Η σημερινή κατάσταση της παγκόσμιας πολιτικής δείχνει ξεκάθαρα το θολό πρόσωπο του κακού όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπατούνται βάναυσα ….

 Ένα από τα ΛΙΓΑ καλά του FB είναι η γνωριμία και αμεσότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από όλη τον Πλανήτη αλλά και με άγνωστους με κοινά στοιχεία που είναι δίπλα σου. 

Έτσι γνώρισα τον John Woolf από την Αυστρία, που παρ’ όλο που η οικογένεια του έχει σπίτι στην Πάρο, την θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους και παρακολουθούν τα τοπικά αλλά και γενικά Ελληνικά Κοινά, δεν είχε τύχει να συναντηθούμε. Αυτό έγινε με την βοήθεια του FB.

Μου έστειλε στο MS ένα κείμενο που έγραψε αυθόρμητα για τον θάνατο του Θεοδωράκη. Με συγκίνησε, με ανατρίχιασε και του ζήτησα την άδεια για μετάφραση και προώθηση.

Ευχαριστώ John Woolf.

“Όταν ήμουν δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Αυστρία, πηγαίναμε στις ανώτερες τάξεις να επισκεφτούν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν κοντά στο Λιντς, μόλις 120 χιλιόμετρα από την πόλη μας Μπραουνάου, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ. Και μια φορά πήγα με τους τελειόφοιτους του Λυκείου στο Άουσβιτς για να τους κάνω να συνειδητοποιήσουν τις απίστευτες μαζικές δολοφονίες και φρικαλεότητες που έγιναν από εκπροσώπους ενός λαού που κάποτε γέννησε μεγάλους καλλιτέχνες όλων των ειδών, στοχαστές, εφευρέτες και ανθρωπιστές, θρησκευτικούς μεταρρυθμιστές και καλοπροαίρετους πολιτικούς .

Κατάλαβαν πόσο εύκολο μπορεί να είναι να οδηγήσεις έναν πρώην πολιτισμένο λαό στα βάθη του κακού, και ότι ο πολιτισμός είναι απλώς επιφανειακός… κι αν τον ξύσεις, φαίνεται το θηρίο από κάτω.

Έτσι, η ανθρωπότητα πρέπει να έχει επίγνωση αυτής της εικόνας.

Και η σημερινή κατάσταση της παγκόσμιας πολιτικής δείχνει ξεκάθαρα το θολό πρόσωπο του κακού όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα δικαιώματα των γυναικών, καταπατούνται βάναυσα ….

… Ο Θεοδωράκης γνώρισε και υπέφερε από τη φρίκη του ολοκληρωτικού φασισμού …. που είναι δίδυμος αδελφός του κομμουνισμού …

Και οι στίχοι και η μουσική από το Άσμα Ασμάτων αγγίζουν πάντα την καρδιά μου, όταν λέει για ένα ζευγάρι ερωτευμένων που χωρίστηκε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου χάθηκαν και δολοφονήθηκαν, όπου η ομορφιά και η ανθρωπιά εκμηδενίστηκαν.

Έτσι λοιπόν εγώ, σαν δάσκαλος, πάντα ένιωθα ότι είναι καθήκον της γενιάς μας να διδάξει στις επόμενες γενιές τη πιθανότητα ότι ένα ‘λεγόμενο’ πολιτισμένο έθνος μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί και τελικά να μετατραπεί σε λαό με φανατικούς, μαζικούς δολοφόνους και εγκληματίες πολέμου.”

loading...