Η ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου – 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου* —

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένας θεσμός ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Σύσσωμο το πολιτικό Σύστημα “μετακομίζει” στη συμπρωτεύουσα.

O εκάστοτε Πρωθυπουργός με τους Υπουργούς του και την κομματική κουστωδία του περιμένει την ΔΕΘ προκειμένου τάσσοντας και μη δίνοντας, να εξιλεωθεί για τις παραλήψεις του και την κακοδιαχείριση της Εξουσίας!

Αλλά και ο εκάστοτε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεχνώντας τα τραγικά λάθη της διακυβέρνησης της χώρας από το δικό του κόμμα, προσπαθεί να πείσει τον λαό μας, πως άλλαξε και πρέπει και πάλι ο λαός να τον εμπιστευτεί!

Από κοντά, ως ουρά του Συστήματος και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά και όλοι οι φερέλπιδες πολιτικοί, που επιζητούν την είσοδό τους στη Βουλή, που μόλις την “καταλάβουν” θα ενεργήσουν ως πρόβατα και θα σιωπήσουν!

Όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους πολιτικούς θιάσους παρακολουθεί πλειάδα δημοσιογράφων και τάχατες προσπαθούν να πείσουν τον λαό, ότι θα καλύψουν με κάθε λεπτομέρεια, αλλά και αντικειμενικότητα (πού την έχασαν για να την βρουν;) τη δραστηριότητα των περιφερόμενων αυτών πολιτικών θιάσων!

Τα φώτα λοιπόν της δημοσιότητας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι στραμμένα στη Βόρεια Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη μας, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί αηδιασμένη τις εξελίξεις που σηματοδοτούνται από εκεί!

Ίδιοι και απαράλαχτοι Μητσοτάκης – Τσίπρας…

Όμως η φετινή ανάβαση του Πρωθυπουργού μετά της κουστωδίας του στην Θεσσαλονίκη σηματοδότησε, νέα ήθη, νέες ακραίες καταστάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς – περισσότερους από κάθε άλλη φορά – μάλλον επειδή είναι τόσο αγαπητός στον λαό, εισέπραξε αυτήν την αγάπη με γιούχα, πολύ έντονων δηλαδή αποδοκιμασιών. Το ίδιο και Υπουργοί της κυβερνήσεώς του, με πιο ακραίο το παράδειγμα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εκ των Αντιπροέδρων της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη. Ο οποίος εμπλέκεται σε πλειάδα αντεργατικών αποφάσεων! Και βέβαια, δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες για να καταπέσει με θόρυβο το οικονομικό αφήγημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που εξαγγέλθηκε από το βήμα της ΔΕΘ! Έτσι μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του Covid-19 και της φασιστικής επιβολής της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, την ολοκληρωτική αποτυχία διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών, προστέθηκε και χρεώνονται στον Πρωθυπουργό και τα ψεύδη περί ανάκαμψης της οικονομίας και οικονομικών ωφελημάτων προς τον λαό!

Μια από τα ίδια και για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που μου αρκεί η διατύπωση του Ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου και ο οποίος διαπίστωσε πως η “μάχη της Θεσσαλονίκης” μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα έληξε με ισοπαλία!

Άλλωστε αυτή η κατάσταση φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις που υπαγορεύονται από τα κόμματα και παρουσιάζονται από τα Συστημικά ΜΜΕ! Τα δυο αυτά κόμματα Εξουσίας συνεχώς έχουν απώλειες που ουδέποτε θα αναπληρώσουν!

Οριστική η ρήξη Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά…

Ιδιαίτερα όμως, η ΝΔ η οποία είναι στην κυβέρνηση, δέχεται συνεχή χτυπήματα και εκ των έσω και από την δεξιά πλευρά της, με τη διάσπασή της να βρίσκεται προ των θυρών!

Ωστόσο, ας ξεκινήσουμε με τα “θανατηφόρα” χτυπήματα από το εσωτερικό της ΝΔ.

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς προσήλθαν “αλαμπρατσέτα”, κάτι που ποτέ δεν έχει συμβεί κατά το παρελθόν!

Αυτό το γεγονός σηματοδότησε πολλές συζητήσεις, από τη στιγμή που οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί έχουν διατυπώσει, πως με τον Πρωθυπουργό υπάρχει μεγάλη απόκλιση στα εθνικά θέματα!

