Ενώ εδώ η κυβέρνηση προχωρά στην ταχεία απολιγνιτοποίηση της χώρας και μας γεμίζει με δάση ανεμογεννητριών,η υπόλοιπη Ευρώπη, προχωρά στην επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, παίρνοντας τα μέτρα της.

Η εκρηκτική άνοδος στο κόστος της ενέργειας προκάλεσε ήδη το κλείσιμο των πρώτων εργοστασίων στην Ευρώπη.
Ο κατασκευαστής λιπασμάτων CF Industries διέκοψε την παραγωγή σε δύο εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα.
Η νορβηγική χημική εταιρεία Yara International, η οποία παράγει σε περισσότερες από δώδεκα τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή αμμωνίου κατά 40 % από την επόμενη εβδομάδα.
Η Goldman Sachs προειδοποιεί για πιθανές, μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη τον ερχόμενο χειμώνα!
Οι ενεργειακοί εμπειρογνώμονες της τράπεζας ανησυχούν ιδιαίτερα για τις δεξαμενές αποθήκευσης αερίου που είναι σχεδόν άδειες.
Εάν ο χειμώνας που έρχεται αποδειχτεί τόσο κρύος όσο ο προηγούμενος, η Ευρώπη απειλείται με οξεία ενεργειακή κρίση.
Οι κυβερνήσεις πιθανώς θα αναγκαστούν να διατάξουν το κλείσιμο ορισμένων βιομηχανιών.
Ακόμη και αν αποφευχθούν οι μεγάλες διακοπές ρεύματος, η ευρωπαϊκή οικονομία απειλείται με μια σπείρα αυξήσεων του κόστους που θα επηρεάσει την ανάκαμψη και θα αυξήσει περαιτέρω τις τιμές για τον καταναλωτή.
Εκτός από το φυσικό αέριο και άλλες πηγές ενέργειας, οι εταιρείες στερούνται επίσης άλλων πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων, όπως τα μικροτσίπ.
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία έχει ήδη ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια .
Άλλες πηγές ενέργειας όπως ο σκληρός άνθρακας διαπραγματεύονται επί του παρόντος στην παγκόσμια αγορά σε ιστορικά υψηλές τιμές.
Ταυτόχρονα, υπήρξε πρόσφατα ένας ασυνήθιστα χαμηλός άνεμος σε μέρη της Ευρώπης.
Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, η παραγωγή αιολικής ενέργειας κατέρρευσε.
Στη Γερμανία, αυτό σήμαινε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον λιγνήτη, η οποία βρισκόταν σε διαδικασία κατάργησης, επανήλθε στην πρώτη θέση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας…
https://www.n-tv.de/…/Energiekrise-bedroht-Europas…

loading...