζόντουσαν σε ισόβια δεσμά.

Η παράλληλη κατάρρευση μάλιστα των θεσμών της προεδρίας και της δικαιοσύνης είναι κι αυτή απολύτως εξηγήσιμη, διότι η πρόεδρος που υποβιβάζει τον θεσμό, προέρχεται από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Με ένα παρελθόν που καθημερινά προβληματίζει τους Έλληνες πολίτες και ένα παρόν που τους προσβάλει.

Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι αυτή η τρομακτική ανατροπή συνέβη μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Συνέπεσε δηλαδή με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την απόφασή του να επιλέξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επί Προκόπη Παυλόπουλου, στο τέλος της θητείας του, 5 Δεκεμβρίου 2019 (τελευταίες τάσεις ΜRB) ο βαθμός εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν:

– Εμπιστοσύνη, 60,6 %
– Όχι εμπιστοσύνη, 22,3 %
– Δεν ξέρω δεν απαντώ, 17 %

Σήμερα η ΠτΔ, Κ. Σακελλαροπούλου έχει 35% εμπιστοσύνη και 63% όχι εμπιστοσύνη.  Δηλαδή επί Σακελλαροπούλου έχουμε πλήρη αντιστροφή της εμπιστοσύνης απ’ ό,τι επί Προκόπη Παυλόπουλου.

Και όμως η πρόεδρος συνεχίζει απτόητη τα ολέθρια σφάλματα που κατακρημνίζουν τον ίδιο τον θεσμό. Σήμερα για παράδειγμα, αρθρογραφεί στην εφημερίδα του αμφιλεγόμενου ολιγάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει ανοιχτές υποθέσεις με την ελληνική δικαιοσύνη, λησμονώντας για άλλη μια φορά ότι η θέση της προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όχι στους λιγοστούς αναγνώστες μίας συγκεκριμένης εφημερίδας.

Προγενέστερα μάλιστα μέσω του ίδιου συγκροτήματος είχε διαρρεύσει συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά εκλεγμένου κοινοβουλευτικού αρχηγού. Ενώ η ίδια είχε προκαλέσει το πανελλήνιο χρησιμοποιώντας στρατιωτικό ελικόπτερο για να επιστρέψει από τις διακοπές της την ώρα της πύρινης λαίλαπας, όταν δεν υπήρχαν πτητικά μέσα για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές.

Ενδεικτικές περιπτώσεις που όμως τις απέκρυψαν τα συστημικά ΜΜΕ. Συνεχίζοντας να της παρέχουν μία πρωτόγνωρη προστασία, που συνεπακόλουθά γέννα το ερώτημα: Εάν ο τύπος ασκούσε τον θεσμικό του ρόλο και δεν λειτουργούσε ως «προστάτης», ποια ακριβώς θα ήταν τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης;Δεν υπάρχουν σχόλια :