Αλλά και το γεγονός, πως επευφημήθηκαν έντονα, με ισχυρά χειροκροτήματα, από το παρευρισκόμενο πλήθος στο Βελλίδειο, λέει πάρα μα πάρα πολλά! Ιδιαίτερα η συμμετοχή στις επευφημίες της νεολαίας της ΝΔ στο Συνεδριακό Κέντρο δεν πέρασε από κανέναν απαρατήρητη!

Και από ότι φαίνεται η ρήξη είναι οριστική, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε νουθετείται, ούτε ρυμουλκείται, όπως ισχυριζόταν μέχρι πρότινος σπουδαία προσωπικότητα της ΝΔ!

Τσαμπουκαλεύονται πραγματικά Κυρανάκης και Μπογδάνος;

Είναι γεγονός, ότι η Κ.Ο. της ΝΔ βράζει από το κακό της, μετά και την υπουργοποίηση εκ μεταγραφής από το εξωτερικό, του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη! Αποδεικνύοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως μετά την εμπιστοσύνη που επέδειξε υπουργοποιώντας εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να υπουργοποιήσει και Κύπριο πολιτικό!

Έτσι η Κ.Ο. της ΝΔ πιστεύει, πως όλοι οι εκλεγμένοι Βουλευτές του κόμματος, κάνουν μόνο για νεροκουβαλητές!

Αυτή η παραδοχή μου λένε, ότι προτρέπει τον Βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη στη δημιουργία νέου δεξιού πολιτικού φορέα! Αφού σε αυτήν την αριστερόστροφη ΝΔ δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον ο ίδιος!

Όπως τα ίδια μπορεί να ισχύουν και για τον Βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και για άλλους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!

Βέβαια, μπορεί να ακούω, ότι το πολιτικό τους ανάστημα θα το δείξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, αμφισβητώντας κυβερνητικές θέσεις και κυρίως όταν φθάσουν στη Βουλή για κύρωση οι τρεις εφαρμοστικοί νόμοι που θα νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Εδώ θα είμαστε για να δούμε αν φτάνει ως εκεί ο πολιτικός τους ανδρισμός!

Γαλάζια συμμαχία κατά της Σημιτικής ΝΔ…

Πάμε τώρα και στα χτυπήματα που δέχεται η ΝΔ από τα δεξιά της!

Προ λίγων ημερών διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η 1η Αντί-ΔΕΘ, μια εκδήλωση πολυσυλλεκτική, πολυφωνική, κυρίως δεξιών, με 10 εισηγητές, 5 ειδικούς επιστήμονες και 5 ακόμη στελέχη που έστειλαν τους χαιρετισμούς τους.

Όλοι εξέφραζαν πολιτικές κινήσεις, συλλογικότητες και κόμματα που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή, αλλά η ενδεχόμενη συνεργασία τους, θα τους καθιστούσε μια αξιόμαχη συμμαχία!

Πρωτοστάτες οι “καραμανλικοί” Νίκος Καραχάλιος, Σάββας Τσιτουρίδης, Νίκος Νικολόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος! Έχοντας στο πλάι πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά, αν και δεν μετείχαν σε κυβερνήσεις ή δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως ο Δ. Καζάκης, ο καθηγητής Κλινικής φαρμακολογίας Δ. Κούβελας, ο πρώην αντιπρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Γ. Μπουλούκος, ο γιατρός και ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΚΚΙ Π. Μαντάς και άλλοι.

Όπως μου μετέφεραν, οι σαλπιγκτές του Συναγερμού που έχουν βγει μπροστά, είναι οι “Λοχαγοί” Νικολόπουλος, Τσιτουρίδης, ενώ αρχιτέκτονας, αυτής της Νέας Πολιτικής Στέγης είναι ο γνωστός στην πολιτική πιάτσα, στα ΜΜΕ και φυσικά στην οργανωμένη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος!

Ο επαγγελματίας επικοινωνιολόγος, που υπήρξε επί πολλά χρόνια Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος επί Κώστα Καραμανλή και ο εξ απόρρητων του τότε Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη!

Οι επιτελείς της ΑΝΤΙ-ΔΕΘ στη συζήτηση που είχαμε μαζί τους, μας είπαν πως “ο Μητσοτάκης κανοναρχεί και δείχνει το δρόμο. Ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ είπε: Εγώ μόνος ή τίποτα”! Όχι συναινέσεις όχι συνεργασίες!

Βαθιά η πληγή Βόβολη στα πλευρά της ΝΔ…

Ο Φαίδων Βόβολης είναι ο γιατρός που οργάνωσε τα μεγάλα συλλαλητήρια κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου!

