Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για “βασανιστήρια και βιασμούς” σε επαναπατρισθέντες πρόσφυγες

Ενοχλεί πολύ την νέα τάξη πραγμάτων η ειρηνική και αρμονική συμβίωση μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στην μαρτυρική Συρία.

Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία. Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος (Contact : [email protected])

Αυτή την φορά ανακάλυψαν οι νεοταξίτες ‘τρομερά” βασανιστήρια στην Συρία !!!

“Για «φρικιαστικές παραβιάσεις» που διαπράχθηκαν σε βάρος 66 προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων 13 παιδιών που επέστρεψαν στην πατρίδα τους από το 2017 ως την άνοιξη του 2021 κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεση της που δημοσιεύεται σήμερα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία. Βασανιστήρια, βιασμοί, αυθαίρετες συλλήψεις περίμεναν δεκάδες Σύρους πρόσφυγες που επέστρεψαν στη χώρα τους και μετατράπηκαν σε θύματα φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αξιώνει ειδικά οι κυβερνήσεις δυτικών χωρών που έχουν υποδεχθεί Σύρους πρόσφυγες να μην τους επιβάλλουν την «εξαναγκαστική» επιστροφή στη Συρία. Οι υπηρεσίες ασφαλείας «υπέβαλαν γυναίκες, παιδιά και άνδρες (…) σε παράνομες και αυθαίρετες συλλήψεις, σε βασανιστήρια και άλλες κακομεταχειρίσεις, ειδικά βιασμούς και σεξουαλική βία», σε ορισμένες περιπτώσεις με θύματα παιδιά, συνοψίζει η ΜΚΟ.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις για τις οποίες συγκέντρωσε στοιχεία η Αμνηστία είναι αυτές πέντε ανθρώπων που πέθαναν υπό κράτηση. Η τύχη άλλων 17, θύματα εξαναγκαστικών «εξαφανίσεων», αγνοείται. Η ΜΚΟ κάνει επίσης λόγο για «14 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων επτά βιασμών, πέντε γυναικών, ενός εφήβου κι ενός κοριτσιού πέντε ετών».

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι πρόσφυγες αυτοί κατηγορήθηκαν για «προδοσία» ή «τρομοκρατία» από τους βασανιστές τους, κατά την ορολογία του καθεστώτος Άσαντ, που δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό μεταξύ αντιπολιτευόμενων, ανταρτών και τζιχαντιστών. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία ασκούν «πίεση στους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν» στην πατρίδα τους, στηλιτεύει η ΜΚΟ και τονίζει πως οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε «είναι η απόδειξη πως σε κανένα τμήμα της Συρίας δεν είναι (επαρκώς) ασφαλές ώστε να μπορούν να επιστρέψουν». Ανάμεσα στις περιπτώσεις που ερεύνησε η Αμνηστία είναι αυτές προσφύγων που επέστρεψαν από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.”
Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για “βασανιστήρια και βιασμούς” σε επαναπατρισθέντες πρόσφυγες.

Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης κλίμακας, που διεξάγεται στην Συρία, αδιαμφισβήτητος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν. Επίσης πρόσφατα η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη.

Πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους. Ο μισός πληθυσμός της Συρίας, ο οποίος πριν τον εμφύλιο ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια κατοίκους εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα είτε τα σπίτια τους. Κάποιοι από τους δυστυχισμένους ανθρώπους επέτυχαν να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν, απήχθησαν ή αγνοούνται. Κατά την διάρκεια της τρομερής καιαιματηρής πολεμικής αντιπαραθέσεως, έλαβαν χώρα εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ‘Όλα τα μέρη έχουν κατηγορηθεί για επίθεση εναντίων αμάχων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι Συριακές οικογένειες συχνά δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη. Στην χώρα που για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια απαραίτητη προυπόθεση, ήταν οι γνώσεις επάνω στον Αριστοκλή και τον Αριστοτέλη, τα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα εκπαιδεύσεως.

Εξαιτίας των φοβερών συγκρούσεων, ένα μεγάλο μέρος της χώρας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Η οικονομική δεινότητα της Συρίας, έχει επιδεινωθεί με δραματικούς ρυθμούς, με τις τιμές να αυξάνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το νόμισμα καταρρέει, και ως συνέπεια έχουμε την πείνα και την εξαθλίωση.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού λαού.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή, και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.

Σήμερα που η Ανατολική Μεσόγειος πραγματικά φλέγεται, από μία τεράστιας κλίμακας πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο, σε μικρότερη μορφή, στην Συρία και εξαιτίας των σχεδίων για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών, Χριστιανισμός-Ισλάμ, που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ.

Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της.

Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.

Η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα και την επίθεση από τον κορωνοϊό, μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς να έχουν την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ARISVINEWS

loading...