ΣΤΟ… ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ ΕΡΤ, ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ    συγγραφέας  δημοσιογράφος* —

Συμβιβασμένοι, παραιτημένοι, υποταγμένοι, εθελόδουλοι, σε μία εσωτερική κατοχή, κλείνοντάς τα μάτια τού ποιοί κυριαρχούν παντού, ώστε να νομίζουμε ότι έχουμε Δημοκρατία. Αφηνόμαστε έτσι να μας επιβάλλουν προσκυνούμενες από εμάς τους ίδιους θεότητες της διαφθοράς, της μετριότητας και της κλωτσάς, των γηπέδων γενικά, μέσα στα πλαίσια τού φτηνού θεάματος ύπνωσης και αποβλάκωσης.

Όχι υψηλά αναστήματα επιστημόνων και αγωνιστώς προόδου, ανθρωπιστών που μαλακώνουν τον πόνο πια, ηρώων που μας προστατεύουν με αυτοθυσία, ή υψηλών πνευμάτων και ταλέντων που θα μας οδηγούσαν προς τα πάνω. Για το βιβλίο επίσης καμιά ανάλογη προώθηση. Δεν προβάλλεται πια ο Ουγκώ, ο Ντοστογιέφσκυ, ο Ουάιλντ, ο Καζαντζάκης, αλλά κατά κόρον η βιογραφία του… μεγάλου «μας» καλαθοσφαιριστή! (επειδή μπορει και βάζει… εύστοχα μια μπάλα σε μια τρύπα!)

Τα επιλέγουν όλα αυτά οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα επιβάλλουν με τα μ.μ.ε. με πρωταγωνιστή τους την ΕΡΤ, η οποία επιλέγει κατά μέγα μέρος ό,τι πιο μέτριο ή και ανώμαλο σε πρόσωπα που θέλουν να πολλαπλασιάσουν το είδος τους, για να μας κατεβάσουν. Θου Κύριε, τι φάτσες, τι διαδρομές τους, τι δοτοί αλλά και τι παραβάσεις τηλεοπτικών κανόνων…

Ανεξέλεγκτη σε όλα αυτά, η πριγκηπικής νοοτροπίας ΕΡΤ, κρατάει επιμελώς μακριά το άξιο κομμάτι λαού το οποίο στην πραγματικότητα έπρεπε να δεσπόζει εκεί και να καλλιεργεί και να ανεβάζει… Το αντίθετο συμβαίνει και μάλιστα με υποχρεωτικό παράλογα επιβεβλημένο χαράτσι, έχεις δεν έχεις χρήματα, βλέπεις δεν βλέπεις, και το οποίο καρπούται, ή διανέμει στους ευνοημένους εκλεκτούς της. Τύφλα να’ χε η Μαρία Αντουανέτα!

Και σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα, τους αφήνουμε ανενόχλητους αδιαμαρτύρητα και με σκυφτό το κεφάλι.

Τα διάφορα προβλήματα, ακόμα και οι πανδημίες περνούν, η πτώση Αξιών ποτέ!

Πού είναι οι διαδηλώσεις και επ’ αυτού; Πού είναι η Αντίσταση; Αυτός είναι σήμερα ο Ελληνικός λαός που επαίρεται για τους αγώνες του και την υπερηφάνεια του;

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ    συγγραφέας  δημοσιογράφος

loading...