Μας προκάλεσε λοιπόν εντύπωση, η ηχηρότατη απουσία του από τη ΔΕΘ! Αφού είναι και ο επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά”.

Ο δημοφιλής καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης καθώς και τα βασικά του στελέχη, απείχαν από την “πολιτική φιέστα” της ΔΕΘ.

Όμως ο Φαίδων Βόβολης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Οι συγκεντρώσεις που διοργανώνει, τα Live βίντεο που αναρτά και η αρθρογραφία του, έχουν πραγματικά υψηλή απήχηση. Το γεγονός πως δεν εμφανίσθηκε στην Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκμεταλλευόμενος την παρουσία του δημοσιογραφικού κόσμου, είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση σε αρκετούς!

Ακούσαμε βέβαια από κάποιους, πως ο γνωστός καρδιολόγος προτιμά να κρατήσει χαμηλό προφίλ λόγω της πειθαρχικής δίωξης που εκκρεμεί εις βάρος του από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Όμως για ένα έμπειρο πολιτικό “μάτι”, η αλήθεια ενδεχομένως να απέχει παρασάγγας, αφού ο Φαίδων Βόβολης γνωρίζει ότι είναι δημοφιλής στην Βόρεια Ελλάδα, κυρίως λόγω των πατριωτικών θέσεών του στην ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” και ως εκ τούτου, η απουσία του από τη ΔΕΘ να είναι προς όφελός του! Αρκεί να συζητήσεις λίγο μαζί του για να αντιληφθείς πως πρόκειται για δεινό στρατηγικό “παίκτη”!

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί πόσο βαθιά θα είναι η πληγή στα πλευρά της ΝΔ από την κίνηση Βόβολη, αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια ανήκουν στη μεσαία αστική τάξη… Αυτήν που κάποτε εξέφραζε η ΝΔ!

Προσέγγιση της Χρυσής Αυγής από τη ΝΔ;

Βέβαια συνυπολογίστε και το κόμμα του Γιώργου Τράγκα “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, αλλά και άλλες πολιτικές κινήσεις που θα δουν το επόμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας και θα αντιληφθείτε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου!

Έτσι δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση η είδηση που βγαίνει μέσα από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου με τον τίτλο:

“Η μετακόμιση στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας… και οι υπόγειες συνεννοήσεις με το Μαξίμου”, όπου αποκαλύπτεται πως:

«Προσπαθήσαμε με σχετικό ρεπορτάζ πριν λίγες μέρες να μεταφέρουμε πληροφορίες που έφτασαν στο edolio5 για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκομίσει τις τελευταίες ψήφους που έχουν μείνει στην Χρυσή Αυγή και στις διασπαστικές της κινήσεις. Δεν αναφερθήκαμε με λεπτομέρειες στα όσα γνωρίζουμε και προφανώς αυτό να οδήγησε σε αμφισβήτηση το ρεπορτάζ μας από κάποιους αναγνώστες. Ας προχωρήσουμε λοιπόν λίγο παρακάτω. Ποτέ δεν έχει μεταχθεί σε αγροτική φυλακή καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση λίγους μήνες μετά που πέρασε το κατώφλι των φυλακών και οδηγήθηκε στον Δομοκό, σε μία από τις ποιο σκληρές φυλακές της χώρας. Αυτό συνέβη για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλο. Προς το παρόν σταματάει εδώ το ρεπορτάζ. Είναι δικαίωμα κάθε κρατουμένου να επιδιώκει τις καλύτερες συνθήκες για αυτόν. Είναι άλλο πράγμα αυτό όμως και άλλο η αλήθεια ενός ρεπορτάζ, που φανερώνει την συμφωνημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανταλλάξει την όποια καλοπέραση με μερικές δεκάδες ψήφους…»!

Λέτε να είχαμε τέτοιου είδους προσέγγιση; Κι αν ναι, ποιος από τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να κάνει αυτήν την προσέγγιση; Ποιος είναι ποιο κοντά στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής;

Και αν έγινε τέτοια συμφωνία, έγινε μόνο για τον Ηλιόπουλο, ή επεκτάθηκε παραπέρα και θα έχουμε λίαν συντόμως και άλλη μεταγωγή;

Πάντως ερευνώντας λίγο το θέμα, μου είπαν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν συμφωνεί σε αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση! Λέτε λοιπόν, να έχουμε νέα όργανα που θα ηχήσουν, ανακατεύοντας περισσότερο το θολό τοπίο της ΝΔ; Είδομεν!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...